Αδειάζει η τσέπη ελέω...υπερκόπωσης!

03.11.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη, "Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη" λέει η παροιμία και σε αυτή θα προσθέσω "και του αδειάζει την τσέπη". Στην περίπτωση μας, "αφέντης" είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


"Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη" λέει η παροιμία και σε αυτή θα προσθέσω "και του αδειάζει την τσέπη". Στην περίπτωση μας, "αφέντης" είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος ως φαίνεται και λέγεται, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δει την τσέπη του να αδειάζει λόγω υπερκόπωσης! Κουράστηκε η δύσμοιρη να εισπράττει ευρώ, γι αυτό και κλάταρε; Όχι, ο Χριστόφορος κουράστηκε με τη συγγραφή της "Παπακαλιάτιδας" με αποτέλεσμα να ακυρώσει τη θεατρική συνεργασία που είχε συμφωνήσει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Παπακαλιάτης είχε κλείσει να εμφανιστεί το χειμώνα στο σανίδι με την Πέγκυ Τρικαλιώτη, στη "Μικρή μας Πόλη" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Μάλιστα, ήταν τα πάντα κανονισμένα, ενώ για να δεις πως η συνεργασία ήτα γεγονός, καθυστέρησαν τις πρόβες για να προλάβει ο Χριστόφορος να ολοκληρώσει κάποια γυρίσματα τους έπους. Λίγο το ξεζούμισμα του νου για πρωτότυπες αμερικάνικες ιδέες στο "Κλείσε τα μάτια". Λίγο τα γυρίσματα στην Ύδρα για τις ανάγκες του σειράς. Λίγο τα γυρίσματα στην Πάρνηθα επίσης για τις ανάγκες της σειράς. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, ήρθε το πολύπλευρο ταλέντο κι έπαθε υπερκόπωση.

Στο σημείο αυτό σοβαρεύω, διότι πράγματι ο Παπακαλιάτης αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του. Το είπε, άλλωστε, ο γιατρός ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: ρίξε λίγο τους ρυθμούς, διότι την επόμενη φορά δεν θα γλιτώσεις τόσο εύκολα. Ο Χριστόφορος συμβαίνει να είναι κομμάτι...αρρωστοφοβικός και με το που άκουσε τον γιατρό, χωρίς δεύτερη σκέψη, ακύρωσε την εμφάνιση του στο θέατρο. Βλέπεις, η "Παπακαλιάτιδα" είναι 40%, ενώ το θέατρο τι; Τέλος πάντων, ο Φασουλής και η εταιρεία παραγωγής του έργου, δεν είχαν την ίδια "AGBιστικη" οπτική γωνία, γι αυτό και (όπως λέγεται) σκοπεύουν να...ανοίξουν τα μάτια και να κλείσουν τις τσέπες του Χριστόφορου. Ούτως ειπείν, θα διεκδικήσουν ένδικα το δίκιο τους, ζητώντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για διαφυγόντα κέρδη και τα λοιπά.