Notis... UFO είσαι και φαίνεσαι

24.05.2013
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Πώς το έλεγε η διαφήμιση; «Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς». Ε και ο τεράστιος καλλιτέχνης Notis Σφακιανάκης (γιατί είναι, δεν το αμφισβητεί κανείς) καλύτερα να τραγουδά, παρά να μιλά!

Γιατί, δεν είναι μόνο αυτά που λέει, αλλά έτσι όπως τα λέει, το μόνο που πετυχαίνει, είναι να μας... καίει τον εγκέφαλο! Τώρα, βέβαια, ο Notis πιστεύει ότι επιτελεί κοινωνικό/κοσμικό/πολιτικό/πατριωτικό αφυπνισμό, αλλά κάποιος πρέπει να του σφυρίξει, ότι δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο ούτε μία στις χιλίοις.

Ένα, ένα μάς «καίει» τα εγκεφαλικά κύτταρα, όπως καλή ώρα έκανε και το βράδυ της Τετάρτης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Κων/νου Μπογδάνου. Γι ακόμη μία φορά, ο καλλιτέχνης ανέπτυξε τις απίστευτες θεωρίες του, που μόνο αυτός καταλαβαίνει.

Γιατί, από εμάς να μην περιμένει να κατανοήσουμε τον... αχταρμά των ιδεών του. Όπως δεν μπορώ να κατανοήσω, για ποιο λόγο ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς του έχει βαλθεί να καταστρέψει την εικόνα του.

Εκείνος πιστεύει ότι ο λόγος τους στις εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό, μπορεί να επηρεάσει θετικά έστω και δυόμιση ανθρώπους. Εγώ, του λέω, ότι επηρεάζει αρνητικά τους υπόλοιπους 7,5. Αξίζει;

Βέβαια, και οι δέκα που τον ακούνε, κάπου χάνουν την μπάλα και κλείνουν την τηλεόραση με ένα κεφάλι... κουρκούτι! Βρε μπας και ο Notis απλά μιλάει την γλώσσα τον... εξωγήινων προγόνων μας γι αυτό και δεν καταλαβαίνω κάθε φορά τι εννοεί ο αοιδός;

Τι, δεν ξέρεις ότι προερχόμαστε από τους... εξωγήινους; Έχεις μείνει ακόμη στους πιθήκους; Ο Notis είναι εδώ για να μάς παραδώσει μαθήματα κοσμογραφίας, εξηγώντας με απλοϊκό τρόπο (για να το καταλάβει και κάποιος που δεν έχει πάει σχολείο) ότι η ανθρώπινη φυλή προέρχεται και από τη γη, αλλά δεν είμαστε μόνο από εδώ. Εξάλλου, όπως λέει, είναι πολύ εγωιστικό να πιστεύουμε πως είμαστε οι μόνοι μας στο σύμπαν!

Κι επίσης οι πρόγονοι μας τα UFO μάς έφεραν τη γνώση. Πώς φτιάχτηκε ο Παρθενώνας και οι Πυραμίδες; Εξωγήινοι είμαστε όλοι. Εγώ Notis μου πειράζει να προτιμήσω το... Σεξ-ωγήινη από το σκέτο... εξωγήινη;

Με το μπαρδόν και όλο το σέβας που έχω στον καλλιτέχνη.... UFO είναι και φαίνεται. Εγώ τη θεωρία αυτή δεν τη θέλω. Γούστο μου και καπέλο μου.

Μάθαμε επίσης ότι ο Notis είναι καθαρόαιμος Έλληνας. Ναι, ναι. Βέβαια, δεν μας εξήγησε αν το ανακάλυψε με κάποιο τεστ DNA, πάντως το αποτέλεσμα έδειξε ότι στο δικό του το αίμα, το πιο δυνατό χρωμόσωμα που έχει επικρατήσει είναι το ελληνικό!

Οι πρόγονοι μας τα UFO μισές δουλειές έκαναν. Έφεραν γνώση και υλικά για τον Παρθενώνα, αλλά μία φωτογραφική μηχανή δεν έφεραν, να φωτογραφίζονται οι αρχαίοι Έλληνες, να δούμε αν ο Notis μοιάζει του... Μίνωα ή του Αγαμέμνονα.

Τι άλλο είπε ο αοιδός; Ότι Έλληνας γίνεσαι! Και πριν προλάβουν να πανηγυρίσουν οι μετανάστες της χώρας μας, τούς άφησε με τη χαρά στη μέση. Εδώ, ακόμη κι εμάς μάς έκανε να αναρωτηθούμε, αν είμαστε Έλληνες.

Πρόσεξε σκεπτικό Σφακιανάκη. «Αν θες να σκεφτείς, γίνεσαι Έλληνας. Εάν αντιληφθείς τη γλώσσα, την κατανοήσεις, γίνεσαι Έλληνας. Η γλώσσα είναι η Ελλάδα. Ο ελληνικός λόγος, η σκέψη είναι η Ελλάδα. Δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της χώρας Έλληνες». Άντε βγάλε τώρα εσύ άκρη.

Εννοείται ότι το φροντιστήριο του Notis περιλάμβανε και θρησκευτικά. Κι έχω να σου πω ότι άμα πιστεύεις σε Θεό είσαι «μπαγάσας» και για «φτύσιμο». Γιατί βρε «ανθρωπάκο» (έτσι το είπε ο αοιδός) πώς μπορείς να γνωρίζεις εσύ ότι υπάρχει Θεός; Έλα μου ντε. Πού το ξέρεις; Ήρθε και σου συστήθηκε;

Είναι, όμως και large τύπος ο καλλιτέχνης. Αν και κατά τον Notis ο Χριστιανισμός έχει κάνει κακό στην πατρίδα, αυτός δεν έχει πρόβλημα αν εσύ πιστεύεις ότι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Ναι, αυτή είναι δημοκρατία.