Κάνεις πεντικιούρ; Τι να προσέχεις

24.10.2015
Μάθε τι κίνδυνοι ελλοχεύουν από το πεντικιούρ και πώς μπορείς να διατηρήσεις τα πόδια σου υγιή.

Ωραίο το πεντικιούρ, αλλά μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία των ποδιών σου, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα κλείσεις ραντεβού η κ. Μαλούχου συμβουλεύει...

Κάνε την αποτρίχωση μετά!

Είτε ξυρίζεσαι είτε κάνεις χαλάουα άφησέ το για μετά το πεντικιούρ. Μέσα στο νερό που μουλιάζουν τα πόδια ελευθερώνονται διάφορα μικρόβια που υπάρχουν στα πέλματα και τα οποία μπορεί να μολύνουν τυχόν μικροεκδορές ή κοψίματα που προκλήθηκαν από την αποτρίχωση.

Επίλεξε σοφά!

Φρόντισε στο χώρο που πηγαίνεις για πεντικιούρ να τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανονισμοί υγιεινής και να γίνεται πάντα σωστή απολύμανση των εργαλείων που χρησιμοποιούνται, αν, δε, είναι δυνατόν, με λυχνίες υπέρυθρης ακτινοβολίας (UV light). Αν κάνεις πεντικιούρ στο σπίτι, μπορείς να αποστειρώνεις μόνη σου τα μεταλλικά εργαλεία σου, τοποθετώντας τα στο φούρνο στους 250°C για 20 λεπτά.

Κόψε τα σωστά και ίσια

Τα νύχια πρέπει να κόβονται ίσια και όχι σε στρογγυλό σχήμα, γιατί τότε έχουν την τάση να «μπαίνουν» στο δέρμα και να πονούν. Επίσης, απόφυγε να τρίβεις την επιφάνεια των νυχιών με τη λίμα, που τα κάνει πιο γυαλιστερά, ώστε το βερνίκι να στρώνει καλύτερα, γιατί αδυνατίζει η επιφάνεια του νυχιού και γίνεται πιο ευάλωτη σε μύκητες ή ασθένειες. Αν έχεις νύχια με ραβδώσεις, καλύτερα να απλώνεις ένα ειδικό για την περίπτωσή σου βερνίκι πριν τα βάψεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 140

Update: Οκτώβριος 2015.