Βρες το σχήμα φρυδιών που ταιριάζει απόλυτα με το πρόσωπό σου

Βρες το σχήμα φρυδιών που ταιριάζει απόλυτα με το πρόσωπό σου
ΠΗΓΗ:@elina_kouli
Απο τα 20 μέχρι και τα 50, τι πρέπει να προσέξεις

Τα φρύδια είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Δίνουν δομή, ορίζουν το βλέμμα και μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνισή σου, είτε με μακιγιάζ, είτε με το φυσικό τους σχήμα. Για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να ξέρεις ποιο σχήμα φρυδιών ταιριάζει στο πρόσωπό σου. Δεν είναι όμως μόνο το σχήμα που παίζει ρόλο. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου και την ηλικία, αφού τα φρύδια αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις σε κάθε δεκαετία για να διατηρήσεις τα φρύδια σου καλοσχηματισμένα και κολακευτικά.

Στα 20: Άφησε τα φρύδια σου φυσικά και πυκνά

Αν είσαι στην ηλικία των 20, τότε τα φρύδια σου είναι πιθανότατα πυκνά και γεμάτα. Αυτή είναι η ιδανική περίοδος να τα αφήσεις όσο πιο φυσικά γίνεται και να αποφύγεις το τσιμπιδάκι, γιατί αν αρχίσεις να τα αραιώνεις από τώρα, δεν θα επανέλθουν εύκολα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια διάφανη μάσκαρα για να τα χτενίσεις και να τους δώσεις το σωστό σχήμα. Επειδή το μακιγιάζ σε αυτή τη δεκαετία συνήθως είναι πιο φυσικό, τα φρύδια σου καλό είναι να ακολουθούν αυτή τη λογική, χωρίς επιπλέον χρώμα ή υπερβολές.

Στα 30: Δώσε ένταση με το σωστό μολύβι

Όσο περνούν τα χρόνια, τα φρύδια αρχίζουν να χάνουν την πυκνότητά τους, και στα 30 παρατηρείς ότι αραιώνουν σε σημεία. Το μολύβι φρυδιών είναι ο καλύτερος φίλος σου σε αυτή τη φάση. Χρησιμοποίησέ το για να γεμίσεις τα κενά και να διατηρήσεις το σχήμα τους. Το μολύβι κρατάει περισσότερο από την πούδρα και προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα δίνει στο βλέμμα σου την ένταση που χρειάζεται για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Στα 40: Σκέψου το microblading

Μπαίνοντας στα 40, το δέρμα αρχίζει να χάνει τη σφριγηλότητά του, και αυτό επηρεάζει και τα φρύδια σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείς τη μέθοδο του microblading, η οποία μπορεί να αποκαταστήσει το σχήμα των φρυδιών σου με ημιμόνιμο τρόπο. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για να ανοίξεις το βλέμμα σου και να δώσεις την εντύπωση μεγαλύτερου χώρου ανάμεσα στα φρύδια και τα μάτια, δημιουργώντας έτσι ένα φυσικό "lifting" αποτέλεσμα.

Στα 50: Χρησιμοποίησε μάσκαρα με χρώμα

Στα 50 και μετά, το χρώμα των φρυδιών αρχίζει να ξεθωριάζει, και αυτό μπορεί να κάνει τα χαρακτηριστικά σου να φαίνονται πιο "σκληρά". Ένας απλός τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να χρησιμοποιείς μάσκαρα φρυδιών με χρώμα, προσαρμοσμένη στον φυσικό τόνο των φρυδιών σου. Έτσι, θα δώσεις ζεστασιά και ζωντάνια στο πρόσωπό σου. Επίσης, είναι σημαντικό να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο τελείωμα των φρυδιών σου, σηκώνοντας ελαφρώς τη γωνία για να δημιουργήσεις ένα πιο ανορθωμένο αποτέλεσμα στο βλέμμα σου.

Τα φρύδια σου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την εμφάνισή σου. Δοκίμασε διαφορετικές τεχνικές και προϊόντα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σου, και θα δεις πόσο μπορούν να αλλάξουν το βλέμμα και την αυτοπεποίθησή σου!

Τελευταία τροποποίηση στις 15.10.2024 - 08:24