Κρύψε τις ατέλειες με το σωστό χτένισμα!

28.06.2010
Το χτένισμα που επιλέγεις είναι ένα από τα πιο σημαντικά σου όπλα αφού εκτός του ότι εκτοξεύει την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν το τέλειο καμουφλάζ για τις ατέλειες σου!

Το χτένισμα που επιλέγεις είναι ένα από τα πιο σημαντικά σου όπλα αφού εκτός του ότι εκτοξεύει την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν το τέλειο καμουφλάζ για τις ατέλειες σου! Έχεις μεγάλα αυτιά ή διπλοσάγονο; Διάβασε παρακάτω ποια χτενίσματα θα κρύψουν τέλεια τις ατέλειες και θα σε μεταμορφώσουν!

Γενικά: μπορεί με τη βοήθεια της πούδρας να μπορείς να καλύψεις το διπλοσάγονο, τι γίνεται όμως με αυτά που δεν καλύπτονται με τα καλλυντικά σου; Αν και σίγουρα- μετά από χρόνια στενής σχέσης με πιστολάκια και λοιπά σύνεργα στάιλινγκ- ξέρεις ποια χτενίσματα σου πηγαίνουν και ποια όχι, το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι το σχήμα του προσώπου σου, αφού από αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία του χτενίσματος!

Χτενίσματα για να εξαφανίσεις το διπλοσάγονο: μπορεί να έχεις υπέροχα μαλλάκια όμως αυτό το διπλοσάγονο πολύ σε χαλάει! Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις "κίνηση" και "αέρα" στα μαλλάκια σου! Ξέχασε το ίσιο-πρόκα μαλλάκι που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαγράφει κάθε πτυχή του προσώπου σου και προτίμησε αέρινα χτενίσματα, όπως με κίνηση προς τα έξω ή προς τα μέσα αποφεύγοντας το αυστηρό ίσιο λουκ! Οι "μύτες" και εφόσον το μέτωπο το επιτρέπει και οι αφέλειες θα σου χαρίσουν τον -καλοκαιρινό- αέρα που αναζητάς, θα εξαφανίσουν το διπλοσάγονο και τελικά θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι έχεις γωνίες!

Χτενίσματα για να γίνει το "μεγάλο", μέτωπο-μινιόν: αν οι λέξεις αεροδρόμιο ή πλατεία θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το μέτωπο σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να φαίνεται μικρότερο, χαλάρωσε γιατί σου έχουμε τη λύση! Καταρχήν δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις μεγάλο-και καθαρό- κουτελάκι, απλά αν θες να είναι λιγότερο εμφανές το μέγεθος του δεν έχεις παρά να τολμήσεις να λανσάρεις τις θαυματουργές αφέλειες αλλά και μύτες. Οι αφέλειες, αραιές ή πυκνές, αυστηρές σε στιλ φράντζα ή στο πλάι, σου χαρίζουν την αλλαγή που πάντα ήθελες! Ιδανικά δεν έχεις παρά -αφού κόψεις αφέλειες ή βρεις τη φράντζα που σου ταιριάζει- να φορμάρεις τα υπόλοιπα μαλλάκια σου σε χαλαρές μπούκλες δημιουργώντας το απόλυτο χτένισμα που πολλές θα ζηλέψουν! Εξάλλου μην ξεχνάς ότι η σούπερ σταρ Αντζελίνα Ζολί έγινε άλλος άνθρωπος όταν έκοψε αφέλειες όχι μόνο καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο το μέτωπο της που βγάζει μάτι αλλά και δημιουργώντας την απόλυτη τάση της σεζόν!

Όταν όλοι σε ρωτάνε αν ο Πινόκιο είναι συγγενής σου: χτενίσματα για μεγάλη μύτη! Οκ μπορεί να μη γεννήθηκες με γαλλική μυτούλα αλλά η μύτη σου να έχει τη δική της προσωπικότητα... Με άλλα για να καμουφλάρεις τη μυτούλα σου δεν έχεις παρά να αποφύγεις τα χτενίσματα εκείνα που τονίζουν αυτό το προβληματάκι σου. Το πιο σημαντικό μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι να επιλέγεις χτενίσματα με όγκο! Ένα ντεγκραντέ κούρεμα και οι "μύτες" δίνουν αέρα στα μαλλιά σου και αποπροσανατολίζουν αυτόν που σε κοιτάζει, τραβώντας την προσοχή μακριά από τη μύτη σου! Πες ναι στα μεσαία και μακριά χτενίσματα που σε κολακεύουν όσο τίποτα! Οι χαλαρές μπούκλες είναι ότι πρέπει για να κρύψεις τη μικρή σου ατέλεια!

Τα ακούς όλα ή αλλιώς τα χτενίσματα για μεγάλα αυτάκια: μπορεί να σε φωνάζουν χαριτολογώντας Ντάμπο αλλά αυτό καθόλου δε σου αρέσει! Για να κρύψεις όσο το δυνατόν καλύτερα τα λίγο πεταχτά αυτάκια σου δεν έχεις παρά να αποφύγεις όσο μπορείς τα κοντά χτενίσματα αφού ενισχύουν το πρόβλημα. Επίλεξε χτενίσματα με όγκο που "καλύπτουν" τα αυτιά σου!

Και μην ξεχνάς: κανείς δεν είναι τέλειος, δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει διαρκώς να προσπαθεί να γίνει!

Από την Ελένη Αναστασάκη