Μια φιλία πέθανε, μια φιλία πάει;

01.05.2001
Αγαπημένε και πονηρέ μου Σωτήρη, με τις φιλίες πως τα πας; Έχεις κανέναν κολλητό; Αν ναι καλό είναι να έχεις το νου σου. Κι αυτό να το πάρεις ως συμβουλή και ουχί ως κακία. Έχουν δει τα μάτια μου φιλίες και φιλίες να καταρρέουν ωσάν χάρτινοι πύργοι. Τελευταία περίπτωση η φιλία των Ρένο Χαραλαμπίδη και Μιχάλη Ιατρόπουλου. Δεν ξέρω τους έχεις καθόλου υπόψη σου;
Αγαπημένε και πονηρέ μου Σωτήρη,


Καθώς ερχόμουν σήμερα στη δουλειά σε είδα να φεύγεις με το αυτοκίνητο σου, έχοντας συνοδηγό μια αιθέρια ύπαρξη. Δε σου μίλησα, για να μη νομίσεις ότι είμαι καμιά περίεργη ή ότι το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο πονηρό. Καμία σχέση. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί το αναφέρω, είναι διότι κάθε μέρα με τα τόσα γράμματα που σας γράφω στερούμαι εμπνεύσεως για πρόλογο. Να σε ρωτήσω κάτι Σωτηράκη μου, με τις φιλίες πως τα πας; Έχεις κανέναν κολλητό; Αν ναι - σιγά δηλαδή μη δεν είχες τέτοιος αγαπησιάρης τύπος που είσαι - καλό είναι να έχεις το νου σου.

Κι αυτό να το πάρεις ως συμβουλή και ουχί ως κακία. Έχουν δει τα μάτια μου φιλίες και φιλίες να καταρρέουν ωσάν χάρτινοι πύργοι. Τελευταία περίπτωση η φιλία των Ρένο Χαραλαμπίδη και Μιχάλη Ιατρόπουλου. Δεν ξέρω τους έχεις καθόλου υπόψη σου; Πρόκειται για δύο ηθοποιούς μάλλον ανερχόμενοι στο χώρο τους - αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ρώτα την Άντζη που είναι αρμόδια, εγώ μόνο την προσωπική τους γνωρίζω - Οι δύο τους λοιπόν, άρχισαν να κάνουν στενή παρέα όταν ο Ιατρόπουλος έπαιξε στην ταινία του Χαραλαμπίδη "Φθηνά τσιγάρα". Έβγαιναν παντού μαζί επί καθημερινής βεβαίως βάσης και ως φιλαράκια που ήταν κατάστρωναν τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Ένα από αυτά ήταν και το άνοιγμα ενός μπαρ στο Νέο Κόσμο με το όνομα "Subway". Το μαγαζί - το είχα επισκεφτεί μια δυο φορές, διότι είναι κοντά στο σπίτι μου - στις αρχές πήγαινε καλά. Μη φανταστείς καμιά κοσμοσυρροή, αλλά τα βόλευε. Στη συνέχεια, όμως τα πράγματα άρχισαν να?σκουραίνουν. Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου από business, αλλά κρύβουν πολλές παγίδες και δε θέλει πολύ για να γίνει η κουτσουκέλα. Έτσι και στην περίπτωση των δύο φίλων, οργή μπήκε μέσα ανάμεσά τους.

Άρχισαν οι μικροδιαφωνίες, ο Ρένος αποφάσισε να αποχωρήσει από το "σχήμα", μετά τα "ξαναβρήκαν", ώσπου ήρθε η οριστική ρήξη. Η μόνη λύση που τους απέμενε ήταν να πουλήσουν την επιχείρησή τους, όπερ και εγένετο. Έλα, όμως που η οργή τους ακολούθησε κι εδώ. Χαμός, έμαθα Σώτο μου πως έγινε στη μοιρασιά. "Όχι εγώ θα πάρω τα περισσότερα" ο ένας , "Μωρέ τι μας λες. Περνιέσαι για ομορφότερος;" ο άλλος. Είδαν και απόειδαν φίλτατε μέχρι να βρουν μια λύση. Τελικά, ποιος πήρε τα περισσότερα δεν το γνωρίζω, διότι δυστυχώς για εμένα δεν ήμουν παρούσα στη διαδικασία.

Θα έχεις αγωνία Σωτηράκη τελικά τι απέγινε με τη φιλία τους. Αν την πέταξαν στα?σκουπίδια. Αυτοί λένε πως εξακολουθούν να είναι φίλοι και ότι μιλάνε κανονικά. Ένα πουλάκι, όμως μου είπε ότι δεν λένε ούτε "καλημέρα". Άσε που έκτοτε δεν τους έχει δει μαζί σε κανένα μπαράκι της πρωτευούσης. Τι να σου πω, θα προσπαθήσω να μάθω τι πραγματικά συμβαίνει, διότι είναι κρίμα κι άδικο να χάνετε έτσι μια τέτοια φιλία. Και να πεις ότι αιτία ήταν μια γυναίκα, πάει στο καλό, αλλά για business.