Ελαττώματα με...επώνυμο.

19.03.2001
Αγαπητέ μου Σωτήρη καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Καθώς περίμενα στη στάση το λεωφορείο για τη δουλειά έπεσα πάνω σε ένα τσακωμό δύο κοριτσιών, βάζοντάς με σε σκέψεις. Εκεί που συλλογιόμουν ανακάλυψα ότι και οι διάσημοι έχουν αρκετά ελαττώματα. Πριν πεις ότι είμαι στον "κόσμο" μου, διάβασε το γράμμα μου και θα καταλάβεις.
Αγαπητέ μου Σωτήρη καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Άκου τι είδαν τα ματάκια μου σήμερα. Καθώς περίμενα στη στάση το λεωφορείο για τη δουλειά έπεσα πάνω σε ένα τσακωμό δύο κοριτσιών. Παιδί μου τι ήταν αυτό το πράγμα. Να έβλεπες πως έκαναν, μόνο που δε σφάχτηκαν. Να σου πω την αλήθεια δεν πρόλαβα να ακούσω ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος του καβγά, επειδή όμως έχω περάσει από αυτή την ηλικία μπορώ να συμπεράνω ότι το θέμα ήταν ένα...αγόρι. Η σκηνή που παρακολούθησα με έβαλε σε σκέψεις. Αναρωτήθηκα αν ο άνθρωπος μεγαλώνοντας λειτουργεί περισσότερο με τη λογική κι αν έχει τόσες παραξενιές κι ελαττώματα, όσο ένας έφηβος.
Δε σου κρύβω καλέ μου φίλε πως εγώ - όχι ότι με έχουν πάρει τα χρόνια- εξακολουθώ να διατηρώ τα ελαττώματά μου. Στην αρχή, μόλις το συνειδητοποίησα αισθάνθηκα παράξενα, όμως όταν σκέφτηκα πως και οι διάσημοι έχουν τα "στραβά" τους ανακουφίστηκα. Μη νομίζεις Σωτηράκη, πως όλα όσα σου λέω είναι φτηνές δικαιολογίες για τον αδύναμο -ενίοτε- χαρακτήρα μου. Διάβασε τα παρακάτω και μετά έλα και πες μου. Η Άννα Βίσση λέγεται πως είναι πολύ εγωίστρια κι επιθετική όταν θέλει να περάσει το δικό της, ενώ αν πέσεις πάνω σε καβγά της θα φύγεις από τις φωνές της (μη γελάσεις, αλλά έτσι είμαι κι εγώ).
Ο Κουρκούλης πάλι είναι ευέξαπτος, και ο Ζαλμάς οξύθυμος και τελειομανής (και όμορφος συμπληρώνω εγώ κι ας μην είναι ελάττωμα). Η Σαμπρίνα, Σωτήρη μου είναι καλό κορίτσι, όμως δεν μπορώ να σου πω ότι είναι για....σπίτι. Μην πάει ο νους στο πονηρό, απλά η κοπέλα έχει αδυναμία σε ότι είναι ακριβό, από ρούχα μέχρι και κοσμήματα. Ευτυχώς, όμως γι αυτήν βρήκε ( ή μάλλον ξαναβρήκε) τον Σοφοκλή και της κάνει όλα τα χατίρια. Δε λες που ο άνθρωπος βρίσκει και πουλάει τις εικόνες του - αγιογράφος γαρ στο επάγγελμα - και τα φέρνει βόλτα.
Κλείνω Σωτήρη μου με άλλους δύο επώνυμους, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τη Λίτσα Γιαγκούση για τους οποίους λέγεται πως είναι ολίγον τι δύστροποι. Να σου πω, φιλενάδα τους δεν είμαι για να το επιβεβαιώσω, όμως κάτι η κόντρα του Μαζωνάκη με τη Βανδή και το Στέλιο Διονυσίου, κάτι οι ανύπαρκτες σχέσεις της Γιαγκούση με τον Αλκαίο, δεν θέλει και πολύ να σου βγει το όνομα. Έτσι δεν είναι;