Γυμναστική... προσώπου & σβήσε το χρόνο!

02.11.2016
Δέρμα χαλαρωμένο, θαμπό με τις πρώτες ρυτίδες να έχουν ήδη εμφανιστεί; Καθυστέρησε τη φθορά και βάλε φρένο στη βαρύτητα με γυμναστική... προσώπου.

Για την καλύτερη απορρόφηση των καλλυντικών ουσιών αλλά και για την ενδυνάμωση των μυών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα του προσώπου, οι αισθητικοί προτείνουν μία σειρά από απλές, μονόλεπτης διάρκειας ασκήσεις, που θα πρέπει να γίνονται πρωί και βράδυ:

* Για τα μάτια:

Ανασηκώστε τα φρύδια και κρατήστε τα ανασηκωμένα, ενώ ανοιγοκλείνετε τα βλέφαρα αργά 10 φορές. Κλείνετε σφιχτά τα μάτια σας και απότομα τα ανοίγετε διάπλατα – όπως κάνουμε όταν εκφράζουμε έκπληξη. Επαναλάβετε 10 φορές.

* Για τα μάγουλα:

Φουσκώστε τα μάγουλα με αέρα και κρατήστε τον με το στόμα κλειστό μετρώντας έως το 10. Εν συνεχεία, ρουφήξτε τα μάγουλα και κρατήστε τα μετρώντας έως το 10. Επαναλάβετε εναλλάξ τις δύο αυτές ασκήσεις 5 φορές την καθεμία.

* Για το στόμα και το σαγόνι:

Ανοιγοκλείνετε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος το στόμα σας, σχηματίζοντας με τα χείλη το φωνήεν Α. Επαναλάβετε 10 φορές.

* Για το λαιμό:

Γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω έτσι ώστε να νιώσετε το λαιμό σας να τεντώνει. Εν συνεχεία, ανεβάστε το σαγόνι προς τα πάνω, ώστε να νιώσετε ακόμα πιο έντονο το τέντωμα στο λαιμό. Επαναλάβετε το ανέβασμα του σαγονιού 10 φορές.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 134

Update: Νοέμβριος 2016