Πώς να κάνεις το ξύρισμα να διαρκέσει περισσότερο

12.08.2018
Πώς να κάνεις το ξύρισμα να διαρκέσει περισσότερο
Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να αποφύγεις το καθημερινό ξύρισμα

Τα απαλά και μαλακά πόδια είναι για τις γυναίκες βασική προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών, αλλά η διαδικασία του ξυρίσματος μπορεί πραγματικά να γίνει πολύ κουραστική. Ευτυχώς, οι ειδικοί αποφάσισαν να μοιραστούν τα οκτώ βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις το ξύρισμα να διαρκέσει περισσότερο.

Κάνε απολέπιση
«Με την απολέπιση απομακρύνεις τις τρίχες από τους θύλακες”, λέει η Hibba Kapil, ιδιοκτήτρια του Hibba spa στη Νέα Υόρκη. Προτίμησε προιόντα με σαλικυλικό οξύ ή ένζυμα φρούτων για καλύτερα αποτελέσματα.

Απομάκρυνε τα έλαια
Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα πρέπει πριν το ξύρισμα να κάνεις μια καλή απολέπιση, είναι ότι έτσι απομακρύνεις τα έλαια που «κάθονται» στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αφήνοντας το ξυράφι να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, κάνοντας το αποτέλεσμα καλύτερο.

Διάλεξε το καλύτερο ξυραφάκι
Σύμφωνα με την Kapil, δεν είναι όλα τα ξυραφάκια ίδια. Οι γυναίκες που έχουν ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέξουν ένα ξυραφάκι με λωρίδες που ενυδατώνουν, ενώ εκείνες με μια πιο ευαίσθητη επιδερμίδα είναι καλό να προτιμήσουν κάτι που έχει κατασκευαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους. «Για το καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε ένα ξυραφάκι με πολλές λεπίδες», λεεί η ίδια.

Ξυρίσου με την αντίθετη φορά
Πέρα από την καλή ενυδάτωση, η Dr Jaliman, δερματολόγος, τονίζει ότι θα πρέπει να ξυρίζεσαι με φορά αντίθετη από εκείνη στην οποία φυτρώνουν οι τρίχες, ανανεώνοντας συχνά το ξυραφάκι σου.

Διάβασε επίσης: Καθαριστικό, toner, απολεπιστικό, ενυδατική: Ποιο εφαρμόζεται πρώτο και ποιο τελευταίο;

Δοκίμασε τη σόγια
Αντιμετώπισε την αναγέννηση χρησιμοποιώντας μια ενυδατική λοσιόν με σόγια. Μελέτες έχουν δείξει ότι το εν λόγω συστατικό είναι αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τη συρρίκνωση της διαμέτρου του τρίχας.

Φάε σωστά
Κι όμως, το μυστικό της μείωση της ανάπτυξης της τρίχας μπορεί να κρύβεται στη διατροφή σου. Η Kapil προτείνει να μειώσεις τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και να αυξήσεις την ποσότητα της βιταμίνης Β6 που λαμβάνεις. Αυτό, θα το καταφέρεις προσθέτοντας κρέας και ψάρι στη διατροφή σου, ενώ αν είσαι χορτοφάγος, μπορείς απλώς να δοκιμάσεις μπανάνες, μπρόκολο, λάχανο, καρπούζι και καρότα.

Δοκίμασε εναλλακτικές λύσεις
Αν το συνεχές ξύρισμα σε κουράζει αλλά το κερί ή το λέιζερ σου φαίνονται επίπονα, αξίζει να εξερευνήσεις εναλλακτικές όπως τη μέθοδο της ζάχαρης. «Η ζάχαρη φημίζεται για τη χρήση της ως εναλλακτικό λέιζερ, και αλλάζοντας τη μέθοδο αποτρίχωσης σου μπορείς να μειώσεις δραματικά την ανάπτυξη των τριχών», λέει η Kappil. «Υπάρχει ένα τζελ που φτιάχνεται από ζάχαρη, λεμόνι και νερό, το οποίο κολλάει στις τρίχες μόνο και όχι στο δέρμα».