6 λάθη ομορφιάς για να αποφύγεις φέτος το χειμώνα

24.02.2016
Ο φετινός χειμώνας ως τώρα, θύμιζε πολύ αν όχι καλοκαίρι, τουλάχιστον Άνοιξη. Αναρωτιέσαι ποια είναι εκείνα τα λάθη ομορφιάς που μπορεί να κάνεις τώρα και ίσως να μην τα έχεις συνειδητοποιήσει; Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι εκείνα που πρέπει να αποφύγεις ειδικά τις ζεστές ημέρες του ας πούμε χειμώνα! E.A.

Ξεχνάς το αδιάβροχο μακιγιάζ:

Κάτι μέρες σαν και αυτές που θυμίζουν έντονα καλοκαίρι και που ο καιρός είναι απρόβλεπτος καλό είναι να μην ξεχνάς την αδιάβροχη μάσκαρα ειδικά τις ημέρες με αέρα. Ειδικά αν θέλεις το μακιγιάζ των μτιών σου να μείνει στη θέση του όλη την ημέρα καλό θα είναι να μην το βγάλεις από το νεσεσέρ της ομορφιάς σου! Πρόσεξε όμως να μην ξεχάσεις να την αφαιρέσεις πριν πέσεις για ύπνο.

To λάθος προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου σου:

Το να χρησιμοποιείς το σαπούνι για να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου τον χειμώνα είναι ένα από τα βασικά λάθη που μπορείς να κάνεις τον χειμώνα. Τώρα μπορείς να διαλέξεις έναν ενυδατικό αφρό καθαρισμού για το πρόσωπό σου που δεν θα κάνει πιο ξηρή την επιδερμίδα σου.

Απλώνεις το μέικ-απ σε ερεθισμένο δέρμα:

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το μέικ-απ ή πόσο ενυδατικό είναι, όταν το δέρμα μας είναι ερεθισμένο η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα βρούμε ένα μέικ-απ που θα καταφέρει να κάνει το δέρμα αμς δείχνει αψεγάδιαστο. Το πιο πιθανό είναι να κάνει πιο έντονο το πρόβλημα. Ένα σκραμπ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την περιοχή και θα αφήσει το δέρμα σου πιο λείο και έτοιμο να δεχθεί το μέικ-απ σου.

Λάθος λιπ-μπαλμ:

Φυσικά και τα χείλη "σκάνε" τον χειμώνα πολύ περισσότερο από τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά αυτό δεν ησμαίνει πως όλα τα λιπ-μπαλμ κάνουν την ίδια δουλειά. To βασικό είναι να βρεις ένα που να είναι παχύρρευστο, όχι κηρώδες, έτσι ώστε τα συστατικά να διεισδύσουν στα χείλη σου και ξε΄χασε εκείνα που έχουν έντονα αρώματα.

Αγαπημένο μου αντηλιακό:

Οι ακτίνες του ηλίου, δεν σταματούν να μας απασχολούν και τον χειμώνα ειδικά φέτος που οι ζεστές μέρες είναι περισσότερες από τις κρύες. Φυσικά και πρέπει να μην ξεχνάμε το αντηλιακό προσώπου όταν βγαίνουμε λοιπόν έξω από το σπίτι μας. Ακόμη και ένα μέικ-απ με αντηλιακή προστασία θα κάνει δουλειά. Βρες μια ενυδατική ή ένα μέικ-απ με δείκτη προστασίας και βγες εκεί έξω χωρίς να φοβάσαι τίποτα!

Ξεχνάς τα χέρια σου:

Ένας ακόμη λόγος για να φοράς γάντια: να αποφύγεις να δεις τα νύχια σου να σπάνε και να αφυδατώσεις το δέρμα στα χέρια σου. Tα αντιβακτηριακά σαπούνια χεριών έχουν την τάση να κάνουν πιο ξηρά τα χέρια σου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάσαι ειδικά τον χειμώνα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάς την ενυδατική σου αυτό τον καιρό και να απλώνεις μια φορά την εβδομάδα την κρέμα για τις παρανυχίδες σου για να κρατάς καλά ενυδατωμένη την περιοχή γύρω από τα νύχια σου.