Τα μυστικά για τέλεια χέρια!

25.02.2010
Τα χέρια σου, θέλουν την προσοχή σου ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα! Φρόντισε τα χεράκια σου να είναι πάντα όμορφα και περιποιημένα με τα παρακάτω απλά βήματα και κάνε τους άλλους να σε κοιτάζουν στα χέρια!

Τα χέρια σου, θέλουν την προσοχή σου ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα! Φρόντισε τα χεράκια σου να είναι πάντα όμορφα και περιποιημένα με τα παρακάτω απλά βήματα και κάνε τους άλλους να σε κοιτάζουν στα χέρια!

Το ήξερες ότι τίποτα δεν δείχνει τόσο άμεσα την ηλικία όσο τα χεράκια σου; Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να τα προστατεύεις και να τα περιποιείσαι όσο καλύτερα μπορείς!

Το σχήμα αποκαλύπτει το χαρακτήρα: θα ήθελες να μπορείς να καταλάβεις τι άνθρωπο έχεις απέναντι σου, μόνο και μόνο κοιτώντας τα χέρια του; Μάθε λοιπόν πως η στενή παλάμη δείχνει αδύναμο χαρακτήρα, ενώ η φαρδιά παλάμη δείχνει έναν χαρακτήρα με φαντασία και αισθησιασμό. Από την άλλη , η υπερβολικά φαρδιά παλάμη δείχνει εγωισμό, τα δάχτυλα με τονισμένες αρθρώσεις δείχνουν υψηλή ευφυΐα και τάση στις θετικές επιστήμες. Τα λεπτά, μακριά δάχτυλα δείχνουν τάση στις τέχνες και ανεπτυγμένο συναισθηματισμό. Τα τετράγωνα δάχτυλα δείχνουν πειθαρχημένο και συντηρητικό χαρακτήρα και τα πεπλατυσμένα δείχνουν δραστήριο και διπλωματικό χαρακτήρα!

Θα πεις το μανικιούρ, μανικιουράκι: τα πετσάκια, τα μισοξεβαμμένα νύχια και το αφυδατωμένο δέρμα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί σου στον αγώνα για υπέροχα χέρια! Αν δε μπορείς να πηγαίνεις για μανικιούρ κάθε εβδομάδα, μπορείς κάλλιστα να περιποιηθείς τα χέρια σου στο σπίτι. Ξέβαψε τα νύχια σου, βούτηξε τα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν, απομάκρυνε τα πετσάκια και πέρασε στα νύχια σου ένα δυναμωτικό. Τέλος, δώσε τους το χρώμα που θέλεις με το κατάλληλο βερνίκι!

Τιπ: φόρεσε γάντια όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι για να περιορίσεις τη φθορά των χεριών σου αλλά και το ξέβαμμα των νυχιών σου!

Ξηρασία τέλος: ειδικά το χειμώνα, τα χέρια σου δείχνουν ξηρά αν δε φροντίζεις να τα περιποιείσαι με τα ακατάλληλα προϊόντα. Βάλε την κρέμα χεριών στην καθημερινή ρουτίνα της περιποίησης σου και θα δεις τα χέρια σου να μαλακώνουν πολύ!

Έξτρα τιπ: Μια λεπτή στρώση βαζελίνης θα επαναφέρει την υγρασία της επιδερμίδας και θα προστατεύσει τα χέρια σας από την ξηρότητα.

Σκασμένα χεράκια: αν τα χέρια σου είναι σκασμένα, άπλωσε άφθονη ενυδατική κρέμα το βράδυ προτού ξαπλώσεις και φόρεσε από πάνω ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια. Άφησε την κρέμα να δράσει όλη νύχτα και το πρωί που θα ξυπνήσεις δε θα πιστεύεις στα?χέρια σου!

Ναι στο πίλινγκ: φρόντισε να κάνεις πίλινγκ μια φορά την εβδομάδα στα χέρια για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και μετά άπλωσε μια ειδική θρεπτική μάσκα για τα χέρια.

Αν τα χέρια σου κοκκινίζουν: το πιθανότερο είναι να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος. Κάνε ένα καλό μασάζ στα χέρια σου με μια πλούσια θρεπτική κρέμα για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Προσοχή στα γάντια: δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτά γιατί θα ιδρώνουν τα χέρια σου και θα εμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος. Φρόντισε να πλένεις τακτικά τα γάντια για να αποφύγεις ερεθισμούς και φλεγμονές στην επιδερμίδα των χεριών.

Ναι στο λεμονάκι: κόψε ένα λεμόνι στη μέση και άφησε το δίπλα στον νεροχύτη, για να καθαρίζεις τα χέρια σου μετά το πλύσιμο των πιάτων! Και τώρα που έμαθες τα μυστικά δεν έχεις παρά να δείξεις τα χέρια σου!

Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη