Θεραπείες ομορφιάς στο σπίτι που μπορείς να δοκιμάσεις αν το Botox είναι εκτός budget

20.09.2024
Θεραπείες ομορφιάς στο σπίτι που μπορείς να δοκιμάσεις αν το Botox είναι εκτός budget
ΠΗΓΗ:@therabodybeauty
Ας το παραδεχτούμε! Τα μασάζ προσώπου, θεραπείες, χημικά πίλινγκ, θεραπείες φωτός, microneedling και Botox απαιτούν χρόνο και χρήμα.

Μασάζ προσώπου, θεραπείες, χημικά πίλινγκ, θεραπείες φωτός, microneedling, Botox, και πολλά άλλα. Όλα αυτά είναι πολύ ακριβά και χρονοβόρα. Μέχρι να μπορέσεις να υποστηρίξεις αυτά τα έξοδα, θα πρέπει κάπως (αφού το θέλεις φυσικά) να επωφεληθείς απο θεραπείες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι για να πετύχεις παρόμοια αποτελέσματα.

Κάναμε την έρευνά μας και καταλήξαμε στο ποιες συσκευές και προϊόντα είναι οι καλύτερες εναλλακτικές για το Botox και το microneedling στο σπίτι. Το σημαντικό είναι ότι οι συσκευές αυτές όχι μόνο εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αλλά έχουν και άλλα οφέλη. Μερικά απο αυτά;

  • Απαιτούν λίγο ή καθόλου χρόνο ανάρρωσης
  • Είναι πιο εύκολα προσβάσιμες για όσους ταξιδεύουν συχνά ή ζουν μακριά από κάποιον ειδικό
  • Είναι πιο ήπιες σε σύγκριση με τις θεραπείες στο ιατρείο
  • Μπορούν να προσφέρουν πιο σφριγηλή, νεανική επιδερμίδα λόγω της συχνότερης χρήσης

Εναλλακτικές στο Botox

Ως εναλλακτική λύση για το Botox, οι ειδικοί συνιστούν τις συσκευές microcurrent, καθώς το «microcurrent είναι ο πιο ήπιος, φυσικός τρόπος για να λειάνεις τις ρυτίδες του προσώπου», λέει η Pooja Johari, ιδρύτρια της 7e Wellness. Παρόμοιο με το Botox, το microcurrent διεγείρει τους μύες του προσώπου, αλλά χρησιμοποιεί χαμηλή τάση ηλεκτρισμού αντί για ενέσεις. «Επειδή το microcurrent χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό, δεν είναι όλοι κατάλληλοι να χρησιμοποιήσουν αυτές τις συσκευές», λέει η Kempler, γι' αυτό είναι σημαντικό να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν τις χρησιμοποιήσεις ή επιλέξεις μη ηλεκτρικά εργαλεία και προϊόντα για να επιτύχεις παρόμοια αποτελέσματα.

Εναλλακτικές στο Microneedling

Το microneedling είναι μια αισθητική διαδικασία που περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενα τρυπήματα στο δέρμα με μικροσκοπικές, αποστειρωμένες βελόνες. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαδικασία βοηθά στη θεραπεία προβλημάτων του δέρματος όπως η υπερμελάγχρωση, οι λεπτές γραμμές, οι μεγεθυμένοι πόροι, οι ρυτίδες, η ελαστικότητα του δέρματος και άλλα, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Δεδομένου ότι οι θεραπείες microneedling είναι ακριβές ανά συνεδρία και οι περισσότεροι πελάτες χρειάζονται μεταξύ δύο και πέντε συνεδριών για να δουν αποτελέσματα, το κόστος αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα.

Παρόλο που οι ειδικοί δεν συνιστούν το microneedling στο σπίτι, υπάρχουν λιγότερο επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να προσφέρουν μερικά από τα οφέλη. «Η απαλή κύλιση πάνω στο δέρμα θα τρυπήσει ελαφρά την επιφάνεια του δέρματος, βοηθώντας να ενισχυθεί η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην απορρόφηση των προϊόντων», εξήγησε η Kempler.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.09.2024 - 17:01