Glowy skin: Οι must αλλαγές στη skincare routine σου για λαμπερή επιδερμίδα το φθινόπωρο

Glowy skin: Οι must αλλαγές στη skincare routine σου για λαμπερή επιδερμίδα το φθινόπωρο
ΠΗΓΗ:@onparledemode
Τα απόλυτα βήματα για λαμπερή επιδερμίδα και το φθινόπωρο

Αχ, το φθινόπωρο! Αυτή η εποχή του χρόνου που συνδυάζει τα χρυσοκίτρινα φύλλα με τις πιο δροσερές μέρες. Μπορεί να πιστεύεις ότι η φθινοπωρινή εποχή έρχεται με το καμπανάκι της ξηρής και θαμπής επιδερμίδας, αλλά με τη σωστή skincare ρουτίνα, το δέρμα σου μπορεί να παραμείνει λαμπερό και υγιές, όλο το χρόνο!

Γιατί χρειάζεται να αλλάξεις ρουτίνα

Όπως γνωρίζεις, οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν με τις εποχές. Με τον ερχομό του φθινοπώρου, η θερμοκρασία πέφτει και οι επιδράσεις της υγρασίας στον αέρα μειώνονται, οδηγώντας σε σκασμένα χείλη και ξηρό δέρμα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να προσαρμόσεις τη ρουτίνα περιποίησής σου για να διατηρήσεις τη λάμψη σου.

1. Καθαρισμός

Ας ξεκινήσουμε με τον καθαρισμό. Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στα «σκληρά» καθαριστικά και να υιοθετήσεις πιο θρεπτικές φόρμουλες που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου ενώ την καθαρίζουν. Τα ενυδατικά σαπούνια προσώπου είναι οτι χρειάζεσαι αυτήν την εποχή. Μην ξεχνάς να επιλέγεις προϊόντα χωρίς θειικά, ώστε να διατηρήσεις την υγρασία της επιδερμίδας σου.

2. Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το επόμενο βήμα. Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα και να ενισχύσεις τη λάμψη σου. Αναζήτησε προϊόντα με AHAs και BHAs για μια απαλή απολέπιση. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, οι φόρμουλες PHA είναι πιο ήπιες και ιδανικές για εσένα.

3. Ορός

Μην ξεχνάςτο πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση! Οι οροί με υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια και γλυκερίνη είναι τα «μυστικά όπλα» σου. Αυτά τα συστατικά θα βοηθήσουν το δέρμα σου να διατηρήσει την υγρασία και να φαίνεται πιο ελαστικό.

4. Ενυδατική κρέμα

Μετά την ενυδάτωση, είναι η ώρα της ενυδατικής κρέμας. Όταν ο καιρός γίνεται πιο κρύος, οι πιο παχύρρευστες κρέμες είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σου. Επέλεξε μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε υγραντικά και μαλακτικά συστατικά. Έτσι, θα δημιουργήσεις έναν προστατευτικό φραγμό ενυδάτωσης για την επιδερμίδα σου.

5. Προστασία

Τέλος, μην ξεχνάς την προστασία από τον ήλιο! Αν και οι ηλιαχτίδες μπορεί να φαίνονται λιγότερο επικίνδυνες το φθινόπωρο, η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ακόμα εκεί. Μια ελαφριά αντηλιακή κρέμα θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και λαμπερό.

Ακολούθώντας αυτά τα βήματα, μπορείς να εξασφαλίσεις ότι το δέρμα σου θα είναι λαμπερό και υγιές όλο το φθινόπωρο. Θυμήσου, το μυστικό είναι να ακούς τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και να προσαρμόζεις τη ρουτίνα σου ανάλογα.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.10.2024 - 03:21