"Εμένα γιατί δεν με κάλεσες;"

14.03.2001
Φίλτατε Σωτήρη, στο προηγούμενο γράμμα υποσχέθηκα να αναφερθώ στη δεξίωση που έκανε ο Κώστας Σημίτης σε εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου. Δε θα σταθώ απλά στο ποιοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο ποιοι δεν πήραν πρόσκληση. Γενικά το γραμματάκι αυτό θα είναι γεμάτο...παρασκήνιο.
Φίλτατε Σωτήρη, στο προηγούμενο γράμμα υποσχέθηκα να αναφερθώ στη δεξίωση που έκανε ο Κώστας Σημίτης σε εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου. Δε θα σταθώ απλά στο ποιοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο ποιοι δεν πήραν πρόσκληση. Γενικά το γραμματάκι αυτό θα είναι γεμάτο...παρασκήνιο. Που λες Σωτήρη μου στη δεξίωση ήταν η Βάνα Μπάρμπα, η Μιμή Ντενίση, η Κάτια Δανδουλάκη με το Μάριο Πλωρίτη (μάλιστα η "Βίρνα" - μου έχει μείνει από τη "Λάμψη" - είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Πρωθυπουργό), ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, η Ελένη Κούρκουλα (είναι και βουλευτής του κόμματος, αν δεν απατώμαι), ο Γιώργος Φούντας (επίσης αγκαλιάστηκε θερμά με τον πρωθυπουργό), η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Ντίνος Δημόπουλος, ο Στράτος Τζώρτζογλου κι άλλοι 440. Μη γεμίσω και το γράμμα μου με ονόματα.
Όλοι οι καλεσμένοι ήταν μες στην καλή χαρά και πως να μην είναι άλλωστε, αφού δεν βρίσκεσαι κάθε μέρα στο Μαξίμου. Συμφωνείς; Τα πηγαδάκια έδιναν κι έπαιρναν -τώρα τι έλεγαν δεν το γνωρίζω - ενώ δεν έλειπαν τα αστειάκια. Το κλου της βραδιάς ήταν όταν ο Λουκιανός Κελαηδόνης κάθισε στο πιάνο κι έπαιξε γνωστά κομμάτια του. Εδώ κλείνω τα όσα έγιναν εντός του Μαξίμου, διότι είναι λίγο "βαριά" για πρωί και φοβάμαι μη σηκωθείς και φύγεις ή στη χειρότερη περίπτωση μη σε πάρει ο ύπνος.
Πάω λοιπόν σε πιο "πικάντικα" νέα που θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον, καθότι όλοι μας κατά βάθος κρύβουμε μια...κατίνα. Και μην αρχίσεις να φωνάζεις γι αυτά που σου γράφω, εντάξει; Που λες Σωτηράκη, όπως σου έγραψα παραπάνω στη δεξίωση προσκλήθηκαν 450 άτομα. Και μεταξύ μας δεν είναι παράλογο, αν σκεφτείς πόσοι δηλώνουν και είναι ηθοποιοί και τραγουδιστές. Έλα, όμως που υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, διότι μπορεί να είναι πολλά τα μέλη, όμως υπάρχουν πολλά ηχηρά ονόματα που δεν έλαβαν πρόσκληση. Για παράδειγμα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Κώστας Βουτσάς. Οι δυο καλλιτέχνες δυσαρεστήθηκαν μεν, δεν το έδειξαν, δε. Αντίθετα κάποιοι άλλοι, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Πάντζας ανέφεραν πολιτικούς λόγους, που εμένα προσωπικά με αφήνουν ασυγκίνητη.
Στη δεξίωση Σωτήρη μου δεν προσκλήθηκε ούτε η Άννα Φόνσου. Τώρα θα πεις εσύ "γιατί θα έπρεπε;" Νομίζω πως ναι, καθώς είναι η πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών. Αυτό τουλάχιστον είπε η ίδια, αλλά με ωραίο τρόπο. "Με πήραν συνάδελφοί μου και παραπονέθηκαν τι πρόεδρος είμαι αν δε με καλούν σε δεξιώσεις". Καλό ε; Αυτά που λες φίλε μου για τη δεξίωση. Ελπίζω να έμεινες μέχρι τέλους, γιατί μη μου πεις είχαν ένα κάποιο ενδιαφέρον.
Υ.Γ. Προσκεκλημένος ήταν και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, όμως δεν πήγε γιατί ήταν καλεσμένος του Χατζηνικολάου στους "Διαξιφισμούς". Άσε που το πρωί είχε ξυπνήσει νωρίς για να πάει στη Μενεγάκη. Μπορεί να ακούγεται ως κακία, όμως ρε Σωτήρη μου χθες παντού έβλεπα Καφετζόπουλο, λες και ήταν η παγκόσμια ημέρα "Αντώνης Καφετζόπουλος". Τέλος πάντων.