6 τρόποι για να κάνεις τα νύχια σου πιο δυνατά

03.04.2019
6 τρόποι για να κάνεις τα νύχια σου πιο δυνατά
Έχεις εύθραστα νύχια που σπάνε εύκολα; Αυτά είναι τα καλύτερα tips που θα σε σώσουν

Τα εύθραυστα νύχια που σπάνε εύκολα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζεις να τα κάνετε δυνατά και ωραία ξανά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές:

Δες και αυτό: Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου, χωρίς να καταστρέψεις τα νύχια σου

Προστάτεψε τα νύχια σου
Υπάρχουν πολλά που μπορούν να επηρεάσουν τα νύχια σου και να τα φθείρουν, όπως το αφαιρετικό για μανό, τα απορρυπαντικά και πολλά άλλα. Τα ξηρά νύχια γίνονται ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα με τα χρόνια, κι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο εύθραυστα γίνονται τα νύχια. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα προστατεύεις από τα χημικά, και για να μην βγάλεις φουσκάλες από το νερό, χρησιμοποίησε γάντια από καουτσούκ.

Λίπανε τα νύχια και την επιδερμίδα σου
Τα νύχια αγαπούν τις κρέμες! Κάνε μασάζ στα νύχια σου και την επιδερμίδα γύρω τους με λάδι ή μια κρέμα νυχιών μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Υπάρχουν ειδικά έλαια μπάνιου και μια πολύ καλή επιλογή είναι το αμυγδαλέλαιο.

Αν δεν θέλεις να αγοράσετε ακριβά ειδικά προϊόντα, το κανονικό ελαιόλαδο λειτουργεί τέλεια, και το πιο σημαντικό είναι να λιπαίνεις με αυτό τακτικά τα νύχια σου και να τους κάνεις μασάζ.

Αυτό το είδες; Έσπασε το νύχι σου; Βήμα βήμα η τεχνική για να το επιδιορθώσεις μόνη σου [photos]

Λίμαρε τα νύχια σου σωστά
Ένα κοινό λάθος που πολλές κάνουν είναι να λιμάρουν τα νύχια εμπρός και πίσω, κάτι που τα κάνει να γίνονται εύθραυστα. Ο σωστός τρόπος να τα λιμάρεις είναι από έξω προς το κέντρο.

Το σχήμα της δύναμης
Τα ελαφρώς στρογγυλά σχήματα στα νύχια τα κάνουν πιο δυνατά από σχήματα όπως το στιλέτο όπου η άκρη σπάει ευκολότερα. Το να κρατήσεις τα νύχια σου κοντά είναι επίσης σημαντικό - τα μακριά νύχια είναι πολύ πιο εκτεθειμένα και άρα ευκολότερο να σπάσουν από τα κοντά.

Πέρασε βερνίκι στα νύχια σου
Το βερνίκι νυχιών δεν είναι μόνο για το χρώμα, αλλά είναι ένα επιπλέον προστατευτικό στρώμα για το νύχι. Ξεκίνησε με ένα ενισχυτικό στρώμα, άφησε το να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια πέρασε ένα χρωματιστό βερνίκι ή άλλο ένα στρώμα ενίσχυσης. Στη συνέχεια "σφράγισε" το εξωτερικό στρώμα των νυχιών με ένα top coat.

Διάβασε επίσης: Κάν’ το μόνη σου: Υπέροχο manicure στο σπίτι σε 4 απλά βήματα

Ενίσχυσε τα χέρια και τα πόδια
Ρίξε μια ματιά στα χέρια και τα πόδια σου. Τα αν έχεις δυνατά νύχια στα πόδια, αλλά εύθραυστα νύχια στα χέρια - ή το αντίστροφο - συχνά εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες όπως ξηρότητα στα χέρια ή πολύ στενά παπούτσια. Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα με εύθραυστα νύχια και στα χέρια και στα πόδια, πιθανώς φταίει η ανεπάρκεια βιταμινών.

Είναι σημαντικό να έχεις ποικιλία στη διατροφή σου και να παίρνεις αρκετές βιταμίνες και μέταλλα. Η βιταμίνη Α, Β και C, αλλά και ο σίδηρος και το ασβέστιο είναι σημαντικές ουσίες για τα νύχια.