Μοναχός στο Άγιο Όρος ο Γαλανός

21.03.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, γεια σου. Καλά είσαι; Ρε συ, ξέρεις τι κουφό άκουσα; Ο Νίκος Γαλανός θα μονάσει στο Άγιο Όρος. Θα τα παρατήσει όλα. Μάλιστα, έχει πάρει την απόφαση εδώ και καιρό. Και κάτι άλλο, φήμες θέλουν τον Τομ Κρούζ να έχει διακόψει κάθε σχέση με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας.
Αγαπημένε μου Σωτήρη, γεια σου. Αυτή τη στιγμή που σου γράφω, στο δωμάτιο γίνεται ένας χαμός. Παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό κι έχουν μαζευτεί όλοι εδώ. Ωστόσο, εγώ συνεπής στην αποστολή μου, δηλαδή να σε ενημερώνω επί παντός επιστητού κάθομαι και σου γράφω. Δε σου κρύβω όμως πως το έργο μου είναι κομμάτι δύσκολο, αλλά για σένα... χαλάλι σου. Αν δεις κάποιο λάθος, συγχώρεσέ με και διόρθωσέ το. Άλλωστε, άνθρωπος είμαι κι όπως είπε η Άντζελα ουδείς...άσφαλτος.
Ρε συ Σωτήρη, ξέρεις τι κουφό άκουσα; Ο Νίκος Γαλανός λέει θα μονάσει στο Άγιο Όρος. Θα τα παρατήσει όλα. Και δεν είναι κουτσομπολιό. Στο "Ενώπιος-Ενωπίω" του Χατζηνικολάου το δήλωσε ο άνθρωπος... Μπορεί σε σένα να μη φαίνεται και τόσο παράξενο, αλλά ... τι να σου πω ρε φίλε, εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ο Γαλανός θεωρείται από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς, ενώ κατά καιρούς οι έρωτές του έχουν απασχολήσει τους κοσμικούς. Σίγουρα δεν το θυμάσαι -άλλωστε δε με είχες γνωρίσει τότε για να σε ενημερώνω-, αλλά πριν λίγο καιρό διατηρούσε μακροχρόνιο δεσμό με μια νεαρή χορεύτρια -το όνομά της μου διαφεύγει- και μάλιστα βρίσκονταν πολύ κοντά στο γάμο.
Άσε δε, που κάθε λίγο κα λιγάκι του χρέωναν κι από κάποια. Τέλος πάντων, η είδηση μπορεί να ξαφνιάσει όσους την ακούσουν, αλλά ο ηθοποιός είχε πάρει την απόφαση εδώ και καιρό. Θα εγκαταλείψει τα εγκόσμια, σε τέσσερα χρόνια.
Πριν κλείσω το γράμμα μου, να σου πω και κάτι που αφορά τον Τομ Κρουζ. Φήμες επιμένουν ότι ο γνωστός ηθοποιός έχει διακόψει κάθε δεσμό με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας υπήρξε πιστό μέλος. Αν αναρωτιέσαι για ποιο λόγο, δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε μπορώ να σου απαντήσω, διότι απλά δεν το γνωρίζω. Ξέρω καλά όμως ότι πριν αποχωρήσει, έδωσε στην εν λόγω εκκλησία μια γενναία δωρεά.
Δεν ξέρω, σου είχα πει πως είχε ακουστεί ότι μια από τις αιτίες του διαζυγίου του με την Κίντμαν ήταν η προσήλωσή του στη Σαϊεντολογία; Αν όχι, στο λέω τώρα. Μάλιστα, είχε ακουστεί τότε πως η Νικόλ δεν άντεξε άλλο τα "πάρε δώσε" του συζύγου της με τους Σαϊεντολόγους, διότι είναι Καθολική.
Αυτά ήταν πάνω κάτω τα νέα μου. Εύχομαι να σου αρέσουν και να μη σε πάρει ο ύπνος, καθώς θα τα διαβάζεις. Στις 7 το πρωί, αν δεν απατώμαι. Εις το επανειδήν καλέ και πιστέ μου φίλε.