Είναι το batana oil ένα θαυματουργό συστατικό για το δέρμα και τα μαλλιά σου;

Είναι το batana oil ένα θαυματουργό συστατικό για το δέρμα και τα μαλλιά σου;
ΠΗΓΗ:@bescherevnyx
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το λαδάκι που αναζητούν όλοι αυτή τι στιγμή στο διαδίκτυο.

Τώρα που ο χειμώνας σιγά-σιγά είναι καθοδόν, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον φραγμό του δέρματός μας. Ας είμαστε ειλικρινείς: Μόνο η ενυδατική κρέμα ίσως να μην είναι αρκετή. Επέτρεψέ μου να σου συστήσω το batana oil, ένα διαδεδομένο λάδι για το δέρμα και τα μαλλιά, ιδανικό για την περιποίηση της επιδερμίδας σου κατά τους κρύους μήνες.

Σύμφωνα με ειδικό, το batana oil εξάγεται από τον αμερικανικό φοίνικα που είναι ιθαγενής στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση και την θρέψη του τριχωτού της κεφαλής, που βοηθά στην απόκτηση πιο λαμπερών μαλλιών.

Για να μάθεις τα πάντα λοιπόν για το batana oil και τα οφέλη του, απλά συνέχισε να διαβάζεις.

Τι είναι το batana oil;

Το batana oil είναι ένα υγρό, κίτρινου χρώματος, το οποίο εξάγεται από τον καρπό του αμερικανικού φοίνικα. Λέγεται ότι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Όσον αφορά τα μαλλιά, το batana oil ενθαρρύνει την τριχοφυΐα και ακόμη αναδομεί τις τρίχες των μαλλιών. Παρά το όνομα του δέντρου από το οποίο προέρχεται, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις λατινοαμερικανικές ρίζες του batana oil. Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στην Ονδούρα, όπου χρησιμοποιείται παραδοσιακά για προϊόντα ομορφιάς. Οι ιθαγενείς Μισκίτο της Ονδούρας το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, το αποκαλούν θαυματουργό λάδι, καθώς τους βοηθά να μακραίνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά τους και τα κάνουν πιο δυνατά και υγιή. Επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα.

{https://www.instagram.com/p/Csam2rjqW_R/?img_index=1}

Τα οφέλη του batana oil

Για το δέρμα

Το καλύτερο με την ενσωμάτωση οποιουδήποτε ελαίου στη ρουτίνα ομορφιάς είναι τα οφέλη του. Δεδομένου ότι το batana oil είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα Omega-6, μπορεί να λειτουργήσει ως μαλακτικό και να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος. Ένα εκπληκτικό όφελος του batana oil, που δεν υπάρχει σε πολλά φυσικά έλαια της αγοράς, είναι ότι προστατεύει την υγεία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες (UV). (Φυσικά, η χρήση του παραδοσιακού αντηλιακού είναι πάντα σημαντική.)

Το batana oil περιέχει τοκοφερόλες και τοκοτριενόλες που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας το δέρμα από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση του περιβάλλοντος, ενώ καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε φωτογήρανση.

Για τα μαλλιά

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι Μισκίτο από την Ονδούρα ορκίζονται στα οφέλη του batana oil για τα μαλλιά. Για παράδειγμα, βοηθά στην τριχοφυΐα και προλαμβάνει την τριχόπτωση. Επιπλέον, το έντονο κίτρινο χρώμα του μπορεί ακόμη και να βάψει τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ειδικά εάν είναι πλατινέ, γκρι ή λευκά. Φυσικά, προσδίδει στα μαλλιά και τη λαμπερή όψη που όλες επιθυμούμε.

Πιθανές παρενέργειες

Όπως με κάθε φυσικό φυτικό προϊόν, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αλλεργίας ή ευαισθησίας σε αυτό, που εκδηλώνεται ως ερυθρότητα, απολέπιση, φαγούρα κ.α.. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείς υπερβολικά. Το batana oil είναι γενικά ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος. Παρόλα αυτά, η αντοχή του δέρματος διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε προϊόν ή νέο συστατικό περιποίησης στο πρόσωπό σου, κάνε μια δοκιμή σε μικρή περιοχή του δέρματος ή συμβουλέψου τον δερματολόγο σου. Αν το δοκιμάσεις στο σπίτι, είναι σημαντικό να εφαρμόσεις μια μικρή ποσότητα στο εσωτερικό του αντιβραχίου σου για δύο με τρεις βραδιές στη σειρά. Αν δεν εμφανιστεί καμία αντίδραση, μπορείς να νιώσεις άνετα να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το προϊόν στο πρόσωπό σου.

Πώς να εντάξεις το Batana Oil στη skincare routine σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενσωματώσεις το batana oil στη ρουτίνα σου για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται και να αισθάνεται υπέροχο. Αυτό το λάδι μπορεί να ενσωματωθεί σε καθαριστικά προσώπου, ενυδατικές κρέμες και μάσκες. Ωστόσο, μην το παρακάνεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση αυτού του συστατικού μερικές φορές την εβδομάδα είναι αρκετή. Εάν το δέρμα σου είναι ξηρό ή αφυδατωμένο, συνίστατε να χρησιμοποιείς το λάδι μία με δύο νύχτες την εβδομάδα. Εάν έχεις λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως πρώτο βήμα στη ρουτίνα σου, ακολουθούμενο από ένα καθαριστικό με βάση το νερό για να αποφύγεις το φράξιμο των πόρων.

{https://www.instagram.com/p/Csly1RQqHoh/?img_index=1}

Πώς να εντάξεις το Batana Oil στη haircare routine σου

Όπως θα έκανες μια δοκιμή με το batana oil στο δέρμα σου, θα πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία πριν το εφαρμόσεις στα μαλλιά σου. Άλλωστε, το τριχωτό της κεφαλής σου είναι επίσης δέρμα, μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν χρειάζεται να διαλέξεις μια συγκεκριμένη περιοχή στο τριχωτό της κεφαλής για τη δοκιμή, όμως. Στην πραγματικότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αποτελέσματα από τη δοκιμή που έκανες στο αντιβράχιο σου. Εάν δεν εμφάνισες καμία αντίδραση, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια και στα μαλλιά σου.

Για να το εφαρμόσεις, βάζεις περίπου την ποσότητα ενός τετάρτου στην παλάμη σου πριν κάνεις μασάζ με αυτό στα μαλλιά σου. Μπορείς να το αφήσεις για μισή ώρα σαν θεραπεία ενυδάτωσης και μετά να το ξεπλύνεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.09.2024 - 23:30