Ο 10λογος προστασίας από τον ήλιο

03.08.2011
Όπως πολύ καλά ξέρεις ο ήλιος απαιτεί από εσένα ένα και μόνο πράγμα: να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη για να τον αντιμετωπίσεις!

Όπως πολύ καλά ξέρεις ο ήλιος απαιτεί από εσένα ένα και μόνο πράγμα: να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη για να τον αντιμετωπίσεις! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να προφυλαχτείς από τις βλαβερές για το δέρμα σου ηλιακές ακτινοβολίες και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς φόβο και πάθος!

1. Ποτέ χωρίς το καπέλο σου: το απαραίτητο αξεσουάρ φυσικά είναι το καπέλο σου που προστατεύει το πρόσωπο και τα μαλλάκι σου από τον ήλιο. Σε ότι στιλ το επιλέξεις τη δουλειά του θα την κάνει ... αρκεί να μην το αφήσεις σπίτι!

2. Για σένα νοιάσου και βάλε το αντηλιακό σου από πριν! Φρόντισε να απλώσεις το αντηλιακό σου περίπου 20 λεπτά πριν βγεις στην παραλία έτσι ώστε τα φίλτρα και οι προστατευτικοί παράγοντες να έχουν χρόνο να ενεργήσουν και να δημιουργήσουν το- απαραίτητο- φίλτρο προστασίας.

3. Μην ξεχνάς να απλώνεις κρέμα: και στα χέρια αλλά και στα δάκτυλα των ποδιών έτσι θα γλιτώσεις από τις αντιαισθητικές σκούρες κηλίδες στα πιο σέξι σημεία του κορμιού σου!

Τιπ: ακόμη και αν είσαι μελαχρινή και το δέρμα σου είναι σκούρο έχεις ανάγκη την αντηλιακή προστασία όσο και μια ξανθούλα Αγγλίδα!

4. Αν είσαι ξανθιά ή κοκκινομάλλα θα πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό κάθε 10 λεπτά γιατί το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο.

5.Μην βάζεις άρωμα πριν βγεις στην παραλία: το αλκοόλ που περιέχει το αγαπημένο σου αρωματάκι θα σου δημιουργήσει μόνιμους λεκέδες που θα τρομάξεις να ξεφορτωθείς!

6. Ξέχασε την έκθεση στον ήλιο από τις 11 μέχρι τις 4 μ.μ.: τότε δηλαδή που ακτινοβολία είναι πιο έντονη και απόλαυσε το μπανάκι σου τις υπόλοιπες ώρες που ο ήλιος δε μπορεί να σου κάνει κακό!

7. Μετά από κάθε βουτιά και το σκούπισμα με την πετσέτα δεν πρέπει να ξεχνάς να ανανεώνεις το αντηλιακό σου!

8. Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία αλλά και για όταν κάνουμε βόλτα, αθλούμαστε, και γενικά για οποιαδήποτε δραστηριότητα κάτω από τον ήλιο. Το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι τόσο δυνατός μπορεί να σου κοστίσει ακόμη και με έγκαυμα η βολτούλα που έβγαλες το σκύλο, γι’ αυτό μην ξεχνιέσαι και άπλωσε την αντηλιακή σου!

9. Ο ήλιος είναι βλαβερός ακόμη και όταν υπάρχει συννεφιά ή βρίσκεσαι κάτω από ομπρέλα. Το αντηλιακό χρειάζεται και στις δύο περιπτώσεις για διατηρήσεις το μαυρισμα σου αλλά και το σώμα σου νεανικό και σέξι!

10. Ακόμη και αν έχεις αποκτήσει το ποθητό μαύρισμα του Λας Βέγκας δηλαδή το σοκολατένιο που ένα ολόκληρο χειμώνα ονειρευόσουν, συνέχισε να φοράς αντηλιακό και μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την επιδερμίδας όσο πιο συχνά γίνεται.

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ