Αυτό το προϊόν λείπει από τη φροντίδα του προσώπου σου αλλά είναι απαραίτητο!

26.07.2018
Αυτό το προϊόν λείπει από τη φροντίδα του προσώπου σου αλλά είναι απαραίτητο!
Θες λαμπερό, υγιές πρόσωπο χωρίς ατέλειες; Ξέρεις ήδη πόσο απαραίτητα είναι, γι'αυτό το σκοπό, το καθαριστικό, το αντηλιακό και η ενυδατική σου κρέμα. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα προιόν που οφείλεις να χρησιμοποιείς καθημερινα...

Ανεξάρτητα από τον τύπο και την ποιότητα του δέρματός σου, αν επιθυμείς αψεγάδιαστο δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά ένα ειδικό toner! Σίγουρα δεν σου λέμε για ένα πρωτοφανές προιόν, που δεν έχεις ξανακούσει: το toner μετράει δεκαετίες στα νεσεσέρ των γυναικών ανά τον κόσμο.

Πρόκειται όμως για ένα προιόν που μοιάζει "περιττό" αφού δεν αφορά ούτε τον καθαρισμό ούτε την ενυδάτωση του δέρματος σου. Τι είναι τελικά αυτό που κάνει ένα toner απαραίτητο κομμάτι της ρουτίνας κάθε γυναίκας;

Ο βασικός σκοπός του είναι να εξισορροπεί το pH του δέρματος, που συνήθως διαταράσσεται από το καθαριστικό. Έτσι, ως ενδιάμεσο βήμα ανάμεσα στον καθαρισμό και την ενυδάτωση, προετοιμάζει την επιδερμίδα και διευκολύνει τη δράση του serum και της κρέμας σου.

Την σήμερον ημέρα, βέβαια, ένα toner μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό! Ανακουφίζει το δέρμα από τη περίσσεια σμίγματος αφού έχει ελαφρώς απολεπιστικές ιδιότητες, ενώ κάποια toner έχουν, ακόμα, θρεπτικά συστατικά που συμπληρώνουν και ενισχύουν τη δράση της κρέμας ή του serums σου.

Πώς όμως θα επιλέξεις το toner που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες; Ανακάλυψε παρακάτω...

Για λιπαρό ή με ατέλειες δέρμα

Διάλεξε ένα toner με σαλικυλικό οξύ, που διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα και δεσμεύει την περίσσεια σμήγματος από τα σημεία που ένα απλό καθαριστικό αδυνατεί να φτάσει. Ένα ακόμα συστατικό που μπορεί να έχει το toner της επιλογής σου είναι το "witch hazel" ή αμαμηλίς, ένα βότανο που καθαρίζει το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει.

Για θαμπό δέρμα

Χρειάζεσαι ένα toner με γλυκολικό οξύ (glycolic acid) για ελαφριά απολέπιση και ροδαλή λάμψη στο δέρμα σου. Το συγκεκριμένο συστατικό απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου, διεγείροντας εκ νέου την ανάπλαση της. Ένας ακόμα λόγος να το επιλέξεις; Αν έχεις φθορές από τον ήλιο ή τις πρώτες λεπτές γραμμές.

Για ομοιόμορφη επιδερμίδα

Δοκίμασε ένα toner με γαλακτικό οξύ (lactic acid - AHA) που εκτός από απολεπιστικές ιδιότητες, ενυδατώνει και την επιδερμίδα. Ταιριάζει καλύτερα από το γλυκολικό οξύ, σε ξηρά ή ταλαιπωρημένα δέρματα. Συμβάλει στον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας σου ενώ παράλληλα την κάνει πιο λαμπερή και μειώνει την εμφάνιση των πόρων.

Για ξηρό ή ώριμο δέρμα

Προτίμησε ένα toner με βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ ή το ροδόνερο αφού και τα δύο ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα και αφήνουν το δέρμα πιο αφράτο και υγιές.