Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου όταν φοράς μακιγιάζ

01.08.2021
Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου όταν φοράς μακιγιάζ
Είναι πιο έυκολο απ'όσο πιστεύεις!

Μέχρι τώρα, όλες γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό αποτελεί σημαντικό μέρος της ρουτίνας φροντίδας του δέρματος μας, άσχετα από τον καιρό και την εποχή του χρόνου. Αποτελεί το νούμερο ένα προϊόν "αντιγήρανσης" και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει νόημα να επενδύσεις χρήματα σε ακριβούς ορούς και κρέμες αν δεν πρόκειται να προστατεύσεις πρώτα το δέρμα σου. Αλλά τι συμβαίνει όταν είσαι μακιγιαρισμένη και ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το αντηλιακό σου;

Δες και αυτό: Κάηκες από τον ήλιο; Πόσο διαρκεί το έγκαυμα και πώς μπορείς να ανακουφιστείς

Σύμφωνα με την Kelli Bartlett, καλλιτεχνική διευθύντρια στο Glamsquad, "το κλειδί για την αποφυγή ζημιών που προκαλούνται από τον ήλιο είναι η προστασία του εαυτού μας με συνέπεια". Είναι αλήθεια ότι, η εφαρμογή του αντηλιακού ενώ φοράς μακιγιάζ είναι εφικτή και έχει πολλά οφέλη. Παρακάτω, θα βρεις συμβουλές και κόλπα που έχουν εγκριθεί από ειδικούς για τη διατήρηση άψογου μακιγιάζ, διατηρώντας παράλληλα την προστασία του δέρματός σου.

Το δέρμα σου και η προστασία από τον ήλιο
Το αντηλιακό βοηθάει στην πρόληψη των ηλιακών κηλίδων, της πρόωρης γήρανσης, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων (για να μην αναφέρουμε τον καρκίνο του δέρματος). Η Bartlett σημειώνει ότι το αντηλιακό πρέπει να φοριέται όλο το χρόνο, κάθε μέρα, είτε βρίσκεσαι σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς. Ο λόγοςς; Πέρα από την προστασία του δέρματός σου από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου, με αυτόν τον τρόπο προστατεύεσαι από τις μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου.

Ένας καλός κανόνας είναι να εφαρμόζεις αντηλιακό 15 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και κάθε δύο ώρες όταν βρίσκεσαι σε άμεση έκθεση. Επίσης, προτίμησε ένα αντηλιακό με δείκτη από 30 έως 50 - είναι η ασφαλέστερη επιλογή για προστασία από το 97 έως 98 τοις εκατό των ακτίνων UVB.

Αυτό το είδες; 5 τρόποι να καταπολεμήσεις το ξηρό δέρμα το καλοκαίρι

Στρώματα
Εάν εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα με SPF 15 και μια βάση με SPF 30, το συνολικό ποσό προστασίας είναι 30, όχι 45. Επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να καλύψεις κάθε σημείο του δέρματός σου, η Bartlett υποστηρίζει ότι "τα στρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι η μεγαλύτερη επιφάνεια του δέρματός σου προστατεύεται".

Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό...
Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Στον κόσμο του μακιγιάζ, το λιπαρό δέρμα και η πούδρα πηγαίνουν χέρι-χέρι και το ίδιο ισχύει για την επανεφαρμογή του αντηλιακού. Η Bartlett λέει, "Για να χρησιμοποιήσεις μια πούδρα με SPF, είναι απαραίτητο να πιέσεις πρώτα την πούδρα στο δέρμα με ένα πινέλο για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη κάλυψη επιφάνειας. Εάν το δέρμα σου τείνει να γίνεται λιπαρό και το μακιγιάζ να λιώνει καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποίησε το ως ευκαιρία για να προσθέσεις ξανά κάλυψη στην εμφάνισή σας χρησιμοποιώντας μια συμπιεσμένη πούδρα.

Εάν έχεις ξηρή ή μεικτή επιδερμίδα

Σε αντίθεση με το λιπαρό δέρμα, το ξηρό δέρμα απαιτεί λίγο περισσότερη ενυδάτωση και μια πούδρα μπορεί συχνά να τονίζει τα ξηρά "μπαλώματα". Για το λόγο αυτό, η Bartlett συνιστά ένα σπρέι με ενσωματωμένο SPF.

Εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

Οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορεί να διαπιστώσουν ότι η επίστρωση πάρα πολλών προϊόντων μπορεί να θέσει τις βάσεις για σπυράκια και φραγμένους πόρους. Προτίμησε μια ενυδατική κρέμα με ενσωματωμένο SPF και εφάρμοζε την κάθε δύο ώρες σε μορφή πούδρας SPF ή σε μορφή σπρει.