Γιατί η "βασίλισσα" Ελένη έδωσε(στεγνά)τον Λάτσιο στο λαό της;

19.09.2014
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Δύο μέρες έχουν περάσει από την επίθεση της Ελένης Μενεγάκη στον Γιάννη Λάτσιο μέσα από το Twitter, όπου η παρουσιάστρια αναδημοσίευσε κείμενο γνωστού σάιτ με τον τίτλο: "Ποιος πατέρας θέλει να πετάξει τα παιδιά του στο δρόμο".

Στην ουσία το επίμαχο κείμενο δεν έλεγε και κάτι το τρομερό, όμως, ο πιασάρικος τίτλος ήταν αρκετός για την Ελένη, με έξυπνο τρόπο να περάσει στην επίθεση, να βγάλει τα νύχια της στον πρώην σύζυγο και το κυριότερο; Και σε αυτή την στιγμή της ζωής της, να έχει στο πλευρό το κοινό της!

Δύο μέρες μετά το retweet της Ελένης, που άξια παίρνει θέση δίπλα στον live γάμο της, τις εγκυμοσύνες και τον χωρισμό της, κάποιοι έχουν πέσει από τα σύννεφα και δε λένε να σηκωθούν. Άλλοι αναρωτιούνται ακόμη γιατί η παρουσιάστρια προχώρησε σε αυτή την κίνηση. 'Αλλοι μαζί με το Λενιώ τις νύφες και τα εγγόνια (κατά τη Δέσπω) κάνουν "πόλεμο" εναντίον του... άπληστου Λάτσιου!

Και άλλοι, δεν παραξενεύτηκαν καθόλου, αφού όπως λέει και η ίδια η Μενεγάκη, μετά από τόσα χρόνια, την ξέρουν καλά! Έχοντας ζήσει σε ζωντανή σύνδεση το γάμο της, έχοντας περάσει μαζί τρεις εγκυμοσύνες και όταν ακόμη θυμόμαστε το show της τεθλιμένης ζωντοχήρας εκείνη τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, με το σκούρο φόρεμα, τα πρησμένα μάτια, τη βέρα που έβγαζε μάτι, και τους αναστεναγμούς της, συγνώμη κιόλας, αλλά είμαστε... καχύποτοι!

Αλλά ας δούμε τα πράγματα ένα προς ένα.

Απορία 1η: Γιατί η Ελένη έβαλε ΤΩΡΑ στο παιγνίδι το κοινό της;

Όπως διαβάζουμε από τα διάφορα δημοσιεύματα, η δικαστική διαμάχη που έχει με τον Γιάννη Λάτσιο δεν είναι τωρινή. Κρατάει περισσότερο από έναν χρόνο, οι αγωγές και από τις δύο πλευρές δίνουν και παίρνουν, ενώ ο πρώην της δεν έχει τώρα για πρώτη φορά οικονομικές αξιώσεις. Γιατί, λοιπόν, η Μενεγάκη από πέρυσι δε μιλούσε για τον μη... τίμιο Λάτσιο; Γιατί πέρυσι προσπαθούσε να κρατήσει τις διαφορές τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας; Σάμπως δεν υπήρχαν εξίσου πιασάρικοι τίτλοι για την Ελένη που καταρρέει;

Απορία 2η: Γιατί η Ελένη βγάζει στη φόρα τα περιουσιακά της;

Άτομα που γνωρίζουν την Ελένη από κοντά, ακόμη και δημοσιογράφοι, υποστήριζαν ότι η παρουσιάστρια ειναι ράκος που έχουν βγει στη φόρα τα περιουσιακά της στοιχεία. Γιατί μπορεί η Ελένη μέχρι το διαζύγιο της να έζησε μία ζωή, άλα... Truman show, όμως την οικονομική της άνεση την άφηνε στην απ' έξω. Δεν προκαλούσε και με τη συμπεριφορά της (που η αλήθεια δεν ήταν ποτέ... νεόπλουτη, όπως άλλων παρουσιαστών/τριων) τα όσα ακούγονταν και γράφονταν, ήταν κάτι σαν... αστικός μύθος.

Με τις αγωγές, όμως, έχουμε μάθει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Για ποσά που ζαλίζουν, για σπίτι -ανάκτορο που μόνο το πλησταριό του, είναι μεγαλύτερο από τριάρι (!) και θυρίδες. Η Ελένη με το retweet επιβεβαιώνει τα όσα γράφονται τελευταία. Γιατί;

Και στην τελική, αναρωτιέσαι εσύ ο καχύποπτος: Γιατί θέλει τη συμπαράσταση του κοινού, αφού μόνο ηθική θα είναι; Στα δικαστήρια ως μάρτυρες δεν πρόκειται να πάνε. Ή μήπως τελικά αυτή την "ηθική" συμπαράσταση ζητά η Μενεγάκη; Εξάλλου, οι καιροί και δη οι τηλεοπτικοί, είναι δύσκολοι!

Ωστόσο, έχει ανοίξει και μία άλλη συζήτηση: αν έπρεπε να βγάλει η Μενεγάκη στη σέντρα τον Λάτσιο, ο οποίος μέχρι σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος, με αυτόν τον τρόπο. Ναι, είναι πολύ σκληρό ένας πατέρας να βγάζει τα παιδιά του στο δρόμο για λίγα ή πολλές χιλιάδες ευρώ. Αλλά, συγνώμη κιόλας, σε μία εποχή που παιδιά βγαίνουν στο δρόμο ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, επειδή ο πατέρας τους δε μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού τους (που ισοδυναμεί με ένα ζευγάρι παπούτσια της Μενεγακη), ας είμαστε τουλάχιστον ηθικά στο πλευρό αυτών.

Κι αν κρίνω από τις αντιδράσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα διάφορα πηγαδάκια, ενίοτε Ελένη μου η σιωπή είναι χρυσός.