Τα φυσικά έλαια που βοηθούν στην αντιμετώπισή των ραγάδων

16.03.2020
Τα φυσικά έλαια που βοηθούν στην αντιμετώπισή των ραγάδων
Αντιμετώπισε τις ραγάδες με φυσικό και μη επεμβατικό τρόπο

Οι ραγάδες κάτι που οι περισσότερες γυναίκες έχουν στο σώμα τους και πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο.

Δες και αυτό: 3 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ακμή

Μπορεί να ανήκεις στην ομάδα γυναικών που τις έχουν αγαπήσει και έχουν αποφασίσει να ζήσουν με αυτές. Αν όμως, θέλεις να απαλλαγείς από αυτές, τότε ένας από τους μη επεμβατικούς τρόπους που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η περιποίησή τους. Το δέρμα δημιουργεί ουλές όταν έχει ανάγκη να «ανοίξει» και δεν μπορεί. Σε άλλα λόγια, όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή και τραβάει, τότε δημιουργούνται πτυχώσεις, οι γνωστές ραγάδες. Επομένως, αυτό που λείπει και πρέπει να προσφέρεις απλόχερα στο δέρμα σου είναι η ενυδάτωση.

Τα φυσικά έλαια είναι η καλύτερη πηγή που μπορείς να εμπιστευτείς, αφού χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα ικανοποιώντας παράλληλα την ανάγκη της για ανάπλαση. Ποια έλαια είναι ιδανικά για τις ραγάδες;

Αυτό το είδες; Τα 10 πιο αποτελεσματικά μυστικά για να μειώσεις τις ρυτίδες

Έλαιο αργκαν
Το δέντρο αργκάν είναι γνωστό και ως «Δέντρο της Ζωής» και παρέχει εξαιρετική προστασία στο δέρμα.
Μειώνει τις φλεγμονές και βοηθάει στην διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Εκτός από τις καταπραϋντικές του ιδιότητες απέναντι στις φλεγμονές, το έλαιο αργκάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει και άλλες δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, η ψωρίαση και τα εκζέματα.

Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς
Πρόκειται για ένα έλαιο που απορροφάται άμεσα αφήνοντας το δέρμα να αναπνεύσει, βελτιώνει την όψη των ουλών, των λεπτών ρυτίδων και τις δυσχρωμίες και επαναφέρει την ισορροπία στην υγρασία της επιδερμίδας.

Έλαιο macadamia
Είναι ένα εξαιρετικό προστατευτικό έλαιο που προστατεύει και επουλώνει τις ουλές, τα εγκαύματα από τον ήλιο, μικρές πληγές και άλλους ερεθισμούς.

Διάβασε επίσης: Το μυστικό για πραγματικά λαμπερή επιδερμίδα, σύμφωνα με την επιστήμη

Έλαιο αβοκάντο
Περιέχει υγιή λιπαρά που προσφέρουν τεράστια οφέλη στο δέρμα.

Έλαιο jojoba
Είναι ευρέως γνωστό για τις ενυδατικές, επανορθωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητές του. Οι ιθαγενείς της Αμερικής απόσταζαν το πολύτιμο υγρό κερί από τον σπόρο jojoba για να θεραπεύσουν πληγές, τραύματα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Αμυγδαλέλαιο
Εξαιρετικό στην αφή, το αμυγδαλέλαιο απορροφάται από το δέρμα αφήνοντάς το μεταξένιο και απαλό και είναι ο απόλυτος μαλακτικός παράγοντας για το δέρμα.