Σούπερ περιποίηση εξπρές για εργαζόμενα κορίτσια!

16.02.2009
Έχεις γυρίσει πτώμα από τη δουλειά και στο νεροχύτη σε περιμένει μία στοίβα από πιάτα και στο κρεβάτι ένα βουνό από ασιδέρωτα ρούχα. Ψυχραιμία! Αντί να υποκύψεις στις ενοχές της νοικοκυράς, μπες στον πειρασμό να κακομάθεις

Έχεις γυρίσει πτώμα από τη δουλειά και στο νεροχύτη σε περιμένει μία στοίβα από πιάτα και στο κρεβάτι ένα βουνό από ασιδέρωτα ρούχα. Ψυχραιμία! Αντί να υποκύψεις στις ενοχές της νοικοκυράς, μπες στον πειρασμό να κακομάθεις τον εαυτό σου, έστω και για λίγο...

Τι θα χρειαστείς:

  • Σαμπουάν
  • Μαλακτική κρέμα
  • Κρέμα προσώπου
  • Γαλάκτωμα σώματος
  • Προϊόν για απολέπιση
  • Λίγο κΚρασί

Βήμα πρώτο: μπες στην ντουσιέρα και κάνε ένα γρήγορο, αναζωογονητικό ντους. Μην ξεχάσεις να λούσεις τα μαλλιά σου! Στέγνωσέ τα καλά με μία πετσέτα και τύλιξε το σώμα σου με μία αφράτη, ζεστή ρόμπα.

Βήμα δεύτερο: με τη μαλακτική κρέμα, τρίψε τα μαλλιά σου από τη ρίζα μέχρι τις άκρες χωρίς να παραλείψεις ούτε μία τούφα! Αυτό θα δώσει στα μαλλιά σου έξτρα λάμψη και απαλή αίσθηση. Όταν τελειώσεις, πιάσε τα σε έναν κότσο με ένα λαστιχάκι ή κλάμερ.

Βήμα τρίτο: ώρα για μάσκα προσώπου! Μία καλή επιλογή είναι αυτές που περιέχουν αβοκάντο ή πλιγούρι, οι οποίες απορροφούν τυχόν λιπαρότητα και δίνουν στο δέρμα μία διαφορετική απόχρωση. Αλλά, σίγουρα ήδη ξέρεις κι εσύ κάποιες συνταγές για αυτοσχέδιες κρέμες από τη μαμά ή τη γιαγιά που το αποτέλεσμα τους είναι εγγύηση! Εναλλακτικά, υπάρχουν πάντα και οι μάσκες του φαρμακείου που απευθύνονται σε όλους τους τύπους δέρματος και είναι δερματολογικά ελεγμένες.

Βήμα τέταρτο: εκμεταλλεύσου το διάστημα που περιμένεις με την μάσκα και τη μαλακτική μαλλιών για να ξυριστείς, να βγάλεις τα φρύδια σου ή να κάνεις απολέπιση (αν δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα, προτίμησε αυτό που ‘επείγει’!). Άφησε τις κρέμες πάνω σου για 10-20 λεπτά, για να δράσουν σε βάθος.

Βήμα πέμπτο: ξαναμπές στην ντουσιέρα χωρίς να βγάλεις το κλάμερ και αφαίρεσε τη μάσκα πλένοντας καλά το πρόσωπό σου. Όταν τελειώνεις, γύρισε το νερό στο κρύο (όσο αντέχεις δηλαδή, χωρίς να γίνεις παγάκι!) και ξέπλυνε τα μαλλιά σου κάνοντας ένα αργό μασάζ, ώστε να πάει παντού η μαλακτική. Το κρύο νερό διατηρεί τη λάμψη τους.

Βήμα έκτο: αφού βγεις από το μπάνιο κι ενώ το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό, βάλε γαλάκτωμα στο σώμα σου δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις φτέρνες, στους αγκώνες, στα γόνατα και γενικά όπου έχεις ξυριστεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.

Βήμα έβδομο: αφού έχεις τελειώσει με την περιποίησή, ώρα να χαλαρώσεις στον καναπέ με ένα ποτήρι κρασί. Cheers!