Οδηγός περιποίησης για μίνι αποδράσεις

28.07.2009
Ελάχιστα πράγματα είναι απαραίτητα για να μην έχετε ελλείψεις στις καλοκαιρινές διακοπές. Αντιηλιακό, ενυδατική και προϊόντα μακιγιάζ!

Πόσες φορές δεν έχει συμβεί, ενώ ετοιμάζεσαι για μια μίνι διήμερη απόδραση, να βάζεις στην τσάντα σου πολλά περισσότερα από αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι; Αν θέλεις να απαλλαγείς από αυτήν την κουραστική συνήθεια, ξεκίνησε την αλλαγή από το βαλιτσάκι των καλλυντικών, παίρνοντας μαζί σου μόνον τα προϊόντα που είναι πραγματικά απαραίτητα.

Διήμερη απόδραση

Αντιηλιακό: Αυτό είναι το μόνο προϊόν που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου. Επίλεξε μεγάλους δείκτες αν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτόχρωμη ή λίγο χαμηλότερο δείκτη αν η επιδερμίδα σου είναι σκουρόχρωμη. Αν θες να το χρησιμοποιήσει και ο σύντροφός σου, διάλεξε ένα προϊόν σε σπρέι, που διαχέεται χωρίς επάλειψη και στεγνώνει αμέσως. Εξοικονομείς ακόμη περισσότερο χώρο, επιλέγοντας προϊόν για πρόσωπο και σώμα.

Φροντίδα προσώπου: Ανάλογα με τις ανάγκες και τον χρόνο που θα έχετε. Εκτός από την κρέμα σου, επίλεξε μάσκα προσώπου ή σκραμπ για να περιποιηθείς τον εαυτό σου αν έχεις περισσότερο χρόνο σε σχέση με το συνηθισμένο, πιεσμένο πρόγραμμα. Πολλές εταιρείες κυκλοφορούν προϊόντα σε μονοδόσεις ή σε πρακτικές συσκευασίες ταξιδιού, για να μπορείς να τα πάρεις μαζί χωρίς να σου δημιουργούν πρόβλημα χώρου.

Φροντίδα σώματος: Το καλοκαιρινό σου αφρόλουτρο και μια αρωματισμένη κρέμα σώματος είναι αρκετά για να σε καλύψουν.

Μακιγιάζ: Το καλοκαίρι δεν εμπνέει για βαρύ μακιγιάζ και η απλότητα είναι η λέξη-κλειδί. Μάσκαρα, κραγιόν, μπρονζέ πούδρα, ίσως και ένα διακριτικό ρουζ είναι όλα όσα θα χρειαστείς, για λαμπερές εμφανίσεις.

Για έκτακτες περιπτώσεις
Ακόμη κι αν η απόδραση είναι μίνι, κάποια καλοκαιρινά είδη πρώτης ανάγκης πιθανότατα θα σου χρειαστούν, γι’ αυτό καλό είναι να προνοήσεις και να τα πάρεις μαζί σου. Τα βασικά είναι: εντομοαπωθητικό σπρέι, καταπραϋντική αλοιφή για τσιμπήματα, πλούσιο after sun γαλάκτωμα με καταπραϋντική δράση για τον ερεθισμό από τον ήλιο και ειδικά επιθέματα για τα πόδια (όπως προστατευτικά για φουσκάλες, τριβές από τα λουράκια των παπουτσιών κ.ά.).

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΒΟΝΤΑ