Πώς να ξεφορτωθείς τα σημάδια της ακμής γρήγορα, σύμφωνα με το δερματολόγο της Kendall Jenner

16.01.2019
Πώς να ξεφορτωθείς τα σημάδια της ακμής γρήγορα, σύμφωνα με το δερματολόγο της Kendall Jenner
Πες αντίο στα ενοχλητικά σημάδια στο πρόσωπο σου με αυτά τα απλά βήματα

Για αρκετούς μήνες, η ακμή της Kendall Jenner γινόταν θέμα σε πολλά σάιτ και περιοδικά. Οι φωτογραφίες από παπαράτσι με μεγέθυνση στα σπυράκια του μοντέλου έγιναν πρωτοσέλιδα, ενώ συνοδεύονταν από λεζάντες όπως "Supermodels, είναι ακριβώς σαν εμάς".

Δες και αυτό: H DIY μάσκα προσώπου που χρησιμοποιεί η Meghan Markle για λαμπερή επιδερμίδα

Το δέρμα της Jenner όμως έχει βελτιωθεί σημαντικά. Τι άλλαξε λοιπόν; Η απάντηση είναι η Christie Kidd, η κλινική δερματολόγος και εμπειρογνώμονας περιποίησης δέρματος στο Hollywood. Η Kidd λέει ότι το μοντέλο πήγε στο γραφείο της σε μια εποχή που αντιμετώπιζε ιδιαίτερα έντονη ακμή και έφυγε με πολύ διαφορετικό δέρμα.

Η ειδικός μοιράζεται τις κορυφαίες 5 συμβουλές για την θεραπεία της ακμής:

Φέρσου ήπια στο δέρμα σου

Άφησε μακριά την τραχιά πετσέτα χεριών. "Η πιο σημαντική συμβουλή που δίνω στους πελάτες που αντιμετωπίζουν ακμή είναι στην πραγματικότητα ένα μάθημα για το σωστό καθαρισμό του δέρματος" λέει η Kidd. "Πολλοί άνθρωποι κάνουν το ερεθισμένο δέρμα τους χειρότερο με το δυνατό τρίψιμο με πετσέτα. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου και κάνε καθαρισμό όπως θα έπλενες ένα νεογέννητο μωρό - εξαιρετικά ήπια.

Αυτό το είδες; Εσύ ξέρεις τα διαφορετικά είδη άργιλου και τι κάνουν στο δέρμα σου;

Διάλεξε ισχυρά προϊόντα

"Πιστεύω πολύ στις απλές ρουτίνες", λέει η Kidd. Xρειάζεσαι τέσσερα προϊόντων: ένα απαλό καθαριστικό, φαρμακευτικά pads για την εξάλειψη των βακτηριδίων, έναν ορό με γλυκολικά και γαλακτικά οξέα και ένα αντηλιακό.

Μάθε τις λέξεις-κλειδιά

Η Kidd λέει ότι είναι σημαντικό να προσέξεις τα συστατικά στα οποία αναποκρίνεται το δέρμα σου - και, αντιστρόφως, αυτά που δεν το εξυπηρετούν. Βρες προϊόντα με τη σωστή ομάδα ισχυρών δραστικών συστατικών - αυτά που δεν προκαλούν ξηρότητα ή ερεθισμό - και έχε τα κατά νου όταν αγοράζεις νέα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

"Όσον αφορά την εύρεση των σωστών προϊόντων για την αποκατάσταση της ακμής, τα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιώ είναι το σαλικυλικό, το γαλακτικό και το γλυκολικό οξύ", λέει η Kidd.

Μάθε να κάνεις layering

Η Kidd εξηγεί ότι μια εύκολη ρουτίνα με στρώσεις είναι το μυστικό για τη θεραπεία της ακμής. "Μπορεί να είναι πολύ απλό, με τρία ή τέσσερα βήματα: καθαρισμός του δέρματός σου με το σωστό προϊόν, toner, κάτι με αμαμελίδα η οποία ελέγχει τα έλαια του δέρματος χωρίς να τα αφαιρεί και στη συνέχεια εφαρμογή ενός αντηλιακού.

Εξερεύνησε τις επιλογές σου

"Μερικές φορές προτείνω ενέσιμα σε ειδικές περιστάσεις, για τους ασθενείς που θέλουν να ξεφορτωθούν άμεσα ένα κυστικό σπυράκι", λέει η Kidd. "Εάν ένα μοντέλο έρθει με ένα μεγάλο σπυράκι - ένα ενεργό σπυράκι, όχι μια ουλή - πιθανότατα θα έβαζα κορτιζόνη και στη συνέχεια θα του έλεγα να εναλλάσει ζεστές και κρύες κομπρέσες στην περιοχή".

Είναι σημαντικό να μιλήσεις με το δερματολόγο σου για το ποια θεραπεία είναι καλύτερη για τον τύπο δέρματος σου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Διάβασε επίσης: H αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης που αξίζει να ακολουθήσεις