6 μύθοι ομορφιάς που ενδέχεται να έχουν και αρνητικά αποτελέσματα

23.03.2019
6 μύθοι ομορφιάς που ενδέχεται να έχουν και αρνητικά αποτελέσματα
Η ομορφιά απαιτεί θυσίες και για να παραμείνεις όμορφη, πρέπει να κάνεις πράξη αυτές τις θυσίες με προθυμία, έλεγαν οι παλιοί. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, πολλές συνηθισμένες ενέργειες και παραδοσιακές πεποιθήσεις για τη διατήρηση μιας τέλειας εμφάνισης δεν είναι πραγματικά απαραίτητες. Επιπλέον, πολλές γυναίκες όχι μόνο σπαταλούν χρόνο και χρήμα, αλλά ενδέχεται να βλάψουν και την εμφάνιση τους.

Για να δούμε όμως έξι μύθους περί ομορφιάς που μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούμε, όπως τα παρουσιάζει το site brightside.

Μύθος # 1: Το καθημερινό μακιγιάζ είναι επιβλαβές για το δέρμα.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι το ίδιο το μακιγιάζ, αλλά το ότι δεν το αφαιρείς σωστά πριν πας για ύπνο κάτι το οποίο βλάπτει το δέρμα. Το δέρμα πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπνεύσει και να οξυγονωθεί. Την ημέρα, τα σύγχρονα καλλυντικά περιέχουν φίλτρα UV, ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες, καθώς μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις επιθετικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

Διάβασε επίσης: Τέλεια επιδερμίδα μετά τα 30! Έτσι θα το καταφέρεις...

Μύθος # 2: Εάν αναγράφεται η λέξη «hypoallergenic» (υποαλλεργικό) σε ένα καλλυντικό μπουκάλι, το προϊόν θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος.

Τα «υποαλλεργικά» καλλυντικά προϊόντα δεν διαθέτουν μόνο τα ευρέως διαδεδομένα αλλεργιογόνα συστατικά όπως το αλκοόλ, για παράδειγμα. Ωστόσο, το μόνο συστατικό που δεν έχει καμία αντίδραση στο δέρμα είναι το αποσταγμένο νερό. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να θυμάσαι να διαβάζεις προσεκτικά το περιεχόμενο ακόμη και των πιο "ακίνδυνων" προϊόντων, πριν τα αγοράσεις. Τα καλλυντικά με βάση τα φυσικά συστατικά δεν είναι για όλους.

Μύθος # 3: Οι ενυδατικές κρέμες δεν εμποδίζουν τις ρυτίδες.

Στην πραγματικότητα, σήμερα πολλές κρέμες ενυδάτωσης καταπολεμούν την εμφάνιση των ρυτίδων. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η σύνθεση της κρέμας που χρησιμοποιείς, θα πρέπει να διαθέτει φίλτρα UV και βιταμίνες που περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Μύθος # 4: Το δέρμα συνηθίζει στις κρέμες και οι κρέμες χάνουν την επίδρασή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αλλάζονται συχνά.

Αυτός ο μύθος είναι σίγουρα λανθασμένος. Μερικές φορές η αλλαγή μιας κρέμας μπορεί να «αγχώσει» το δέρμα σου. Ωστόσο, λάβε υπόψη σου ότι οι κανόνες περιποίησης της επιδερμίδας είναι διαφορετικοί κάθε εποχή. Εάν μια κρέμα για τη διατήρηση ενός βέλτιστου επιπέδου pH είναι αρκετή για το καλοκαίρι, τότε η χειμερινή κρέμα εκτός από την προστασία από τις ηλιακές ακτίνες, τον άνεμο και τη σκόνη, θα πρέπει να έχει ιδιότητες που ενυδατώνουν και θρέφουν την επιδερμίδα.

Διάβασε κι αυτό: Sleeping Beauty: 4 μυστικά ομορφιάς που "λειτουργούν" τη νύχτα

Μύθος # 5: Η κρέμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στο πρόσωπο από κάτω προς τα πάνω.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι υπάρχουν ειδικοί κανόνες για την εφαρμογή κρεμών στο πρόσωπο και ότι οι κυκλικές κινήσεις από το κάτω μέρος του προσώπου προς τα πάνω, θα ενισχύσουν την επίδραση της κρέμας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής κρεμών προσώπου, αλλά αυτές οι κινήσεις των χεριών δεν έχουν πολύ νόημα.

Μύθος # 6: Θα πρέπει να πίνεις πολύ νερό για να αποτρέψεις τις ρυτίδες.

Ο μύθος που λέει ότι το νερό όταν καταναλώνεται τακτικά και σε απαραίτητες ποσότητες, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος είναι πολύ δημοφιλής, αλλά μάλλον δεν έχει καμία βάση. Κατά κανόνα, τα κύτταρα του ανώτερου στρώματος της επιδερμίδας είναι ήδη νεκρά, επομένως δεν απορροφούν υγρασία από το εσωτερικό.

Νικολέτα Μαρκή