Ο δεκάλογος του καλοκαιριού

19.06.2008
Για να νιώθετε καλά μέσα στον καύσωνα της πόλης και της παραλίας, καθώς και μέσα στα καλοκαιρινά σας ελάχιστα και δυστυχώς αποκαλυπτικά ρούχα και αξεσουάρ, εφαρμόστε τις 10 εντολές του καλοκαιριού:

Για να νιώθετε καλά μέσα στον καύσωνα της πόλης και της παραλίας, καθώς και μέσα στα καλοκαιρινά σας ελάχιστα και δυστυχώς αποκαλυπτικά ρούχα και αξεσουάρ, εφαρμόστε τις 10 εντολές του καλοκαιριού:

1. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με δροσερό νερό, πίνετέ το γουλιά γουλιά και όχι όλο μαζί, και κάθε φορά που νιώθετε αφόρητη ζέστη δροσίζετε με αυτό το μέτωπο, τον αυχένα και τα ζυγωματικά σας.

2. Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα από 100% βαμβάκι, σε γραμμές άνετες και απλές οτιδήποτε σας στενεύει αφήστε το στην άκρη, γιατί το «ζόρι», σε συνδυασμό με τη ζέστη, προκαλεί έντονο εκνευρισμό, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία του σώματος.

3. Φορέστε πέδιλα με χαμηλά τακούνια ή σαγιονάρες πρωί και βράδυ και πάνινα κλειστά παπούτσια όταν περπατάτε στην εξοχή.

4. Μη βγαίνετε από το σπίτι σας αν δεν έχετε βάλει 20 πριν αντιηλιακή κρέμα. Φοράτε πάντα τα γυαλιά ηλίου και αν πρόκειται να περπατήσετε αρκετή ώρα στην πόλη ή την παραλία, πάρτε οπωσδήποτε μαζί σας ένα καπέλο.

5. Αν έχετε μακριά μαλλιά, φροντίστε να τα πιάνετε με ένα κλιπ ή, τουλάχιστον, έχετε πάντα ένα μαζί σας, ώστε μόλις νιώσετε ότι σας ενοχλούν να μπορείτε να τα μαζέψετε.

6. Η εφίδρωση δεν αντιμετωπίζεται πίνοντας συνεχώς νερό όσο πιο πολύ πίνετε, τόσο περισσότερο ιδρώνετε, αφού το σώμα προσπαθεί να αποβάλλει τα παραπανίσια υγρά. Για να νιώθετε καλύτερα, κάντε όσο πιο συχνά μπορείτε ντους με χλιαρό νερό. Μετά, εκτός από κολόνια ή αποσμητικό, βάλτε λίγη πούδρα ταλκ στις μασχάλες σας, καθώς και στα πέλματά σας.

7. Για να είναι το δέρμα σας λείο και απαλό, κάντε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα απολέπιση, καθιερώστε να τρίβετε καθημερινά όλο το σώμα σας με τρίχινο γάντι, με έμφαση στα μπράτσα, τους μηρούς, τα πέλματα, τους αγκώνες και τα γόνατα, και μην ξεχνάτε να κάνετε πρωί βράδυ μασάζ με μια ενυδατική και μαλακτική κρέμα. Να θυμάστε ότι η χρήση του ειδικού γαντιού προλαμβάνει και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

8. Κάντε τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες αποτρίχωση, πεντικιούρ και μανικιούρ.

9. Μειώστε δραστικά το ιδανικό είναι κατά το ήμισυ την ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε καθημερινά, και κυρίως το αλκοόλ αν μπορείτε να περιοριστείτε σε μία μπίρα την ημέρα, είναι ό,τι καλύτερο. Να θυμάστε ότι όσο πιο πολύ τρώτε και πίνετε, τόσο περισσότερο θα ζεσταίνεστε, θα ιδρώνετε και θα δυσφορείτε.

10. Τρώτε πρωί και βράδυ απλά και εύπεπτα φαγητά, με έμφαση στις σαλάτες και τα φρούτα, τα ψητά ψάρια και τα θαλασσινά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ