Εσύ ξέρεις να καθαρίζεις σωστά τις βλεφαρίδες extensions;

Εσύ ξέρεις να καθαρίζεις σωστά τις βλεφαρίδες extensions;
ΠΗΓΗ:@@emrata
Ο απόλυτος οδηγός για να δεις βήμα-βήμα πώς μπορεί να καθαρίσεις σωστά τις βλεφαρίδες extensions για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Αν υπάρχει μία αισθητική περιποίηση που μπορεί να μεταμορφώσει αμέσως την εμφάνισή σου, αυτές είναι οι βλεφαρίδες extensions. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες δίνουν μήκος, πιο ανορθωμένο βλέμμα, όγκο και ένταση στα μάτια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικές για όσες θέλουν μια απλή ρουτίνα μακιγιάζ, καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι ή πολλές στρώσεις μάσκαρα (εκτός αν θέλεις να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο το look σου). Επιπλέον, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι extensions, συνθετικές, από μετάξι και μινκ, οπότε μπορείς να βρεις τον τύπο βλεφαρίδων που ταιριάζει καλύτερα σε σένα.

Ωστόσο, όσο εντυπωσιακές κι αν φαίνονται οι ψεύτικες βλεφαρίδες, απαιτούν και κάποια συντήρηση. Για να διατηρήσεεις τα extensions σε καλή κατάσταση, για όσο περισσότερο μπορείς, (συνήθως διαρκούν έως έξι εβδομάδες αν φροντίζονται σωστά), πρέπει να τα καθαρίζεις τακτικά. Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι το καθάρισμα των βλεφαρίδων μπορεί να τις κάνει να πέσουν πιο γρήγορα, αυτό είναι εντελώς λάθος και ένας μεγάλος μύθος. Στην πραγματικότητα, αν δεν καθαρίζεις τακτικά τις βλεφαρίδες σου, μπορεί να γίνουν εστία βακτηρίων, κάτι που κανείς δεν θέλει. Η φροντίδα των βλεφαρίδων βοηθάει στην καλύτερη διατήρησή τους και στην ενίσχυση της υγιούς ανάπτυξης των φυσικών βλεφαρίδων. Το συμπέρασμα: Ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο να καθαρίσεις τις βλεφαρίδες, αξίζει τον κόπο.

Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι να καθαρίσεις τα extensions και να τα διατηρήσεις μακριά, πλούσια και λαμπερά.

Πώς να καθαρίσεις τις extensions βλεφαρίδες

Πριν ξεκινήσεις, να ξέρεις το εξής: Το καθάρισμα των βλεφαρίδων extensions απαιτεί λίγο χρόνο, προσπάθεια και υπομονή. Ωστόσο, το να έχεις καθαρές και ελαφριές βλεφαρίδες που διαρκούν για εβδομάδες, αξίζει την προσπάθεια. Είσαι έτοιμη να δώσεις στις βλεφαρίδες σου την φροντίδα που χρειάζονται;

Βήμα 1: Συγκέντρωσε τα απαραίτητα υλικά

Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τις βλεφαρίδες σου, θα χρειαστείς μερικά ειδικά προϊόντα. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ειδικό καθαριστικό για βλεφαρίδες extensions (προσπάθησε να βρεις ένα χωρίς λάδι), μια μικρή, μαλακή βούρτσα και μιας χρήσης βουρτσάκια μάσκαρας.

Βήμα 2: Πλύνε το πρόσωπό σου

Πριν αρχίσεις να καθαρίζεις τις βλεφαρίδες, πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πρόσωπό σου είναι καθαρό. Πλύνε το με το αγαπημένο σου καθαριστικό και στέγνωσε το απαλά.

Βήμα 3: Εφάρμοσε το καθαριστικό βλεφαρίδων στα δάχτυλά σου

Βάλε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού για βλεφαρίδες στα καθαρά σου δάχτυλα. Μην χρησιμοποιήσεις πολύ, καθώς μπορεί να μπει στα μάτια σου. Καλύτερα να αποφύγεις τα βαμβακερά δισκία, καθώς μπορεί να κολλήσουν στις βλεφαρίδες και να τις βγάλουν.

Βήμα 4: Καθάρισε τις βλεφαρίδες

Τρίψε απαλά τα δάχτυλά σου κατά μήκος της βάσης των βλεφαρίδων σου. Για να βεβαιωθείς ότι καθαρίζεις καλά τις βλεφαρίδες, κάνε ελαφρύ μασάζ στη γραμμή των βλεφαρίδων για να καλύψεις τις ρίζες των extensions. Χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα για να σιγουρευτείς ότι το σαπούνι καλύπτει όλη την περιοχή των ματιών.

Βήμα 5: Χτένισε τις βλεφαρίδες

Χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα ή μιας χρήσης βουρτσάκι μάσκαρας, ξεκίνησε από τη βάση των βλεφαρίδων σου και χτένισέ τις απαλά προς τα κάτω. Αυτό θα βοηθήσει να αφαιρεθεί τυχόν μάσκαρα που είχε μείνει, μακιγιάζ ματιών, νεκρά κύτταρα του δέρματος, υπολείμματα και απλή βρωμιά από τα extensions και τις φυσικές σου βλεφαρίδες.

Βήμα 6: Πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό

Αφού καθαρίσεις αποτελεσματικά τις βλεφαρίδες σου, πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό. Φρόντισε να ξεπλύνεις καλά τις βλεφαρίδες σου και την περιοχή των ματιών. Μην χρησιμοποιείς ζεστό νερό, καθώς μπορεί να επηρεάσει την κόλλα των βλεφαρίδων. Όταν τελειώσεις, σκούπισε απαλά το πρόσωπό σου.

Βήμα 7: Χτένισε τις βλεφαρίδες σου

Μόλις στεγνώσει το πρόσωπό σου, μπορείς να διαχωρίσεις τις βλεφαρίδες σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα καθαρό, μιας χρήσης βουρτσάκι μάσκαρας. Αυτό εξασφαλίζει ότι καμία από τις βλεφαρίδες σου δεν θα κολλήσει μεταξύ τους.

Βήμα 8: Επανέλαβε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Προσπάθησε να καθαρίζεις τα extensions των βλεφαρίδων σου τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα αν θέλεις να παραμείνουν υγιή και καθαρά από βρωμιά και βακτήρια. Η σωστή φροντίδα τους θα τα βοηθήσει να διαρκέσουν περισσότερο και να δείχνουν καλύτερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.09.2024 - 14:43