Φτιάξε μόνη σου φυσικά καλλυντικά με υλικά που έχεις σπίτι σου

27.03.2018
Φτιάξε μόνη σου φυσικά καλλυντικά με υλικά που έχεις σπίτι σου
Το καλύτερο μέρος για να βρεις τα τέλεια καλλυντικά για το πρόσωπο και το σώμα σου βρίσκονται στην κουζίνα σου.

Τις πιο δραστικές κρέμες μπορούν απλά να στις προσφέρουν αγνά υλικά που έχεις στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας.
Μπορεί ορισμένες φορές η κούραση να μην μας επιτρέπει να ασχοληθούμε όπως θα έπρεπε με το πρόσωπο και το σώμα μας, όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η αίσθηση χαλάρωσης και φρεσκάδας που νιώθουμε όταν απλώνουμε την κρέμα μας είναι από τις καλύτερες αισθήσεις της ημέρας. Ας μάθουμε εύκολους τρόπους για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς κόπο…

Καθαριστικό προσώπου από μέλι

Τα πράγματα είναι απλά. Τοποθέτησε στην παλάμη σου μία κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι και μισή κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, ανακάτεψε τα δύο υλικά και εφάρμοσε το μείγμα σε νωπό δέρμα. Το μέλι είναι αντιβακτηριδιακό και ταυτόχρονα λειαίνει το ξηρό δέρμα ενώ η μαγειρική σόδα θα σου χαρίσει μία ήπια απολέπιση χωρίς να προκαλέσει ερεθισμούς στο πρόσωπό σου. Εύκολο και οικονομικό…

Scrub σώματος

Πολλά προϊόντα απολέπισης σώματος, ακόμη κι αυτά που υποστηρίζουν πως έχουν ως βάση τους φυσικά συστατικά όπως ζάχαρη και αλάτι, στην πραγματικότητα περιέχουν μικρά σφαιρίδια από πολυαιθυλένιο, το οποίο δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τα συντηρητικά, το άρωμα, τους ενισχυτές για το άνοιγμα τον πόρων και τα θειικά άλατα που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Εάν λοιπόν δεν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν εμπορίου για να κάνετε απολέπιση, η λύση είναι απλή: πήγαινε προς την κουζίνα σου. Βάλε μέσα σε ένα μπολ λάδι της επιλογής σου (ελιάς, argan, καρύδας κλπ) και προσθέσε μία κουταλιά της σούπας χοντρή καστανή ζάχαρη, την ίδια ποσότητα αλατιού και σε περίπτωση που θέλεις το μείγμα σου να μυρίζει όμορφα, προσθέσε ένα φυτικής προέλευσης έλαιο. Εάν το δέρμα σου είναι ξηρό, έχετε κάποιο έγκαυμα από τον ήλιο ή κάποια άλλη ευαισθησία, απλώς αφαίρεσε το αλάτι και διπλασίασε την ποσότητα της ζάχαρης.

Λάδι ξυρίσματος

Πριν βρέξεις το δέρμα σου στο ντους, τοποθέτησε στην περιοχή που θα χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι ένα λάδι της επιλογής, άπλωσέ το και είσαι έτοιμη. Μπορεί η αίσθηση να σου φανεί πρωτόγνωρη όμως το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει αφήνοντας το δέρμα σου λείο και απαλό.

Μάσκα προσώπου από γιαούρτι

Ανάμειξε γιαούρτι με πλιγούρι βρώμης και εφάρμοσε στο πρόσωπο. Το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού θα μαλακώσει το δέρμα σου και θα ενυδατώσει πλήρως ακόμη και το πιο αφυδατωμένο δέρμα. Άφησε τη μάσκα για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το πρόσωπό σου.