Πόδια για φίλημα σε 5 κινήσεις!

17.08.2009
Το καλοκαίρι τα πόδια σου έχουν ανάγκη από φροντίδα. Μετά την καθημερινή τους ταλαιπωρία από τις ατελείωτες ώρες ορθοστασίας στα κλαμπ αλλά και την καθημερινή τους έκθεση σε σανδάλια και σαγιονάρες, θάλασσα και άμμο αξίζουν ιδιαίτερη φροντίδα για να δείχνουν κομψά και περιποιημένα.

Το καλοκαίρι τα πόδια σου έχουν ανάγκη από φροντίδα. Μετά την καθημερινή τους ταλαιπωρία από τις ατελείωτες ώρες ορθοστασίας στα κλαμπ, αλλά και την καθημερινή τους έκθεση σε σανδάλια και σαγιονάρες, θάλασσα και άμμο αξίζουν ιδιαίτερη φροντίδα για να δείχνουν κομψά. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας, για να τα καταφέρεις. Με λίγες απλές κινήσεις μπορείς να περιποιηθείς τα πόδια σου στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια περιουσία για πεντικιούρ. Απλά, μην ξεχνάς οτι αυτά είναι που σε συνδέουν με το έδαφος και οφείλουν να δείχνουν αλλά και να είναι υγιή.

Τα 5 βήματα της περιποίησης


ΒΗΜΑ 1: Βύθισε τα πόδια σου σε χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχεις προσθέσει λίγα άλατα και αφρόλουτρο. Άφησε τα να μαλακώσουν και κάνε τους μασάζ με ένα προϊόν απολέπισης, επιμένοντας ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχουν σκληρύνσεις (φτέρνες, δάκτυλα κ.λπ.).

ΒΗΜΑ 2: Σκούπισε τα πόδια σου, κόψε τα νύχια με νυχοκόπτη και λίμαρε τα ελαφρά για να τους δώσεις σχήμα. Ααποφύγετε το ψαλίδι, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών. Ολοκλήρωσε την περιποίηση με διαφανές ή χρωματιστό βερνίκι.

ΒΗΜΑ 3: Άπλωσε στο πέλμα σου κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης και με ανοδικές κινήσεις στη γάμπα ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή ένα προϊόν για ξεκούραση και αποσυμφόρηση. Θα έχεις ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αν παράλληλα ξεκουράζεις τα πόδια σου και επιτρέψεις στα προϊόντα να απορροφηθούν καλά.

ΒΗΜΑ 4: Επίλεξε ένα μεϊκάπ σώματος κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σου ή λίγο πιο μπρονζέ αν έχεις σημάδια που θέλεις να κρύψεις ή αν, απλώς, θέλεις να τους δώσεις μαυρισμένη όψη.

ΒΗΜΑ 5: Τέλος, αν τα πόδια σου υδρώνουν πολύ, ψέκασε στα πέλματα αποσμητικό σπρέι, ιδανικά με άρωμα μέντας, για αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωση που θα κρατήσει αρκετές ώρες. Φόρεσε τα αγαπημένα σου σανδάλια και είσαι έτοιμη!

ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΒΟΝΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ