Σέξι δέρμα με ενυδάτωση στο φουλ

04.08.2010
Όσο να πεις το αλάτι της θάλασσας και τα μπάνια μπορεί να σου χάρισαν την ηλιοκαμένη όψη που έναν ολόκληρο χειμώνα ονειρευόσουν, όμως τώρα και με την επιστροφή σου από τις διακοπές βλέπεις το δερματάκι σου θαμπό και αφυδατωμένο; Μην ξεχνάς ότι το 70% περίπου του σώματός μας αποτελείται από νερό.

Όσο να πεις το αλάτι της θάλασσας και τα μπάνια μπορεί να σου χάρισαν την ηλιοκαμένη όψη που έναν ολόκληρο χειμώνα ονειρευόσουν, όμως τώρα και με την επιστροφή σου από τις διακοπές βλέπεις το δερματάκι σου θαμπό και αφυδατωμένο; Μην ξεχνάς ότι το 70% περίπου του σώματός μας αποτελείται από νερό. Άρα το καλοκαιράκι με τα μπάνια και την αλμύρα, το δέρμα σου αφυδατώνεται αφού το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας εκτίθεται στον ήλιο, ιδρώνουμε μέρα και νύχτα, σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας, κάνουμε πιο συχνά ντους και αποτρίχωση. Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα να χάνεται από το σώμα μας και κυρίως από το δέρμα μας μεγάλη ποσότητα νερού, την οποία είναι απαραίτητο να αναπληρώνουμε άμεσα και καθημερινά. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να επαναφέρεις την επιδερμίδα σου σε χρόνο dt!

Τα μυστικά της ενυδάτωσης
Α.
Για δέρμα λείο, απαλό, καθαρό, χωρίς ερεθισμούς και λαμπερό αρκεί να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου μερικές απλές συνήθειες:

Β. Το μπάνιο και τα μάτια σου: επίλεξε σαπούνια και shower gel όσο το δυνατόν πιο πλούσια σε ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά και χρησιμοποίησε μαλακά σφουγγάρια, αποφεύγοντας να τρίβεις με δύναμη το δέρμα σου, για να αποφύγεις ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Γ. Πριν και μετά τη χρήση σαπουνιού ή shower gel ρίξε άφθονο νερό στα χέρια και το σώμα μας.

Τιπ: τα προϊόντα με καταπραϋντικά συστατικά, όπως είναι το εκχύλισμα χαμομηλιού, το λάδι καλέντουλας και άλλα είναι ότι πρέπει για να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου την ενυδάτωση που τόσο έχει ανάγκη!

Δ. Μην τρίβεις την πετσέτα πάνω στο σώμα σου, αλλά ταμπονάρησε απαλά και άφησε λίγα λεπτά το σώμα σου να στεγνώσει εντελώς πριν αρχίσεις να ντύνεσαι!

Τιπ: μετά από κάθε μπάνιο, δηλαδή δυο και τρεις φορές την ημέρα, άπλωσε σε όλο το κορμάκι σου κρέμα σώματος και, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, άφησε την πρώτη επάλειψη να απορροφηθεί και μετά να επανέλαβε τη διαδικασία. Η καρύδα είναι πολύ πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία και είναι ότι πρέπει για να χαρίσει στο δερματάκι σου την απαραίτητη ενυδάτωση.

Ε. Ιδιαίτερα μετά την αποτρίχωση, για να εξασφαλίσεις μοναδική απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα, άπλωσε ένα πλούσιο στρώμα απαλής ενυδατικής κρέμας.

Ζ. Μη σκουπίζεις τον ιδρώτα με χαρτομάντιλα ή στεγνές πετσέτες. Τον σκουπίζουμε με βρεγμένες πετσέτες ή ψεκάζοντας με λίγο νερό και μετά ταμπονάροντας απαλά με χαρτομάντιλο.

Η. Το νερό είναι το Α και το Ω της ομορφιάς όπως σίγουρα ξέρεις! Άρα δεν έχεις παρά να καταναλώσεις όσο πιο πολύ νεράκι μπορείς αλλά μην ξεχνάς και τα φρούτα και τις σαλάτες που σε ενυδατώνουν μια χαρά!

Από τη Μαρία Αντωνιάδου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη