Εσύ ξέρεις τι είναι το microshading;

22.01.2020
Εσύ ξέρεις τι είναι το microshading;
Καιρός να γνωρίσεις τη νέα μεγάλη τάση!

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για πιο πλούσια φρύδια, την οποία ήρθε να καλύψει το microblading, η ημι-μόνιμη τεχνική τατουάζ, η οποία υπόσχεται "φυσικά γεμάτο" αποτέλεσμα. Μικροσκοπικές γραμμές χαράσσονται στο δέρμα, με το ειδικό εργαλείο και γεμίζουν με μελάνι, ακριβώς όπως γίνεται στα τατουάζ. Η διαδικασία είναι λίγο έως αρκετά επώδυνη, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια.

Δες και αυτό: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το brow lift

Η νέα, πολλά υποσχόμενη τάση στο σχηματισμό φρυδιών, το microshading, υπόσχεται ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνική, σύμφωνα με τις αισθητικούς των celebrities, Sarah Akram και Nneka Garel-Portes.

Η διαδικασία
Σε αντίθεση με το microblading, το microshading δεν χαράσσει πλήρεις γραμμές στο δέρμα, αλλά μικρές κουκκίδες για να "γεμίσουν" οι αραιές περιοχές. "Αντί να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση των μεμονωμένων τριχών, κατά τη διάρκεια του microshading γεμίζει ολόκληρο το φρύδι με ελαφρύ χρωματισμό με τη χρήση μιας βελόνας με λεπτή άκρη", εξηγεί η Akram. Οι δύο τεχνικές μπορούν να συνδυαστούν για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Αυτό το είδες; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το lip flip

Τα αποτελέσματα
Όπως εξηγεί η Akram, το τελικό αποτέλεσμα δεν μοιάζει με ξεχωριστές τρίχες, αλλά περισσότερο με μολυβιές ή γέμισμα των φρυδιών με σκιά. Τα φρύδια θα δείχνουν αρκετά έντονα μετά το ραντεβού, αλλά το χρώμα θα ξεθωριάσει κατά 30% μέσα στις επόμενες 14 ημέρες.

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από ένα έως ενάμιση χρόνο. Οι λιπαρές επιδερμίδες πιθανόν χρειαστούν touch up πιο συχνά από τις ξηρές.

Κόστος
Το κόστος εξαρτάται από το σαλόνι ομορφιάς που θα επισκεφθείτε, αλλά τυπικά το microshading κοστίζει από 315-900€.

Διάβασε επίσης: Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς το λίπος στην περιοχή του σαγονιού

Αρνητικές επιπτώσεις
"Πολλοί έχουν δηλώσει ότι νιώθουν λιγότερο πόνο απ' ό,τι στο microblading", λέει η Akram, προσθέτοντας πως πρόκειται "για μια διαδικασία πολύ πιο ήπια για την ευαίσθητη επιδερμίδα". Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν θα πρέπει να αναμένετε μία δόση πόνου.

Μεταξύ των ραντεβού
"Συμβουλεύουμε όλους τους πελάτες μας να συνεχίζουν να απομακρύνουν τις ατίθασες τρίχες με τσιμπιδάκι ή κλωστή, αλλά όχι με κερί", λέει η Garel-Portes. "Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να κάνει το χρώμα να ξεθωριάσει πιο γρήγορα", εξηγεί.