Τα 5 μυστικά περιποίησης της μέλλουσας μανούλας

12.05.2010
Η εγκυμοσύνη είναι η περίοδος σταθμός για τη ζωή σου και τη μελλοντική σου ευτυχία , ιδιαίτερη σημασία έχει όμως να δώσεις προσοχή στη φροντίδα της επιδερμίδας σου αυτή την περίοδο, αφού είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που κάθε σχεδόν τρίμηνο βγάζουν ?μάτι! Εμείς σου αποκαλύπτουμε όλα εκείνα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις κούκλα στην πιο γλυκιά περίοδο της ζωής σου και ...καλή λευτεριά!

Η εγκυμοσύνη είναι η περίοδος σταθμός για τη ζωή σου και τη μελλοντική σου ευτυχία , ιδιαίτερη σημασία έχει όμως να δώσεις προσοχή στη φροντίδα της επιδερμίδας σου αυτή την περίοδο, αφού είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που κάθε σχεδόν τρίμηνο βγάζουν ...μάτι! Εμείς σου αποκαλύπτουμε όλα εκείνα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις κούκλα στην πιο γλυκιά περίοδο της ζωής σου και ...καλή λευτεριά!

Μυστικό 1ο: κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σου αποχαιρέτησε μια και καλή το γαλάκτωμα καθαρισμού , το μέηκ-απ και την ενυδατική που περιέχει χημικές ουσίες. Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα και γαλάκτωμα καθαρισμού που είσαι σίγουρη οτι είναι φυσικά καλλυντικά.

Μυστικό 2ο : έχεις φρικάρει γιατί είδες το ένα σπυράκι να εμφανίζεται μετά το άλλο; Μην ανησυχείς η ακμή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλές γυναίκες κυρίως λόγω των ορμονών. Ηρέμησε και ανοδέξου τις αλλαγές στο σώμα και το πρόσωπο σου!Και εδώ το μυστικό είναι ο σωστός καθαρισμός και η απολέπιση.

Μυστικό 3ο : βαζελίνη! Η βαζελίνη αυτό το διάστημα γίνεται το αγαπημένο σου εργαλείο ομορφιάς αφού έχει την απίστευτη ιδιότητα να είναι το βάλσαμο που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου! Με τη βοήθεια της βαζελίνης το δέρμα σου ειδικά στην περιοχή της κοιλίτσας δε θα χάσει την ελαστικότητα του ενώ καταπολεμάς όσο γίνεται τις ραγάδες και γενικά τα σημάδια που μαρτυρούν ότι περιμένεις μωράκι!

Λιπαρό δέρμα: το απαλό σκράμπ είναι ότι πρέπει για να απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου τα νεκρά κύτταρα και ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο σαν αυτή που διανύεις! Το ιδανικό βέβαια σκράμπ που αφήνει την επιδερμίδα σου απαλή σα μωρού δεν είναι άλλο από τη γνωστή μίξη: το μέλι σε συνδυασμό με τη ζάχαρη αφήνουν την επιδερμίδα σου σα μωρού, για να μπαίνεις και στο κλίμα!

Ξηρό δέρμα: αν σε βασανίζει η ξηροδερμία σου τότε δεν έχεις παρά να μην ξεχνάς τον καθημερινό καθαρισμό και την ενυδάτωση. Άπλωσε τη μάσκα σου μια φορά την εβδομάδα και φρόντισε να διατηρείς δροσερό το δωμάτιο σου. Το ελαιόλαδο είναι επίσης ότι πιο αγνό θα βρεις στην κουζίνα σου και μπορεί άνετα να παίξει το ρόλο του βασικότερου εργαλείο του νεσεσέρ σου. Χρησιμοποίησε το από τα μαλλιά μέχρι το πρόσωπο σου και θα δεις το δερματάκι σου πιο απαλό από ποτέ και τα μαλλιά σου απίστευτα μαλακά!

Μυστικό 4ο :Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά! Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι η αντηλιακή σου είναι απαραίτητη τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα σου! Επίλεξε μια κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 40 έστω για την αρχή έτσι ώστε να αποφύγεις πανάδες και κοκκινίλες. Ξέχασε καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης προϊόντα που περιέχουν λευκαντικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δερματάκι σου!

Μυστικό 5ο :Στο ντους! Oκ θέλεις να έχεις την αίσθηση ότι είσαι καθαρή 24 ώρες τη μέρα, αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να τη βγάζεις στο μπάνιο όλη την ώρα! Προσπάθησε να κάνεις γρήγορα ντουσάκια , ειδικά το καλοκαίρι και μην προτιμάς να κάθεσαι με τις ώρες να μουλιάζεις. Προτίμησε το σαπούνι που είναι πιο αγνό αντί για το αγαπημένο σου αφρόλουτρο.

Από την Ελένη Αναστασάκη