Βγάλε την κυτταρίτιδα νοκ άουτ!

15.02.2016
Η κ. Δήμητρα Ντάσκαρη, ιατρός, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Κοσμητικής Δερματολογίας Εφαρμογών Laser Derma Point, μας μιλά για δύο δημοφιλείς μεθόδους που αποδεδειγμένα μειώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού και βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος.

ΕΝΔΕΡΜΟΛΟΓΙΑ (LPG)

Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία LPG;

«Είναι μηχανικό λιπομασάζ που επιτυγχάνει την αισθητή αντιμετώπιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Η μέθοδος στοχεύει στην ανακατανομή του λίπους, τη σμίκρυνση των λιποκυττάρων, τη βελτίωση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας, την αύξηση της συνεκτικότητας των ιστών, καθώς και την οξυγόνωση και την αποβολή των υποπροϊόντων του μεταβολισμού. Στηρίζεται στη χρήση μιας συσκευής ενδερμολογίας που διαθέτει δύο ρυθμιζόμενους κυλίνδρους και παράλληλα στην ελεγχόμενη αναρρόφηση. Η συνδυαστική δράση αυτών επιτρέπει την αναδίπλωση του δέρματος. Οι κύλινδροι κινούνται με μικρότερη ή μεγαλύτερη μεταξύ τους απόσταση, ανάλογα με την κατάσταση του ιστού και την επιθυμητή ένταση της θεραπείας, κάνοντας μηχανικό μασάζ. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η μικροκυκλοφορία, προάγεται η επανατοποθέτηση των λιποκυττάρων στους λοβούς τους, ενώ τα ελεύθερα λιπαρά οξέα επανέρχονται στην κυκλοφορία για να καταναλωθούν. Κατά τη διάρκεια της κάθε συνεδρίας η ασθενής φορά ειδικό ελαστικό κορμάκι. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα, κυρίως για να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Συνήθως απαιτούνται 12-18 συνεδρίες, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, ενώ τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες».

Είναι επώδυνη;

«Επειδή διεγείρει τους νευροϋποδοχείς, το αίσθημα είναι μάλλον χαλαρωτικό παρά επώδυνο».

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα; Χρειάζεται συντήρηση;

«Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο τον ασθενή και κυρίως από τον τρόπο ζωής που ακολουθεί… Πάντως επειδή στην πλειονότητά τους οι γυναίκες μένουν ευχαριστημένες, συνηθίζουν να συντηρούν το αποτέλεσμα με κάποιες συμπληρωματικές συνεδρίες. Δίαιτα και άσκηση δεν απαιτούνται στο διάστημα της θεραπείας, συμβάλλουν ωστόσο θετικά στο αποτέλεσμα».

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;

«Υπάρχουν κύριες αντενδείξεις και αυτές είναι η εγκυμοσύνη και ο καρκίνος και προβλήματα όπως κήλη, κιρσοί κ.λπ., που αξιολογούνται από το γιατρό και απλώς εξαιρούνται οι αντίστοιχες επιφάνειες του σώματος από τη συνεδρία».

Πόσο κοστίζει;

«Το κόστος κυμαίνεται από 30-70 ευρώ ανά συνεδρία ανάλογα με την περίπτωση και την επιφάνεια του προβλήματος».

Διάβασε στην επόμενη σελίδα για τη μεσοθεραπεία.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα με τη μεσοθεραπεία;

«Μια πολύ αποτελεσματική τεχνική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι ο συνδυασμός LPG και μεσοθεραπείας, δηλαδή μηχανικής και χημικής παρέμβασης. Κατά τη μεσοθεραπεία εγχύουμε λιποδιαλυτικούς παράγοντες βαθιά στον υποδόριο ιστό (υπάρχουν πολλά συνιστώμενα πρωτόκολλα), στοχεύοντας στη μείωση του αριθμού και του όγκου των λιποκυττάρων. Παράλληλα εγχύοντας άλλο μείγμα ουσιών πιο επιφανειακά στο δέρμα, στοχεύουμε στη σύσφιξή του. Η μεσοθεραπεία μπορεί μάλιστα να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, ενώ αποτέλεσμα βλέπουμε από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες».

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; Χρειάζεται συντήρηση/επανάληψη;

«Ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 4-8 συνεδριών και επανάληψη γίνεται ύστερα από επιθυμία της ασθενούς να διατηρήσει το αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε πως αν δεν διατηρούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και άσκηση το αποτέλεσμα κάποια στιγμή θα χαθεί».

Υπάρχουν αντενδείξεις;

«Η μεσοθεραπεία δεν πρέπει να γίνεται σε άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα, διαταραχή πήξης του αίματος ή λαμβάνουν θρομβολυτικά, αντιπηκτικά φάρμακα, ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, σε περιοχή με όγκο, ενεργό φλεγμονή ή έρπητα, καθώς και σε εγκύους ή λεχώνες και παιδιά».

Πόσο κοστίζει;

«Το κόστος εξατομικεύεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τη σύσταση του μείγματος που θα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε περίπτωση».


AΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 168

Update: Φεβρουάριος 2016.