Πώς να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες σε λαιμό και ντεκολτέ - Συμβουλές από ειδικούς

Πώς να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες σε λαιμό και ντεκολτέ - Συμβουλές από ειδικούς
ΠΗΓΗ:@emmaasnilssons
Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες σε πρόσωπο και ντεκολτέ

Αν και οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε αντηλιακό στο πρόσωπό μας καθημερινά, συχνά ξεχνάμε τον λαιμό και το ντεκολτέ. Αυτό είναι ένα σημαντικό λάθος, καθώς το δέρμα σε αυτές τις περιοχές είναι εξίσου ευάλωτο στη φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία. Όπως εξηγεί ο Δρ. Welf Prager, ειδικός στη δερματολογία από το Βερολίνο, «Ο λαιμός και το στήθος εκτίθενται έντονα στις ακτίνες UV, αλλά παραμελούνται στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας. Γι’ αυτό η χαλάρωση και οι ρυτίδες εμφανίζονται νωρίτερα σε αυτές τις περιοχές». Η φθορά του κολλαγόνου ξεκινά από την εφηβεία και επιταχύνεται με την έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον ήλιο, ο λαιμός και το ντεκολτέ επηρεάζονται και από την καθημερινή κίνηση του κεφαλιού, αλλά και από κακές στάσεις σώματος, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων και χαλάρωσης.

Προστασία και περιποίηση: Το πρώτο βήμα

Για να προστατεύσεις το δέρμα σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι η πρόληψη. Αν έχεις ήδη παρατηρήσει χαλάρωση, ρυτίδες ή σημάδια φθοράς από τον ήλιο στο λαιμό και το ντεκολτέ σου, δεν είσαι η μόνη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν θεραπείες για τη σύσφιξη του δέρματος σε αυτές τις περιοχές, και ευτυχώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Ο Prager σημειώνει ότι «οι διαδικασίες που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, και υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες».

Αιτία της Αυξημένης Ζήτησης

Η αυξημένη ζήτηση για θεραπείες στον λαιμό και το ντεκολτέ μπορεί να οφείλεται στην επίδραση των κοινωνικών μέσων. «Ο κόσμος είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένος για αυτές τις περιοχές χάρη στα social media», εξηγεί ο Prager. Έχουμε επίσης αρχίσει να κατανοούμε ότι η νεανική εμφάνιση δεν αφορά μόνο το πρόσωπο αλλά και τον λαιμό, το στήθος και τα χέρια.

Θεραπείες για τον λαιμό και το ντεκολτέ

Αν ψάχνεις άμεσες λύσεις, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι θεραπείες για τον λαιμό και το ντεκολτέ απαιτούν περισσότερο χρόνο συγκριτικά με το πρόσωπο. Όπως λέει ο Prager, «Πρέπει να είσαι υπομονετική, καθώς οι θεραπείες σε αυτές τις περιοχές μπορεί να χρειαστούν διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο για να αποδώσουν σε σχέση με το πρόσωπο». Ορισμένες τοπικές θεραπείες μπορεί να προσφέρουν προσωρινή βελτίωση, αλλά η ουσιαστική αναδόμηση του κολλαγόνου παίρνει περισσότερο χρόνο.

Για την πρόληψη των ρυτίδων, ο Prager συνιστά να αποφεύγεις τη νικοτίνη και να χρησιμοποιείς αντηλιακή προστασία καθημερινά. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για το 90% της γήρανσης του δέρματος, με την UV ακτινοβολία να είναι ο μεγαλύτερος καταστροφέας του κολλαγόνου. Επιπλέον, για την ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος στο σπίτι, προτείνει κρέμες που περιέχουν αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη.

Τι μπορείς να κάνεις αν υπάρχουν ήδη ρυτίδες;

Αν το δέρμα σου έχει ήδη εμφανίσει σημάδια φθοράς, μια επίσκεψη στον δερματολόγο είναι το επόμενο βήμα. Ο Prager, προτείνει σε συνέντευξή του στη vogue, θεραπείες που περιλαμβάνουν αναδόμηση κολλαγόνου και σύσφιξη του δέρματος, όπως ενέσιμα προϊόντα και τεχνολογία υπερήχων. Το Radiesse, ένα δερματικό πληρωτικό, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ το Ultherapy, μια θεραπεία με μικροεστιασμένο υπέρηχο, βοηθά στη δημιουργία νέου κολλαγόνου. Και οι δύο θεραπείες συνδυάζονται για καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά σε άτομα με πιο λεπτό ή ώριμο δέρμα.

Άλλες θεραπείες

Άλλες μέθοδοι για την αναδόμηση του κολλαγόνου περιλαμβάνουν το microneedling με ραδιοσυχνότητες, ενώ για την αντιμετώπιση ζημιών από τον ήλιο, η φωτοδυναμική θεραπεία (PDT) είναι μια ήπια και αποτελεσματική λύση. Για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το δέρμα τους, οι θεραπείες skin boosters με υαλουρονικό οξύ μπορούν να βελτιώσουν την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος, κάνοντάς το να δείχνει έως και 10 χρόνια νεότερο.

Υπέρηχος για σύσφιξη λαιμού και ντεκολτέ

Οι θεραπείες με υπέρηχο, όπως το Ultherapy, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για τον λαιμό και το ντεκολτέ. Αυτές οι θεραπείες επιτρέπουν στους γιατρούς να δουν κάτω από το δέρμα σε πραγματικό χρόνο, εξασφαλίζοντας πιο ακριβή και εξατομικευμένη θεραπεία. Μια συνεδρία Ultherapy στο ντεκολτέ διαρκεί περίπου 30 με 45 λεπτά και λειτουργεί μέσω θερμικών κυμάτων που διαπερνούν το δέρμα, καταστρέφοντας τον κατεστραμμένο ιστό και προωθώντας τη δημιουργία νέου κολλαγόνου.

Με λίγη φροντίδα και τις κατάλληλες θεραπείες, μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα στον λαιμό και το ντεκολτέ σου υγιές, νεανικό και σφριγηλό.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.10.2024 - 16:10