Face serums: Ποιους πρέπει να χρησιμοποιείς το πρωί και ποιους το βράδυ

Face serums: Ποιους πρέπει να χρησιμοποιείς το πρωί και ποιους το βράδυ
ΠΗΓΗ:@galyuskasss
Το σωστό layering στην ρουτίνα περιποίησής σου είναι πολύ σημαντικό

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές για τη σημασία των ορών προσώπου στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά δημοφιλή και για καλούς λόγους!

Οι οροί προσώπου είναι πλούσιοι σε δραστικά συστατικά μικρού μοριακού βάρους, γεγονός που τους επιτρέπει να διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα και να προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Λόγω της ελαφριάς τους υφής, είναι ιδανικοί για να εφαρμόζονται πρώτοι στη διαδικασία φροντίδας της επιδερμίδας, ακολουθώντας τον κανόνα του layering.

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, είναι καλύτερα να εφαρμόσεις τους ορούς όσο το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό, καθώς αυτό το βήμα ενισχύει την απορρόφηση των δραστικών στοιχείων. Μόλις στεγνώσεις με ταμποναριστές κινήσεις το πρόσωπό σου με την πετσέτα, είσαι έτοιμη να εφαρμόσεις τους ορούς σου.

Ποιοι οροί είναι κατάλληλοι για πρωί και βράδυ;

Η επιλογή των ορών εξαρτάται από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, όπως η ενυδάτωση, η επανόρθωση ή η λάμψη. Είναι καλό να μην χρησιμοποιείς περισσότερους από δύο διαφορετικούς ορούς σε κάθε ρουτίνα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στο δέρμα.

Πρωινή ρουτίνα:

  1. Αντιοξειδωτικοί Οροί (π.χ. Βιταμίνη C):

    • Ιδανικοί για χρήση το πρωί, καθώς προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και τις επιβλαβείς περιβαλλοντικές συνθήκες.
  2. Υδροφορείς (π.χ. Υαλουρονικό Οξύ):

    • Αυτοί οι οροί προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το πρωί και το βράδυ για επιπλέον υγρασία.

Βραδινή ρουτίνα:

  1. Οροί με Ρετινοειδή:

    • Αυτοί οι οροί είναι πιο αποτελεσματικοί τη νύχτα, ενισχύοντας την ανανέωση των κυττάρων και μειώνοντας τις ρυτίδες. Είναι ευαίσθητοι στην υπεριώδη ακτινοβολία, γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούνται μόνο το βράδυ.
  2. Οροί Επανόρθωσης:

    • Αυτοί οι οροί συμβάλλουν στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και βοηθούν στην αναγέννησή της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι πρέπει να ξέρεις:

  • Προσοχή στα συστατικά:

    • Είναι πολύ σημαντικό να είσαι προσεκτική με τα συστατικά των ορών που χρησιμοποιείς. Απέφυγε τη συνδυαστική χρήση ρετινόλης με AHA και BHA για να μην προκαλέσεις ερεθισμούς στο δέρμα σου.
  • Ολοκλήρωση της ρουτίνας:

    • Μετά την εφαρμογή του ορού, ολοκλήρωσε τη ρουτίνα σου με κρέμα ματιών, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό (το πρωί) για να κλειδώσεις όλα τα ενεργά συστατικά και να προσφέρεις επιπλέον θρέψη στην επιδερμίδα σου.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τους ορούς προσώπου και να κρατήσεις το δέρμα σου υγιές και λαμπερό σε κάθε ηλικία!

Τελευταία τροποποίηση στις 06.10.2024 - 21:38