Το χρονικό μιας λιποαναρρόφησης

22.01.2010
Λένε ότι μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στο σώμα ή το πρόσωπό σου. Μια αυστηρή δίαιτα που θα ρίξει τα ψωμάκια, μπορεί να αφήσει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο γερασμένο από ποτέ. Κι όμως, το γεγονός αυτό μπορεί να αλλάξει. Γιατί πλέον, μπορείς να έχεις σμιλεμένους γλουτούς και σέξυ καμπύλες, χωρίς να πρέπει να ακολουθήσεις κάποια αυστηρή δίαιτα. Το μυστικό βρίσκεται στην λιπογλυπτική, μια νέα μορφή λιποαναρρόφησης που μπορεί να αλλάξει το σώμα σου άμεσα.

Λένε ότι μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στο σώμα ή το πρόσωπό σου. Μια αυστηρή δίαιτα που θα ρίξει τα ψωμάκια, μπορεί να αφήσει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο γερασμένο από ποτέ. Κι όμως, το γεγονός αυτό μπορεί να αλλάξει. Γιατί πλέον, μπορείς να έχεις σμιλεμένους γλουτούς και σέξυ καμπύλες, χωρίς να πρέπει να ακολουθήσεις κάποια αυστηρή δίαιτα. Το μυστικό βρίσκεται στην λιπογλυπτική, μια νέα μορφή λιποαναρρόφησης που μπορεί να αλλάξει το σώμα σου άμεσα.

Κι αν σε ενδιαφέρει η εν λόγω τεχνική, μπορείς να μάθεις τα υπέρ και τα κατά της εκ των έσω. Η βρετανίδα Λία Χάρντι (Leah Hardy) έκανε μια εξομολόγηση καρδιάς στην εφημερίδα "Daily Mail" και το χρονικό της παρουσιάζουμε στις γραμμές που ακολουθούν:

Η περίπτωση της Λία Χάρντι:

Η Λία ποτέ δεν συμφιλιώθηκε το σχήμα του σώματός της. Ήταν μια ψηλή γυναίκα, γύρω στο 1,72 όχι ιδιαίτερα παχουλή αλλά με τροφαντούς γλουτούς και παχουλά μπουτάκια. Το σώμα της έφερνε στο μυαλό το σχήμα αχλαδιού ή βάζου καλύτερα. Έτσι οι φουστίτσες σε ίσια γραμμή, τα κολλητά φορέματα και τα στενά τζιν, ήταν απλώς ρούχα που η Λία είχε ξεχάσει πως υπάρχουν.

Η δίαιτα δεν ήταν αρκετή για να σμιλευτεί το σώμα της Χάρντι, ακόμα και η γυμναστική, το τρέξιμο για παράδειγμα, ήταν κάτι που βαριόταν γρήγορα. Τα προγράμματα στο γυμναστήριο της φαινόντουσαν πανάκριβα, χρονοβόρα και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και όπως εξομολογείται και η ίδια:

"Πλησιάζοντας στα 40, συνειδητοποίησα πως ο μόνος τρόπος να αλλάξω το σχήμα του σώματός μου, ήταν να κάνω λιποαναρρόφηση. Όμως, ήξερα, ότι η κλασική μέθοδος είναι μία από τις πιο επικίνδυνης επεμβάσεις αισθητικής και η ολική νάρκωση κρατά ώρες και ώρες μέχρι να τελειώσει το χειρουργείο. Ως μητέρα δύο παιδιών δεν μπορούσα να πάρω το ρίσκο".

Ο θαυματουργός Δρ Κίγκντον:

Έπειτα, η Χάρντι ενημερώθηκε για τα θαύματα που κάνει ο δρ Άλαν Κίγκντον (Alan Kingdon) με εμπειρία 20 ετών στην λιπογλυπτική. Ο εν λόγω γιατρός χρησιμοποιεί μόνο τοπική αναισθησία και λέιζερ για να εξαφανίσει το λίπος στις προβληματικές περιοχές, δημιουργώντας ένα νέο επιθυμητό σχήμα γλουτών και γοφών. Στο ραντεβού της Λία με το γιατρό, αισθάνθηκε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Η τεχνική που χρησιμοποιεί στη λιπογλυπτική, στηρίζεται σε μια ποσότητα αναμεμειγμένου αναισθητικού και αδρεναλίνης που ρίχνει στις περιοχές με λίπος, αναγκάζοντάς το να εξαφανιστεί χωρίς πόνο. Χωρίς το ρίσκο των ανοιχτών πληγών και της γενικής αναισθησίας, η επέμβαση είναι 100% ακίνδυνη (κατά τον ίδιο το γιατρό) και πιο επιτυχής από τις άλλες του είδους.

Τα λάθη του παρελθόντος: πριν μερικά χρόνια, είχε κάνει την εμφάνισή της η έξυπνη λιπογλυπτική. Τότε, χρησιμοποιούνταν το λέιζερ για να εξαφανίσει τα κύτταρα παραγωγής λίπους. Έπειτα, έμενε στο σώμα το λίπος που ήδη υπήρχε και υποτίθεται πως με τον καιρό θα μεταβολιζόταν. Κι όμως, εκείνη η τεχνική δεν πέτυχε.

Όσα πρέπει να ξέρεις για την επέμβαση:

Τώρα και αντί να αφήνει το λίπος στον οργανισμό, ο Κίγκντον αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να αφαιρέσει το λίπος από το σώμα και να εξαφανίσει τα κύτταρα του λίπους, με την νέα Εξειδικευμένη Λιπόλυση μέσω Λέιζερ.

Όσον αφορά την ασφάλεια της επέμβασης, ο γιατρός κάνει εξειδικευμένες και εκτεταμένες ιατρικές εξετάσεις σε κάθε υποψήφια ασθενή. Η επέμβαση δεν ταιριάζει σε γενικά υπέρβαρους και πλαδαρούς ανθρώπους, αλλά σε άτομα που έχουν συσσωρευμένο λίπος σε συγκεκριμένα σημεία του κορμιού τους, που ακόμα και με την άσκηση είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούν από αυτά.

Όπως και στην περίπτωση της Χάρντι, ο Κίγκντον τράβηξε φωτογραφίες των προβληματικών περιοχών, πέρασε το υλικό και τα δεδομένα στον υπολογιστή του, και τις έδειξε ανάλογο υλικό από γυναίκες στην μέση ηλικία που είχαν προβεί στην ίδια επέμβαση.

Η ώρα της αλήθειας- η ώρα της εμέμβασης:

Η λιποαναρρόφηση έγινε σε μια ειδική κλινική, σε αποστειρωμένη κατάσταση και διήρκησε μόνο λίγες ώρες! Ο Δρ. Κίνγντον (Dr Kingdon) σήκωσε τα μανίκια του και πραγματικά δούλευε σκληρά εκείνη την ώρα, προσπαθώντας να αφαιρέσει το λίπος το οποίο μεταφερόταν σε καθαρούς σωλήνες. Η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης μιλούσε να και πολλές φορές επειδή κουραζόταν, την έπαιρνε ο ύπνος.

Στο τέλος, περίπου 2 ½ ώρες μετά , έτρεμε και τουρτούριζε σαν να κολυμπούσε σε κρύα νερά αλλά μετά από λίγο της πέρασε ξαφνικά .
Όπως λέει για το λίπος που τις αφαιρέθηκε: "Ήταν σχεδόν 1,5 λίτρο καθαρό λίπος κίτρινου χρώματος σε δύο πλαστικές σακούλες".
Την ενημέρωσαν ότι δεν έχει χάσει βάρος και ότι όλο το λίπος που της αφαιρέθηκε ζυγίζει περίπου ένα κιλό.

Η νοσοκόμα άρχισε να βγάζει από τη μικρή τομή που έκανε ο γιατρός, από τους μηρούς της τα υγρά πιέζοντας με τα δάχτυλα της. Όλη αυτή την ώρα, είναι καλυμμένη με ειδικά πλαστικά. Στα πόδια της φόρεσαν ένα τεράστιο ελαστικό ζευγάρι κάλτσες για να την προστατέψουν από το πρήξιμο! Φόρεσε ένα σκούρο φαρδύ παντελόνι και ήπιε πολύ ζεστό τσάι.
Σε κάποια φάση ξαφνικά, την έπιασαν τα γέλια καθώς κοίταζε τα πόδια της και της φαινόταν ότι ήταν πιο χοντρή από πριν!

Σπίτι μου, σπιτάκι μου!

Όταν επέστρεψε στο σπίτι της δεν έβλεπε την ώρα να πέσει στο κρεβάτι της. Πρώτα φρόντισε να πάρει τα χάπια της (αντιβιοτικά και παυσίπονα) και ξύπνησε τη νύχτα με "διαρροή"! Την επόμενη μέρα ξύπνησε και ήταν μια χαρά , απλά πολύ κουρασμένη.

Σχετικά με τα ρούχα που μπορούσε να φορέσει μετά την επέμβαση, το τζιν παντελόνι ήταν από τα αγαπημένα της αλλά δε μπορούσε να το φορέσει, γιατί είναι σκληρό ύφασμα. Η ίδια αποκάλυψε ότι μετά την επέμβαση συνέχισε κανονικά τη ζωή της , πήγε στη δουλειά της και επειδή είναι δασκάλα γαλλικών, διδάσκει και παίζει με παιδιά. Προς μεγάλη της έκπληξη συνειδητοποίησε ότι καθόταν στο πάτωμα με τους μαθητές της και δεν ένιωθε κάποιο ιδιαίτερο πόνο!

Η ίδια δήλωσε: "2 μέρες μετά την επέμβαση, μπορούσα ήδη να δω ότι είχε αλλάξει το σχήμα του σώματος μου!". Το Σάββατο, το "στάξιμο" είχε σταματήσει και μπόρεσε να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα της, αφού ήταν όλη τη μέρα έξω από το σπίτι! Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δε μπορούσε να πιεί αλκοόλ εξαιτίας των αντιβιοτικών, αλλά σε γενικές γραμμές ένιωθε μια χαρά. Την Κυριακή πήγε τα παιδιά της στο μουσείο και περπάτησε όλη μέρα. Είχε βέβαια την ανάγκη για ένα μπάνιο αλλά το ντους της απαγορευόταν για πέντε μέρες.

Μαύρισα από το καλό μου!

Την επόμενη εβδομάδα , οι μελανιές άρχισαν να υποχωρούν, αν και το πίσω μέρος των γοφών της είχε μαυρίσει. Καθώς παρατηρούσε το κορμί της έβλεπε πολλές και μικρές τομές και το σώμα της είχε επάνω σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου! Μπλε, μαύρο, πράσινο και κίτρινο ήταν τα χρώματα που είχε το δέρμα της, και φαινόταν σχεδόν ψεύτικο!
Αν πάρουμε αναλυτικά τα μέρη του σώματος, τα πόδια της δεν πόναγαν όταν καθόταν ακίνητη , και πόναγαν λιγάκι όταν περπάταγε αλλά το πράγμα χειροτερεύει όταν έπρεπε να κάτσει ή να σηκωθεί.

Τις επόμενες μέρες ένιωθε να έχει μια εκτεταμένη φαγούρα στο εσωτερικό του γοφού της ενώ το δέρμα της σε εκείνο της σημείο να είναι σαν πληγή ή σα να είχε πάθει έγκαυμα! Την έκτη μέρα, ένιωθε χοντρή και ότι το τζιν παντελόνι της ήταν θεόστενο! Σε κάποια φάση της φάνηκε ότι είχε παχύνει στο δεξί μηρό της, αλλά ήταν απλά τα υγρά. Σιγά σιγά συνειδητοποίησε ότι το σώμα της είχε σμιλευτεί από τους γοφούς στους μηρούς ενώ το πίσω μέρος της είχε μικρύνει και είχε ανορθωθεί!

Το θαύμα!

Μετά από ένα μήνα από την επέμβαση, η ίδια κατάφερε να φορέσει παντελόνια που δεν είχε ξαναφορέσει και να νιώθει υπέροχα για το σώμα της. Άραγε θα το ξαναέκανε; "Εννοείται πως ναι! Μπορεί για λίγο να είσαι σαν να σε έχει χτυπήσει φορτηγό αλλά οι μηροί θα σου χρωστάνε αιώνια ευγνωμοσύνη", όπως δε διστάζει να δηλώσει.

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη, Κατερίνα Πατούλια