Πώς να αποτρέψεις το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου

Πώς να αποτρέψεις το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου
ΠΗΓΗ:@chikileva_dasha
Τα απόλυτα βήματα για να αποτρέψεις τις ρυτίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο ύπνος είναι η στιγμή που το σώμα σου αναπλάθεται και ανανεώνεται, αλλά το ήξερες ότι μπορεί να συμβάλλει και στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων; Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορείς να ξυπνάς κάθε πρωί με πιο φρέσκια και σφριγηλή επιδερμίδα.

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου σου πριν τον ύπνο

Ο καθαρισμός του προσώπου σου το βράδυ είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ. Αν και μπορείς κάποιες φορές να αποφύγεις την πρωινή ρουτίνα καθαρισμού, ειδικά αν έχεις ξηρό δέρμα, ο βραδινός καθαρισμός είναι απαραίτητος. Όλη μέρα, το δέρμα σου συγκεντρώνει ρύπους, σκόνη και υπολείμματα από το μακιγιάζ, τα οποία αν δεν αφαιρεθούν, φράζουν τους πόρους και συμβάλλουν στο οξειδωτικό στρες και στην εμφάνιση λεπτών γραμμών. Άρα, καθαρίζοντας καλά το πρόσωπό σου κάθε βράδυ, βοηθάς την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει και να ανανεωθεί σωστά.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Η ενυδάτωση πριν τον ύπνο είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για την υγεία της επιδερμίδας σου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα σου γίνεται πιο διαπερατό, γεγονός που το κάνει να χάνει υγρασία πιο εύκολα. Για να το προστατεύσεις, χρησιμοποίησε μια πλούσια ενυδατική κρέμα με συστατικά όπως κεραμίδια, πεπτίδια και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν τον φραγμό της επιδερμίδας. Έτσι, το δέρμα σου διατηρεί την υγρασία του, ενώ παράλληλα αξιοποιεί τα θρεπτικά συστατικά που του παρέχεις.

Η σωστή στάση ύπνου

Ακόμα και η στάση που κοιμάσαι μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση ρυτίδων. Αν κοιμάσαι μπρούμυτα ή στο πλάι, το πρόσωπό σου έρχεται σε συνεχή επαφή με το μαξιλάρι, δημιουργώντας πιέσεις που με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε «ρυτίδες συμπίεσης». Αυτές γίνονται πιο έντονες όσο μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου με την ηλικία. Η καλύτερη λύση είναι να κοιμάσαι ανάσκελα, αλλά αν αυτό είναι δύσκολο, επένδυσε σε μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη. Αυτά τα υλικά μειώνουν την τριβή με το δέρμα, ώστε να αποφεύγονται οι έντονες πιέσεις και τριβές στο πρόσωπο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να παραμείνει φρέσκια και λαμπερή, και να ξυπνάς κάθε πρωί με ένα πιο ξεκούραστο και νεανικό πρόσωπο.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.10.2024 - 00:41