Ο επαγγελματικός οδηγός για να βρεις το σωστό σχήμα φρυδιών για εσένα

20.05.2019
Ο επαγγελματικός οδηγός για να βρεις το σωστό σχήμα φρυδιών για εσένα
Οι ειδικοί μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές του για να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο σου

Έχουμε περάσει περισσότερες ώρες απ'όσο θα θέλαμε να παραδεχτούμε χαζεύοντας φωτογραφίες στο Pinterest και στα Instagram προφίλ διασημοτήτων προσπαθώντας να βρούμε το τέλειο κούρεμα. Αλλά συχνά, παραβλέπουμε κάτι άλλο που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του προσώπου μας: το σχηματισμό των φρυδιών.

"Το σχήμα του φρυδιού επηρεάζει πολύ τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου", λέει ο Joey Healy, ειδικός φρυδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ο κανόνας του για την εύρεση του καλύτερου σχήματος φρυδιών, είναι να πας ενάντια στις φυσικές γωνίες του προσώπου σου λέει. "Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία και τη συνολική αρμονία του προσώπου."

Αν δεν είσαι σίγουρη ποιο είναι το ιδανικό σχήμα φρυδιών για εσένα, διάβασε παρακάτω τις επαγγελματικές αναλύσεις για να αναδείξεις την καλύτερη πλευρά σου:

Ίσια φρύδια

Τα ίσια φρύδια με χαμηλή καμπύλη μπορούν να κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινότερα. "Εάν σκεφτείς το πρόσωπό σου σε τρία διαφορετικά επίπεδα, έχεις το μέτωπο μέχρι τα φρύδια, τα φρύδια μέχρι τα χείλη και τα χείλη μέχρι το πηγούνι. Ένα ευθύ φρύδι θα αποκλείσει αυτές τις αναλογίες και, ως εκ τούτου, θα κάνει το μάτι να φαίνεται πιο ανοιχτό.

Διάβασε επίσης: Πώς να σπάσεις τα σπυράκια σου με το σωστό τρόπο - Ναι, υπάρχει τέτοιος!

Καμπύλη 2/3

Τα φρύδια με καμπύλη 2/3 ταιριάζουν καλύτερα σε όσες έχουν σχήμα οβάλ προσώπου. Τα τοξωτά φρύδια μπορούν επίσης να κάνουν τα ζυγωματικά να φαίνονται ψηλότερα.

Φρύδια με κωνικό περίγραμμα

Υπάρχει λόγος που μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου με τα πιο έντονα ζυγωματικά (Debbie Harry, Angelina Jolie) έχουν επιλέξει ένα σχήμα φρυδιών που στενεύει με λεπτή ουρά. Τα κωνικά φρύδια είναι ιδανικά για άτομα με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς που μπορεί να έχουν πιο έντονα χαρακτηριστικά επειδή τα μαλακώνει και κάνουν το πρόσωπό πιο λεπτό.

Καμπυλωτό σχήμα

Το καμπύλο σχήμα φρυδιών με μια ελαφριά κατεύθυνση προς τα κάτω και προς τα πάνω, σαν ένα κόμμα στο πλάι είναι ιδανικό για όσες έχουν στρογγυλό ή τετράγωνο πρόσωπο επειδή επιμηκύνουν το σχήμα του προσώπου. Τα ψηλά και χαμηλά σημεία στο φρύδι δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός μακρύτερου προσώπου.

Αυτό το είδες; Εσύ χρησιμοποιείς αυτό το αντιγηραντικό συστατικό;

Λεπτό σχήμα

Σε μερικά πρόσωπα, τα λεπτρά φρύδια παραπέμπουν στη δεκαετίας του '90, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, το σχήμα αυτό ταιριάζει σε όσες έχουν λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά. Το πάχος του φρυδιού σου πρέπει να είναι ανάλογο με το πρόσωπό σου. Αν έχεις μικρά μάτια και μικρή μύτη, τα λεπτά φρύδια φαίνονται καλύτερα επειδή αντικατοπτρίζουν όσα ήδη έχεις.

Πυκνά και κοντά
Αν έχεις μικρό πρόσωπο, ένα μακρύ φρύδι μπορεί να είναι υπερβολικό. Αν όμως τα φρύδια σου σε αυτήν την περίπτωση είναι παχιά και λίγο μικρότερα μπορεί να σε βοηθήσουν να γεμίσεις το μικρό σου πρόσωπο. Το πάχος δημιουργεί επίσης μια πιο νεανική εμφάνιση.

Απότομη καμπύλη

Αν θέλεις να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο ξύπνιο και φρέσκο, μπορείς να σχηματίσεις τα φρύδια σου με μια απότομη καμπύλη.

Στρογγυλεμένο περίγραμμα

Το στρογγυλεμένο σχήμα φρυδιών είναι μια κολακευτική επιλογή για όσες έχουν εντονότερα χαρακτηριστικά τα οποία θέλουν να μαλακώσουν. Επιπλέον, ένα στρογγυλεμένο σχήμα με μια ελαφριά καμπύλη στο κέντρο κάνει τα μάτια σε σχήμα αμυγδάλου να φαίνονται ιδιαίτερα γοητευτικά.