Τιμή και δόξα στο βρακάκι της Ελευθερίας!

23.05.2012
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Αν θέλεις να βασανίσεις κάποιον, να τον βάλεις να δει τον πρώτο ημιτελικό της Γιουροβίζιον. Πιο μαρτύριο και πιο βάσανο από τον ημιτελικό... σαλτάρεις.

Καλέ, τι ήταν όλο τούτο το συμφερτό που παρήλασε στη σκηνή του Μπακού; Η σάρα, η μάρα και το βρακάκι της Ελευθερίας Ελευθερίου! Ευτυχώς, δηλαδή, που υπήρχε αυτό κι έλαμψε λιγάκι ο πιο κιτσάτος ημιτελικός όλων των χρόνων. Σκιάχτηκα η έρμη και για να καταλάβεις σε τι απελπιστική κατάσταση βρέθηκα, πέτυχα σε ζάπινγκ την Λιάνα Κανέλλη και η φωνή της ακουγόταν σαν μελωδία στα αυτιά μου! Μα ήταν φωνές και τραγούδια αυτά που συμμετείχαν στον ημιτελικό;

Για να μην πω για τις εμφανίσεις. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και πόσο κιτς πρόκειται να είναι ο διαγωνισμός, φάνηκε από την έναρξη. Μπήκε το Μαυροβούνιο με τον ξεχασμένο... Δούρειο Ίππο του Οδυσσέα από τα σκηνικά του "Troy" και περίμενα η δύσμοιρη πότε θα βγει από μέσα ο... Μπραντ Πιτ. Τουλάχιστον να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, που δεν άλλαξε κανάλι. Η συνέχεια ήτο απελπιστική.

Ευτυχώς, εμφανίστηκε τρίτη η Ελευθερία και μας... ανέβηκε το ηθικό. Να τίναγμα του exte, να λίκνισμα, να τσαχπινιές στο φακό, να το μπουτάκι σε πανοραμική θέα, φάνηκε και το βρακάκι (άμα δεν το έβλεπα,θα πάθαινα στέρηση), ουδείς έδωσε σημασία στα υπόλοιπα. Πάντως, ωραίο πράγμα αυτό το... ΕΡΤ HD. Ξέρεις, τι είναι να βλέπεις, high- definition το βρακάκι;

Να ανοίξω τα αυτιά μου ή ακόμη σκούζει η Αλβανία; Δε λέω, εντυπωσιακή η φωνή της, αλλά μού έσπασε τα γυαλικά στο σπίτι. Απορία: Αυτό το φίδι-κότσος στο λαιμό είναι από τις τρίχες της κεφαλής της ή πρόκειται για ποστίς; Αν είναι να τη στείλουμε στα ρεκόρ Γκίνες για το πιο μακρύ μαλλί.

Βάρος στο βρακί έδωσε και η Αυστρία, με τις χορεύτριες να φορούν βρακάκια φωτισμένα με νέον και να σκαρφαλώνουν στο στύλο. Κι από το pole dancing περάσαμε στα ακροβατικά της Ιρλανδίας, με τους δύο "ευχούληδες" να βουτάνε στο τέλος μέσα στο συντριβάνι. Χάλια έγινε το ζελαδιασμένο μαλλί. Χάλια.

Οι λατρεμένες γιαγιάδες από τη Ρωσία έκλεψαν την παράσταση, οι οποίες μεταξύ άλλων, φούρνισαν το φαγητό. Δεν ξέρω τι λες, αλλά τόπος στα νιάτα.

Η Ήβη Αδάμου, επίσης φόρεσε κοντό φορεματάκι και κούνησε το πλούσιο μαλλί της, αλλά θέλει κι άλλη προσπάθεια στο λίκνισμα. Εκεί, που έπαιρνε θάρρος, εκεί αγχωνόταν. Πάντως, μέχρι τον τελικό, μπορεί να της κάνει ένα δυο ταχύρρυθμα μαθήματα η Ελευθερίου.... ε;