Πώς να μειώσεις έξυπνα τις ρυτίδες

26.05.2019
Πώς να μειώσεις έξυπνα τις ρυτίδες
Μπορείς να ξεφορτωθείς τις ρυτίδες με φυσικούς τρόπους. Μάθε πώς!

Οι ρυτίδες είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς του δέρματος, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να τις ξεφορτωθείς. Μάθε πώς θα αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες ώστε να φαίνονται λιγότερο, με φυσικούς τρόπους:

Δες και αυτό: Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Κοιμήσου ανάσκελα
Οι μικρές γραμμές που κάνει το πρόσωπό σου όταν κοιμάσαι στο πλάι και πιέζεις το δέρμα, σχηματίζουν ρυτίδες που σιγά σιγά βαθαίνουν.

Φάε σολωμό
Ο σολωμός, όπως και τα άλλα ψάρια αυτής της κατηγορίας, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ένα από τα βασικά συστατικά που σου προσφέρουν υγιές και λαμπερό δέρμα. Παράλληλα, συνιστά πηγή λιπαρών Ωμέγα 3, στοιχεία που, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, διατηρούν φρέσκο το δέρμα και μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων.

Αυτό το είδες; Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να εμφανίζεις σπυράκια στο πρόσωπο σου

Καθαριότητα, αλλά με μέτρο
Η φυσική λιπαρότητα που εκκρίνει το πρόσωπό σου λειτουργεί ευεργετικά για το δέρμα, ενώ παράλληλα βοηθά στην μείωση των ρυτίδων. Όσο περισσότερο πλένεις το πρόσωπό σου, τόσο αφαιρείς την προστατευτικό «στρώμα» του προσώπου σου, αφήνοντάς το απροστάτευτο.

Μην παραμελείς τη βιταμίνη C
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι κρέμες που περιέχουν Βιταμίνη C βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου, προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, βοηθούν στην μείωση των μαύρων στιγμάτων και στην ερυθρότητα. Βρες το ιδανικό προϊόν για σένα και περιποιήσου με τον καλύτερο τρόπο την επιδερμίδα σου.

Διάβασε επίσης: 5 συμβουλές ομορφιάς που δεν πρέπει να ακολουθήσεις ποτέ

Κάνε τη σόγια σύμμαχο σου
Η σόγια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σου και να το προστατεύσει, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η σόγια που βρίσκεται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος ή που λαμβάνεται ως συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ή ακόμη και στη θεραπεία οποιασδήποτε ηλιακής βλάβης. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι βελτιώνει την δομή και τη σφριγηλότητα του δέρματος.