DIY: Η μάσκα θρέψης που θα κάνει το πρόσωπό σου να λάμπει από υγεία

30.03.2018
DIY: Η μάσκα θρέψης που θα κάνει το πρόσωπό σου να λάμπει από υγεία
Στο εμπόριο θα βρεις εκατοντάδες μάσκες ομορφιάς που υπόσχονται να αναζωογονήσουν το δέρμα του προσώπου σου. Αλλά εδώ που τα λέμε, άλλη χάρη έχει να φτιάξεις τη μάσκα αυτή με τα χεράκια σου.

Το σπιτικό, βλέπεις, έχεις τη δική του γοητεία και σου εξασφαλίζει πως θα ξέρεις ακριβώς τι είδους υλικά βάζεις στην επιδερμίδα σου, χωρίς να ανησυχείς για το κατά πόσο οι μάσκες του εμπορίου υπάρχει πιθανότητα να βλάψουν το πρόσωπό σου.

Η «παραδοσιακή» συνταγή των παλιών θα μιλήσει στην καρδιά σου και θα κάνει το πρόσωπό σου να βγήκε μόλις από το κέντρο της αγαπημένης σου αισθητικού.

Πρόκειται για μία μάσκα φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από αγνά υλικά, ιδανική για ξηρά δέρματα. Θα σου κοστίσει ελάχιστα, θα ευχαριστηθείς την όλη διαδικασία, ενώ η όμορφες μυρωδιές θα σε άνουν να θέλεις να την παρασκευάσεις ξανά και ξανά.

Βάση της; Το αβοκάντο (πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος) και το θυμαρίσιο μέλι (για βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος).

Τι θα χρειαστείς;

  • Ιδού τα «θαυματουργά» υλικά σου:
  • Πολτός από ένα ώριμο αβοκάντο
  • Χυμός από 2 μικρά λεμόνια
  • 2 κουταλιές του γλυκού θυμαρίσιο μέλι
  • Λίγο ανθόνερο για το τέλος

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε το αβοκάντο και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το μέλι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και ρίχνουμε μέσα τον πολτό από το αβοκάντο.

Εφαρμόζουμε προσεκτικά τη μάσκα μας στο πρόσωπό μας και αφήνουμε να δράσει για 25 – 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και μόλις σκουπίσουμε το πρόσωπό μας με μια καθαρή πετσέτα, ρίχνουμε στις παλάμες μας λίγο ανθόνερο και «βρέχουμε» ξανά την επιδερμίδα μας.

Ιδανικά, κάνουμε την όλη διαδικασία λίγο πριν τον βραδινό μας ύπνο.

Το επόμενο πρωινό δεν έχεις παρά να θαυμάσεις τα αποτελέσματα!