Skip-άποψη ζωής!

26.11.2007
Πείτε μας πού μένετε, για να σας πούμε πώς να πλένετε... Ξέρετε ότι το νερό
Click Here

ΑΠΟΨΗ ΖΩΗΣ Νο1

Τα μυστικά του ειδικού: Εγγύηση για καλύτερη πλύση Πείτε μας πού μένετε, για να σας πούμε πώς να πλένετε... Ξέρετε ότι το νερό σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Φλώρινα, είναι μαλακό, αλλού πιο σκληρό κι αλλού όπως στην Κέρκυρα πολύ σκληρό; Ξέρετε ακόμη ότι το πλυντήριο μας χρειάζεται διαφορετική ποσότητα απορρυπαντικού ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού; Γιατί μόνο έτσι θα λειτουργήσει σωστά και θα έχουμε ρούχα πεντακάθαρα. Για να σας κάνει τη ζωή εύκολη, το Skip, ο ειδικός στην πλύση, ετοίμασε για εσάς ένα χάρτη για να ξέρετε πόσο σκληρό είναι το νερό της περιοχής σας.

Μάθετε για τη σκληρότητα του νερού

ΜΑΛΑΚΟ Αθήνα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Φλώρινα, Χανιά ΜΕΤΡΙΟ Βόλος, Μεσολόγγι, Ιωάννινα, Σπάρτη, Νάουσα, Πάτρα, Ερμούπολη, Ναύπλιο, Κομοτηνή, Κοζάνη, Τρίκαλα, Καβάλα, Καστοριά, Λάρισα, Τρίπολη, Δράμα, Αγ. Νικόλαος, Κατερίνη, Χαλκίδα

ΣΚΛΗΡΟ Πρέβεζα, Πύργος, Έδεσσα, Ηράκλειο, Θεσ/νίκη, Καλαμάτα, Σέρρες, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ρόδος, Αλεξανδρούπολη, Λειβαδιά

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ Κόριθνος, Χίος, Κέρκυρα Τώρα λοιπόν ξέρετε με τι νερό πλένει το πλυντήριό σας.

Φροντίστε να συμβουλεύεστε πάντοτε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού, σχετικά με το πόσο απορρυπαντικό χρειάζεστε σε κάθε περίπτωση. Αν αφρίζει το πλυντήριό σας... έχει νεύρα! Αν μέχρι τώρα βάζατε απορρυπαντικό στο πλυντήριό σας τόσο όσο να το δείτε να αφρίζει, ξεχάστε το! Ο έντονος αφρός εμποδίζει το σωστό πλύσιμο, η αφαίρεση των λεκέδων δεν είναι αποτελεσματική και μένουν υπολείμματα σαπουνιού στα ρούχα όταν στεγνώσουν. Την ίδια ώρα η κατανάλωση νερού είναι περισσότερη, γιατί πια τα πλυντήρια είναι «έξυπνα» και όταν υπάρχει περιβάλλον αφρού κάνουν ένα ακόμη αυτόματο ξέβγαλμα. Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου εξάλλου είναι φτιαγμένα με τέτοια τεχνολογία για να μην αφρίζουν και καταστρέφουν το πλυντήριο.

Απορρυπαντικό... βάσει συνταγής Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να χρησιμοποιείτε το δοσομετρητή που βρίσκετε στη συσκευασία των απορρυπαντικών. Γιατί και στην περίπτωση που το απορρυπαντικό είναι λιγότερο από την προτεινόμενη δόση, να τι συμβαίνει:

  • Με το πέρασμα του χρόνου θα βλέπετε τα ρούχα σας να γαριάζουν, να αποκτούν δηλαδή αυτό το γκρι, συννεφιασμένο χρώμα
  • Οι λιπαροί λεκέδες θα βρίσκουν στέκι στην επιφάνεια των ρούχων μας και
  • Τα άλατα θα συσσωρεύονται στις αντιστάσεις

Γι’ αυτό λοιπόν, το απορρυπαντικό στο πλυντήριο όχι «με το μάτι», γιατί τα ρούχα μας θα βγαίνουν "ματιασμένα"!

ΑΠΟΨΗ ΖΩΗΣ Νο2

Τα μυστικά του ειδικού: Εγγύηση κατά των επίμονων λεκέδων

1ο βήμα: Επιλέγουμε το σωστό απορρυπαντικό Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με επίπονους λεκέδες στα ρούχα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το σωστό απορρυπαντικό. Γι’ αυτό να ξέρετε ότι τα απορρυπαντικά σε σκόνη είναι ιδανικά στην αφαίρεση σκληρών λεκέδων, όπως χρωστικοί λεκέδες σε βαμβακερά ρούχα. Η δύναμη τους βασίζεται στα λευκαντικά συστατικά που περιέχουν. Στα υγρά απορρυπαντικά, τα λευκαντικά συστατικά είναι πολύ λιγότερα γι’ αυτό είναι ιδανικά για ευαίσθητα χρωματιστά.

2ο βήμα: Εξολοθρεύουμε τους λεκέδες όσο είναι φρέσκοι. Ένα μικρό «γιατροσόφι» : Όσο νωρίτερα γίνεται σε συνδυασμό με κανονικό πλύσιμο στο πλυντήριο, είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των δύσκολων λεκέδων:

  • Λεκέδες από αίμα; Ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό όταν το αίμα είναι φρέσκο. Αφού στεγνώσει το πλένετε όποτε προγραμματίζετε. Είναι αυτό που λέμε «μην αφήνετε ν’ ανάψουν τα αίματα».
  • Κόκκινο κρασί; Καλύψτε με αλάτι το λεκέ την ώρα που γίνεται... το κακό. Μετά τρίψτε με σφουγγάρι εμποτισμένο σε ζεστό διάλυμα απορρυπαντικού σε σκόνη Skip και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
  • Μούχλα στα καλύμματα του εξοχικού ή στην κουρτίνα μπάνιου; Πλύνετε στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία (βλ. ετικέτα). Για τα λευκά βαμβακερά αλλά και τα χρωματιστά συνθετικά χρησιμοποιήστε διάλυμα Χλωρίνης Klinex Advance.
  • Σοκολάτα και... καθαρίσατε; Ξύστε όσο μπορείτε από την επιφάνεια του ρούχου και σκουπίστε με εμποτισμένο σφουγγάρι σε ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της ετικέτας.
  • Λεκέδες από χορτάρι στο ρούχο του βλασταριού σας; Τρίψτε τους αμέσως με οινόπνευμα. Αν ο λεκές είναι παλιός, μαλακώστε με διάλυμα γλυκερίνης και ζεστό νερό σε αναλογία 1:1. Μετά πλύνετε τα στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία και δοσολογία απορρυπαντικού.
  • Σκουριά από την αγκράφα στις τιράντες; Μία εντριβή με μείγμα από χυμό λεμονιού και αλάτι είναι η λύση. Αφήστε το 1 ώρα κι αν έχει λιακάδα βγάλτε το ρούχο για λίγο στον ήλιο. Μετά, πλύσιμο με το απορρυπαντικό σας.
  • Κόλλα στα ρούχα μετά το μάθημα της χαρτοκολλητικής; Οι απλές κόλλες αφαιρούνται με ασετόν. Προσοχή, το ασετόν φθείρει τα ευαίσθητα υφάσματα όπως τα συνθετικά και τα μεταξωτά. Γι’ αυτό κολλάμε φορώντας ρούχα ανθεκτικά!

ΑΠΟΨΗ ΖΩΗΣ Νο3

Τα μυστικά του ειδικού: Εγγύηση για γερό πλυντήριο

  • Μήπως οι πλύσεις σας είναι... υπέρβαρες; Αν νομίζετε ότι παραφορτώνοντας το πλυντήριο κάνετε οικονομία, μάλλον κάνετε λάθος! Τα πολλά ρούχα στον κάδο δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει σωστά, το καταπονούν, ενώ τα ρούχα σας δεν καθαρίζονται γιατί δεν υπάρχει χώρος να τριφτούν μεταξύ τους.
  • To σωστό γέμισμα του κάδου είναι στο... χέρι σας! Για σωστό πλύσιμο και «ξεκούραστο» πλυντήριο, ανάμεσα στα ρούχα και την οροφή του κάδου πρέπει να υπάρχει κενός χώρος: όσο μία παλάμη με όρθιο τον αντίχειρα.
  • Κάποιος χτυπάει την πόρτα... Ακούτε ένα περίεργο θόρυβο όταν βάζετε πλυντήριο, σαν να χτυπά στον κάδο ένα τούβλο; Μάλλον τα αθλητικά παπούτσια σας είναι! Για την προστασία του πλυντηρίου σας, τοποθετήστε τα από πριν σε μία μαξιλαροθήκη! Και μείνετε... ήσυχες.
  • Καλή χώνεψη...αγαπητό πλυντήριο! Ξέρετε ότι το καλύτερο service του πλυντηρίου μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, με σόδα φαγητού; Κάθε 6 μήνες κάνετε μία πλύση χωρίς ρούχα με 150 γραμμάρια (4 κουταλιές της σούπας) σόδα φαγητού στην κυρίως θήκη, επιλέγοντας την υψηλή θερμοκρασία των 90° C. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνον θα απολυμάνετε τον κάδο αλλά και θα απομακρύνετε ότι τυχόν υπολείμματα υπάρχουν από όλες τις επιφάνειες. Έτσι το πλύσιμο θα είναι πιο αποτελεσματικό.
  • Το πλυντήριο σας έχει φίλτρο; Καθαρίστε το τακτικά, περίπου κάθε 2 μήνες και ιδιαίτερα όταν πλένετε πετσέτες ή μάλλινα. Αν το πλυντήριό σας έχει αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του μοντέλου.
  • Αέραααα! Μετά τα τέλος της πλύσης μην κλείνετε αεροστεγώς την πόρτα του πλυντηρίου. Αφήνετε τη μισάνοιχτη για να στεγνώνει ο κάδος. Έτσι, και καλύτερα συντηρείται, και δεν κρατάει μυρωδιές που συνήθως μεταφέρονται στα ρούχα.

Ξένη Δημοσίευση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ