Λιπαρή επιδερμίδα: Τελικά πότε πρέπει να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα;

Λιπαρή επιδερμίδα: Τελικά πότε πρέπει να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα;
ΠΗΓΗ:@jamiknight_
Είναι η ενυδάτωση σημαντική για την λιπαρή επιδερμίδα;

Όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα, ξέρουν καλά πόσο σημαντικό είναι να μειώσουν την υπερβολική λιπαρότητα. Αν και πολλές αποφεύγουν τα προϊόντα που προσφέρουν επιπλέον υγρασία, η αλήθεια είναι ότι η σωστή φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας περιλαμβάνει την ενυδάτωση, όχι τα προϊόντα που στεγνώνουν το δέρμα, όπως τα ρετινοειδή και τα οξέα.

Γιατί πρέπει να ενυδατώνεται την λιπαρή επιδερμίδα;

Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της φυσικής παραγωγής λιπαρότητας. Όταν το δέρμα μας δεν έχει αρκετή υγρασία, παράγει υπερβολικά έλαια για να διατηρηθεί υγιές. Παρά την εμφάνιση λιπαρότητας, το δέρμα μπορεί να μην έχει την απαραίτητη υγρασία για να είναι σωστά ενυδατωμένο. Συνεπώς, η τακτική ενυδάτωση της λιπαρής επιδερμίδας ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, αποτρέποντας την απώλεια νερού.

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για ενυδάτωση;

Είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, και η καλύτερη στιγμή είναι σίγουρα το βράδυ. Το βράδυ, ο οργανισμός μας βρίσκεται σε φάση ξεκούρασης και αποκατάστασης, επιτρέποντας στα ενεργά συστατικά της ενυδατικής κρέμας να διεισδύσουν καλύτερα στην επιδερμίδα και να προσφέρουν τα οφέλη τους. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα χάνει περισσότερο νερό, και η ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας.

Beauty Tip

Η ενυδατική κρέμα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη νυχτερινή μας ρουτίνα ομορφιάς, μετά τον καθαρισμό και την εφαρμογή του serum. Ειδικά για τη λιπαρή επιδερμίδα, είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι το πρόσωπο μας είναι καθαρό πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε προϊόν. Ιδανικά, πλένουμε το δέρμα μας δύο φορές την ημέρα για να απομακρύνουμε το υπερβολικό σμήγμα, τα προϊόντα περιποίησης, τα μικρόβια και τα υπολείμματα, και στη συνέχεια εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα για να προστατέψουμε από τη διαεπιδερμική απώλεια νερού.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2024 - 01:35