6 συμβουλές για αποτελεσματικό και ανώδυνο ξύρισμα στο μπικίνι

17.07.2019
6 συμβουλές για αποτελεσματικό και ανώδυνο ξύρισμα στο μπικίνι
Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ξυράφι, κάν' το σωστά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η αποτρίχωση είναι ο πιο γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης των ηβικών τριχών. (Εκτός αν προτιμάς τη φυσική εμφάνιση, η οποία είναι της μόδας). Το πρόβλημα είναι, για πολλές γυναίκες, ότι έρχονται αντιμέτωπες με τον πόνο της αποτρίχωσης - για να μην αναφέρουμε τα χρήματα που χρειάζονται σε κάθε ραντεβού. Ευτυχώς, το ξύρισμα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό, όταν πρόκειται για το ηβικό τρίχωμα.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πώς να προετοιμάζεις το δέρμα σου, τον καλύτερο τρόπο για να το ενυδατώνεις μετά το ξύρισμα και πώς να απαλλαγείς από τα σπυράκια που προκαλεί το ξυράφι.

1. Μην παραλείπεις την προετοιμασία για το ξύρισμα

Εάν δεν ξυρίζεσαι συχνά ή αυτή είναι η πρώτη σου φορά, θα είναι πιο εύκολο εάν κόψεις πρώτα τις ηβικές σου τρίχες με ψαλίδι. Αλλά εάν είσαι καινούργια στο παιχνίδι της αποτρίχωσης ή αν ξυρίζεσαι κάθε μέρα, το μούλιασμα του δέρματός σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις το τραυματισμό κατά μήκος της γραμμής του μπικίνι σου. «Το ξύρισμα προς το τέλος του ντους είναι καλύτερο καθώς επιτρέπει να μαλακώσουν οι τρίχες», λέει στο health.com, η δερματολόγος Rachel Nazarian του Schweiger Dermatology Group στη Νέα Υόρκη. Και με τις μαλακότερες τρίχες θα έχεις ένα πιο ομοιόμορφο, πιο ομαλό και λιγότερο ενοχλητικό ξύρισμα.

2. Επίλεξε το σωστό ξυράφι

Απόφυγε τη χρήση ξυραφιού με πάρα πολλές λεπίδες, επειδή μπορεί να είναι πολύ σκληρό για το αιδοίο σου - ειδικά αν ξυρίζεσαι καθημερινά, λέει η Dr. Nazarian. Ένας καλός κανόνας: Χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά ξυράφια, ένα για την ηβική περιοχή σου και ένα ξεχωριστό για τα πόδια και τις μασχάλες σου. Για την περιοχή του μπικίνι θα πρέπει το ξυράφι να έχει μόνο δύο λεπίδες.

Επιπλέον, μην περιμένεις το ξυράφι να σκουριάσει για να το αλλάξεις.

3. Βάλε την απολέπιση ως προτεραιότητα

Αντί να επικεντρώνεσαι στο πώς να ξεφορτωθείς τα σπυράκια από το ξυράφι, δώσε προτεραιότητα στην απολέπιση για να αποτρέψεις τη δημιουργία τους. Ενώ το ξύρισμα είναι μια μορφή απολέπισης, το νεκρό δέρμα και η βρωμιά μπορούν να συσσωρευτούν στις λεπίδες του ξυραφιού καθώς ξυρίζεσαι, κάτι το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να ερεθιστείς. Απλά φρόντισε να περιορίσεις την απολέπιση σε μία φορά την εβδομάδα, επειδή η υπερβολική τριβή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου, ιδιαίτερα το χειμώνα.

4. Άπλωσε ένα καθαριστικό γαλάκτωμα χωρίς άρωμα αντί για τη κρέμα ξυρίσματος

«Όταν χρησιμοποιείς πολύ αρωματισμένες κρέμες ξυρίσματος μπορεί να ερεθίσουν τις ευαίσθητη περιοχή σου», λέει η Nazarian. Γι 'αυτό είναι καλύτερο να αντικαταστήσεις αυτά τα προϊόντα με ενυδατικά καθαριστικά. Σε αντίθεση με τα δημοφιλή προϊόντα ξυρίσματος, αυτά δεν θα κάνουν αφρό. «Αλλά δημιουργούν μια ομαλή, εύκολη επιφάνεια για το ξυράφι, καθώς αποτρέπουν την υπερβολική ξηρότητα ή τον ερεθισμό», λέει η δερματολόγος.

5. Απόφυγε την περιττή τριβή

Ενώ το ξύρισμα από την αντίθετη κατεύθυνση (κόντρα) των τριχών δίνει ένα πιο όμορφο ξύρισμα, μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα. «Στην ιδανική περίπτωση, για να αποφύγεις να τραβήξει τις τρίχες, το ξυράφι πρέπει να ακολουθήσει την κατεύθυνση της τρίχας και προσπάθησε να ελαχιστοποιήσεις τον αριθμό των κινήσεων», λέει η Nazarian. Με το ξύρισμα στο μπικίνι όταν οι τρίχες έχουν μεγαλώσει, εμποδίζεις το ξυράφι να σε ερεθίσει , εξηγεί. Μια άλλη σημαντική αιτία που κόβεσαι είναι ότι πιέζεις πολύ σκληρά με το ξυράφι.

Διάβασε επίσης: Όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση, σύμφωνα με μια κορυφαία επαγγελματία

6. Συνέχισε με μια καταπραϋντική ενυδατική κρέμα

«Η εφαρμογή μιας ελαφριάς, χωρίς άρωμα και οινόπνευμα κρέμας αμέσως μετά το ντους μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει το δέρμα και τα τριχοθυλάκια που μπορεί να παρουσιάσουν φλεγμονή από τη διαδικασία ξυρίσματος» λέει η Nazarian. Και δεδομένου ότι οι λοσιόν και οι τοπικές κρέμες απορροφώνται αποτελεσματικότερα μετά το μπάνιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις λοσιόν που περιέχει κολλοειδές εκχύλισμα βρώμης, το οποίο καταπραΰνει φυσικά το ερεθισμένο δέρμα.

Αναρωτιέσαι πώς να απαλλαγείς από τα σπυράκια που έχουν ήδη εμφανιστεί; Ξεκίνα να χρησιμοποιείς ένα λάδι για να απαλλαγείς από τα σπυράκια μετά το ξύρισμα.