Πιο νέες και πιο λεπτές

23.06.2008
Η σωστή στάση σώματος είτε περπατάτε, είτε στέκεστε, είτε κάθεστε είναι αρκετή για να δείχνετε 3-4 κιλά πιο αδύνατες και 6-7 χρόνια

Η σωστή στάση σώματος είτε περπατάτε, είτε στέκεστε, είτε κάθεστε είναι αρκετή για να δείχνετε 3-4 κιλά πιο αδύνατες και 6-7 χρόνια νεότερες. Και όταν λέμε σωστή στάση σώματος εννοούμε τα εξής:

*Φροντίστε να έχετε πάντα ψηλά το κεφάλι και τεντωμένο το λαιμό σας. Κεφάλι χωμένο στο λαιμό και στους ώμους, εκτός από αντιαισθητικό, δείχνει άτομο κουρασμένο, γερασμένο και θλιμμένο.

*Κρατάτε τους ώμους σας χαμηλά και προς τα πίσω. Ανασηκωμένοι ώμοι ή πεσμένοι μπροστά μαρτυρούν ένταση, κατάθλιψη, παραίτηση, γεράματα.

*Φροντίστε να έχετε πάντα το στέρνο σας ανοιχτό, έτσι ώστε να αναπνέετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

*Ρουφάτε την κοιλιά σας είτε περπατάτε, είτε στέκεστε, είτε κάθεστε.

*Μη «χύνετε» το σώμα σας στην καρέκλα ή την πολυθρόνα. Φροντίστε να κάθεστε πάντα με την πλάτη ίσια, ακουμπισμένη ελαφρά στην καρέκλα, το κεφάλι ψηλά, τους ώμους προς τα κάτω και πίσω, το στήθος μπροστά και την κοιλιά ρουφηγμένη.

*Όταν στέκεστε στηρίξτε το βάρος σας εξίσου και στα δύο σας πόδια φροντίζοντας να βρίσκονται το ένα πολύ κοντά στο άλλο.

*Όταν κάθεστε φροντίστε να έχετε τα πόδια σας πάντα κοντά το ένα στο άλλο.

Βεβαίως όλα τα παραπάνω, αν ήδη έχετε μια λάθος στάση σώματος, δεν διορθώνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αρχίστε να εξασκείστε μέσα στο σπίτι σας και να θυμάστε ότι όποιας μορφής άσκηση και αν υιοθετήσετε θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή στάση σώματος.