Η εβδομαδιαία συνήθεια που επιβάλλεται να κάνεις δώρο στο πρόσωπό σου

13.04.2018
Η εβδομαδιαία συνήθεια που επιβάλλεται να κάνεις δώρο στο πρόσωπό σου
Το πρόσωπό σου, η εικόνα σου.

Όσο σημαντικό είναι να περιποιείσαι το πρόσωπό σου καθημερινά με τη βοήθεια του μακιγιάζ, άλλο τόσο –και περισσότερο- είναι να εξασφαλίσεις πως το δέρμα σου δέχεται την ουσιαστική φροντίδα που του αξίζει.

Και όταν λέμε ουσιαστική φροντίδα, εννοούμε το καθημερινό beauty routine που επιβάλλεται να βάλεις για τα καλά στο πρόγραμμά σου, προκειμένου να κρατάς το πρόσωπό σου καθαρό, φρέσκο και απόλυτα ενυδατωμένο.

Ο καθημερινός καθαρισμός κρίνεται απαραίτητος ακόμα κι αν δεν έχεις μακιγιαριστεί, την ίδια ώρα που η ενυδατική σου κρέμα αποδεικνύεται ο απόλυτος σύμμαχός σου για λαμπερό δέρμα. Το ίδιο και τα αγαπημένα μας serum από διάφορα συστατικά τα οποία όλες λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε.

Μέχρι εδώ καλά. Θεωρείς πως τα κάνεις όλα σωστά. Τι θα έλεγες, όμως, αν μάθαινες πως υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθείς κάθε εβδομάδα προκειμένου να εξασφαλίσεις την καθαριότητα και την υγεία του δέρματος του προσώπου σου;

Και το όνομα αυτής… απολέπιση!

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι το ότι λέμε «ναι» στην απολέπιση μόνο όταν μας το επιτρέπει ο χρόνος μας. Ενώ κανονικά, το δέρμα μας «ζητά» βοήθεια για να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα μία φορά την εβδομάδα.

Τα νεκρά κύτταρα και οι ρύποι που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας πρέπει να απομακρυνθούν, κάτι που δε μπορεί να συμβεί απόλυτα με το απλό πλύσιμο του προσώπου μας. Η απολέπιση βοηθά σε αυτή τη διαδικασία, την ίδια ώρα που συνεισφέρει στην ανάπλαση του δέρματος, βοηθώντας το να αναπνεύσει.

Τα σπυράκια και τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα μειώνονται σημαντικά, με την επιδερμίδα του προσώπου μας να διατηρείται φρέσκια, λαμπερή και νεανική.

Μη βαριέσαι λοιπόν! Αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου την εβδομαδιαία απολέπιση προσώπου αλλά και σώματος. Το μόνο που μένει είναι να βρεις το κατάλληλο προϊόν που ταιριάζει στον δικό σου τύπο δέρματος.