Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το lip flip

14.01.2020
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το lip flip
Τι είναι, σε τι διαφέρει από τα lip fillers και όσα πρέπει να προσέξεις

Έχοντας εγκριθεί από το FDA για καλλυντική χρήση το 2002, το Botox έχει γίνει η πιο συνηθισμένη ενέσιμη θεραπεία για την καταπολέμηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Αλλά πρόσφατα, έχει αποκτήσει κι άλλη δημοτικότητα μέσα από μια λεπτή διαδικασία στην οικογένεια αύξησης χείλους: το botox lip flip.

Δες και αυτό: Όσα πρέπει να ξέρεις για την προσθετική χειλιών

Τι είναι το lip flip;
Όπως εξηγεί η Lara Devgan, κορυφαία αισθητικός χειρουργός της Νέας Υόρκης, το lip flip είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι νευροδιαμορφωτές (συνήθως Botox) εγχέονται σε απειροελάχιστες ποσότητες στις γωνίες του στόματος και κοντά στο τόξο του έρωτα. Συνολικά, μια τυπική συνεδρία διαρκεί λιγότερο από δέκα λεπτά. Τις επόμενες εβδομάδες, ανεβάζει απαλά τα λεπτά χείλη και τα κάνει να φαίνονται μεγάλα και γεμάτα.

Σε τι διαφέρει από τα συμπληρώματα χειλιών (lip fillers);
Τα συμπληρώματα χειλιών, όπως το Juvéderm και το Restylane, χρησιμοποιούνται σε μια διαδικασία στην οποία εγχέεται ένα γεμιστικό με υψηλό ιξώδες στο χείλος για όγκο. Το botox lip flio ενισχύει την εμφάνιση του άνω χείλους χαλαρώνοντας έναν μυ γύρω από τα χείλη (orbicularis oris). "Η ιδέα πίσω από το lip flip είναι αν χρησιμοποιείς το Botox για να μαλακώσεις ελαφρώς μερικές από τις τεντωμένες περιοχές, τότε μπορείς να προκαλέσεις λίγη χαλάρωση στο ροζ-άσπρο περίγραμμα του χείλους", λέει η Devgan. "Αυτό σημαίνει πως το περίγραμμα αυτό θα τονιστεί αρκετά ώστε να βελτιώσει το πώς φαίνεται το άνω χείλος".

Το lip flip περιλαμβάνει στρατηγικές ενέσεις που χορηγούνται σε μικρές ποσότητες - και αν επισκεφθείς έναν επαγγελματία που είναι πιστοποιημένος, είναι σχεδόν απίθανο να το παρακάνει με τις ενέσεις.

Αυτό το είδες; Τα 4 trends αισθητικών επεμβάσεων που θα δούμε το 2020

Είναι κατάλληλο για εμένα;
Αν αυτό που θέλεις είναι μια δραματική αύξηση χειλιών, το lip flip δεν είναι για εσένα. "Είναι η σωστή διαδικασία για κάποια που ενδιαφέρεται για πιο γεμάτα χείλη αλλά θέλει να κάνει μικρά βήματα πριν δεσμευτεί στα πλήρως γεμάτα χείλη", λέει η Devgan. Η διαδικασία αυτή γυρίζει μόνο το άνω χείλος προς τα έξω, κάνοντας τα χείλη που φαίνονται πιο γεμάτα, χωρίς να προσθέτει περαιτέρω όγκο. Επιπλέον, το αποτέλεσμα διαρκεί μόνο για περίπου τρεις μήνες.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ;
Η Devgan συμβουλεύει να μην κάνεις αυτήν την διαδικασία εάν έχεις ή είχες πρόσφατα έρπη στα χείλη. Για να μειώσεις το πρήξιμο, απόφυγε το αλκοόλ, την ασπιρίνη και άλλα αραιωτικά αίματος για λίγες ημέρες πριν και μετά από οποιαδήποτε ένεση.

Διάβασε αυτό: Πώς τα fillers υαλουρονικού μπορούν να παραμορφώσουν το πρόσωπο σου