Επαγγελματικά μυστικά για να είσαι στην τρίχα!

10.05.2010
Θέλεις να είσαι στην τρίχα χωρίς να δώσεις όλο σου το μισθό στο κομμωτήριο; Κανένα πρόβλημα!

Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών και να δεις τα μαλλάκια σου πιο τέλεια από ποτέ!

Μαλλιά σαν φυσικά!

O κ. Γιάννης Μιχελίδης, hair stylist, σύμβουλος προσωπολογίας-χρωματολογίας σου αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του τέλειου κουρέματος!

Μα πώς το κάνει; "Επίλεξε με τον κομμωτή σας, το κατάλληλο για το πρόσωπό σου κούρεμα και ζήτησε του ένα γρήγορο μάθημα συντήρησης με τα ανάλογα προϊόντα». Ως γενικός κανόνας ισχύει ότι τα φιλαριστά κουρέματα διαρκούν περισσότερο και είναι πιο εύκολο να συντηρηθούν. Επίσης, και τα ασύμμετρα κοντά χτενίσματα, δίνουν συνέχεια την αίσθηση του επιμελώς ατημέλητου και φροντισμένου μαλλιού". Οπότε τώρα ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο αγαπημένο σου κούρεμα!

Κάν’ το... μόνη σου! Το πρόβλημα βρίσκεται στις φράντζες, χάνουν το σχήμα τους. "Σήκωσε" τες με τσιμπιδάκια, πιαστράκια και τα ειδικά προϊόντα. Για πιο "φρέσκια" όψη στριφογύρισε τα σε τούφες και πιάσ’ τα με τσιμπιδάκια, αφήνοντας ατημέλητες τριχούλες να πετάνε, δημιουργώντας το απόλυτο λουκ της σεζόν!

Ο επαγγελματίας θα σε δει... τον επόμενο μήνα! Φρόντισε να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο περίπου για μια μόνο φορά το μήνα γλιτώνοντας όχι μόνο αρκετά χρήματα αλλά και αρκετή ταλαιπωρία για τα μαλλάκια σου!

Άραγε... τα βάφει;

Μα πώς το κάνει; "Επειδή κάθε γυναίκα έχει το δικό της χρωματικό τόνο, θα πρέπει να αποφασίζει την αλλαγή του χρώματος μαλλιών της ακολουθώντας τη συμβουλή επαγγελματία κομμωτή που να γνωρίζει από χρωματολογία και προσωπολογία", μας λέει ο κ. Μιχελίδης. Ως γενικό κανόνα, κράτησε ότι οι ανταύγειες που πλησιάζουν το φυσικό σου τόνο είναι ότι πρέπει και απόλυτα in φέτος αλλά και ότι το χρώμα βάσης στις ρίζες να είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό σου και είσαι έτοιμη!

Κάν’ το... μόνη σου! Τα ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, που θα σου προτείνει ο κομμωτής σου, θα εμποδίσουν το ξεθώριασμα και θα βοηθήσουν τα μαλλιά να είναι λαμπερά και ευκολοχτένιστα. Ξέβγαλε τα μαλλιά σου με χλιαρό ή ιδανικά κρύο νερό που θα έχεις αφήσει σε ξεσκέπαστο δοχείο για 2-12 ώρες ή θα το έχεις φιλτράρει. Έτσι εξατμίζεται μέρος των χημικών ουσιών (π.χ. χλώριο) που περιέχει το νερό οι οποίες, θαμπώνουν τα μαλλιά. Εάν έχεις πολλά λευκά, μπορείς να τα καλύπτεις περνώντας τη ρίζα με μια μάσκαρα μαλλιών στο χρώμα σας και δεν έχεις ανάγκη να πας στο κομμωτήριο για να έχεις τέλειο χρώμα!

Ο επαγγελματίας θα σε δει... Ακολουθώντας τις πιο πάνω οδηγίες, μία φορά κάθε ενάμιση-δύο μήνες!

Από τη Λετίτσια Μουστάκη

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη