Λάμψε σαν σταρ στο λεπτό!

13.01.2009
Οι κυρίες του Χόλυγουντ περιμένουν πώς και πώς τις απονομές για να βάλουν εντυπωσιακές τουαλέτες, να κάνουν περίτεχνα χτενίσματα και γκλάμορους μακιγιάζ! Ξοδεύουν άπειρες ώρες με τους σχεδιαστές

Οι κυρίες του Χόλυγουντ περιμένουν πώς και πώς τις απονομές για να βάλουν εντυπωσιακές τουαλέτες, να κάνουν περίτεχνα χτενίσματα και γκλάμορους μακιγιάζ! Ξοδεύουν άπειρες ώρες με τους σχεδιαστές μόδας για να καταλήξουν στα χρώματα και σχέδια που τους ταιριάζουν περισσότερο. Αναβιώνουν το prom (χορός αποφοίτησης για τα Αμερικανάκια) και νιώθουν πριγκίπισσες για λίγες ώρες. Εσύ όμως δεν χρειάζεσαι τόσες ώρες και-κυρίως-τόσα λεφτά για να κάνεις μία βραδινή εμφάνιση. Με τα παρακάτω tips θα λάμψεις χωρίς να χάσεις χρόνο και χρήμα!

Βήμα πρώτο: Φόρεμα: η επιλογή του φορέματος είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Σε βραδινές, λαμπερές περιστάσεις ενδείκνυται το μάξι. Αλλά αν δεν είσαι ιδιαίτερα ψηλή, μπορείς να επιλέξεις τα κλασικά μέχρι το γόνατο σε στυλ balloon. Χρώμα-ύφασμα: τόσο το χρώμα όσο και το ύφασμα του ρούχου επαφίεται στο γούστο καθεμίας από εσάς. Βοηθητικό ρόλο στην επιλογή παίζει το χρώμα της επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών. Πάντως, το πράσινο, γκρι και το μαύρο είναι χρώματα-πασπαρτού. Στα πιο... εκκεντρικά, αλλά άκρως σέξι χρώματα είναι το μπλε ηλεκτρίκ και το κόκκινο. TIP: στις Χρυσές Σφαίρες, εντύπωση έκαναν οι λευκές τουαλέτες, οι οποίες αν συνδυαστούν σωστά, φοριούνται άνετα και το χειμώνα!

Βήμα δεύτερο: Μακιγιάζ: το γκλάμορους μακιγιάζ μπορεί να είναι και απλό! Ωραίο το smokey-eye, αλλά δοκίμασε και άλλους τρόπους. Λάμψε κυριολεκτικά με τερακότα, χρυσή μεταλλιζέ σκιά και διάφανο γκλος για ζουμερά χείλη! Μία άλλη επιλογή είναι μαύρο μολύβι, έντονη μάσκαρα και κατακόκκινα χείλη! Εάν είσαι κάτω από 25, δεν χρειάζεται να βάλεις μέικαπ. Μπορείς να καλύψεις τις ατέλειες με κονσίλερ και απλά βάλε ρουζ στα μάγουλά σου για να μην δείχνεις χλωμή.

Βήμα τρίτο: Μαλλιά: στις Χρυσές Σφαίρες, την τιμητική τους είχαν οι κομψοί κότσοι και οι χαλαρές μπούκλες. Και οι δύο τρόποι θα αναδείξουν τη θηλυκότητά σου και μπορείς να τα κάνεις σε χρόνο dt. Κότσος: τράβηξε όλα τα μαλλιά πίσω σφιχτά πιάνοντάς τα με ένα λεπτό λαστιχάκι Μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη φράντζα για πιο κοριτσίστικο λουκ. Μην ξεχνάς και τον πιο ατημέλητο κότσο, σύμφωνα με τον οποίο πιάνεις τα μαλλιά χαλαρά, χωρίς να αγχωθείς για το αν περισσεύουν 1 ή 2 τούφες, τις οποίες μπορείς να περάσεις με το σίδερο για μπούκλες. Μπούκλες: εάν τα μαλλιά σου δεν είναι φυσικά μακριά κατσαρά, πέρασε μεγάλες τούφες με το σίδερο για μπούκλες, ενώ είναι στεγνές φυσικά, και βάλε λίγη λακ για να κρατήσουν περισσότερο. Και στις 2 περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείς πάνω από 10 λεπτά!

Βήμα τέταρτο: Κοσμήματα: κορίτσια, προσοχή. Μην βάλετε την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω σας! Εάν προτιμήσεις τον κότσο, βάλε ένα εντυπωσιακό περιδέραιο για να μην δείχνει γυμνός ο λαιμός. Το ίδιο ισχύει και για τα σκουλαρίκια, αλλά καλύτερα να μην τα βάλεις όλα μαζί. Αν αφήσεις τα μαλλιά κάτω, προτίμησε βραχιόλι ή δαχτυλίδι γιατί τα μαλλιά, όσο πιο πλούσια είναι, στολίζουν από μόνα τους! ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: για βραδινή επίσημη έξοδο, μπορείς και να ξεχάσεις τα κοσμήματα και στη θέση τους να βάλεις ένα ζευγάρι εντυπωσιακά γάντια από σατέν!

από την Κλέλια Φατούρου